06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

KAKAÓPOR - Panama (20/22)

Kód: 1376

A Panamai lakosok a spanyol gyarmatosítás idején kereskedtek a kakaó babokkal, 1920 körül kereskedelmileg kakaófákat termesztettek. A hagyományos népek rituáléknál használták a babokat, mint kozmetikai készítményt. Hogy van ma? A Közép- és Dél-Amerikában fekvő országok évi 900 tonna kakaóbabot termelnek. A panamai kakaó az erdők árnyékában nő, és a belőle készült csokoládé kiváló hírnévnek örvend.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
11 957 Ft /1000 g 1 196 Ft /100 g
Szállítjuk csütörtökig, 2024. 03. 07.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Panama
Íz
Íz:
Mérsékelten keserű csokoládé

Összetétel

100% Kakaó

A kakaó íze

A Panama kakaópor (20/22) fahéjbarna színű, kellemesen erős aromájú és tiszta, kakaó ízű, nemesen keserű. Jól alkalmazható különféle tejjel készült italok készítéséhez. Kiváló minőségének köszönhetően torták,sütemények, pitek, sütésére is alkalmas.

Származása

Nedves, hideg a hegyekben, meleg az óceán közelében. Cordillera de Talamanca vulkáni hegyek, az Atlanti-óceán és a Csendes-óceán tengerpartjai, Tuira, Bayano, Chucunaque, Coiba, Darién, La Amistad Nemzeti Parkok… Panama egy színes ország, illatos és mindenképpen megérdemel egy látogatást. Azok, akik nem elégedettek, átvihetők az egzotikus tájakba, például egy csésze kiváló kakaóval. Kakaó a Theobroma cacao babjából, amelyek a panamai ültetvényeken nőttek fel.
Panama a kakaótermelés világranglistáján körülbelül a 30. helyen mozog. A legtöbb kakaófát az ország északi részén, Boscas del Toro területén termesztik. A helyi gazdák számára a kakaó a fő jövedelemforrás. Egyesülnek a szövetkezetekben, hogy garantálják a minőségi feltételeket és a tisztességes vételárat.
A kakaófák a környező fák árnyékában nőnek, és általában évente kétszer szüretelik a gyümölcsöket. Körülbelül 30 centiméter hosszú, sárga-vöröses-lila hüvelyben több tucat mag van - kakaóbab. Ezeket el kell távolítani a fehér pépből, be kell önteni az erjesztési tartályokba és hagyni erjesztni néhány napig.
Az erjedés során a pép maradékai feloldódnak, a bab mentes keserűségtől és tanninoktól. Végül a dolgozók a babot speciális szárítóban szárítják, de gyakrabban közvetlen napfényben. Mindkét esetben gyakran meg kell rázni, hogy megakadályozzák a penészedést.
Az így elkészített kakaóbab a feldolgozóüzembe kerül. Ott géppel tisztítják, hámozzák és zúzzák. Pörkölés és őrlés követi. A kapott kakaómasszát elválasztják kakaóvajjá és porrá amelyet őrölni és össze kell keverni. A kakaófától a kakaóporig tartó út nem igazán rövid. A végén azonban tisztán természetes termék, nagy mennyiségű értékes tápanyagot tartalmaz.
A Panama kakaópor vegetáriánusok és vegánok számára alkalmas.
A termék fogyasztása egészségkárosodást okozhat a kakaóallergiában szenvedőknek. A termék nyomokban tartalmazhat dióhéjat.
Tárolja 12-20 ° C-on.

Hatásai - kávék

Kakaó
Hatásai - Kakaó

Csokoládé és kakaó csomagolásának bemutatása

Csokoládéink és kakaóink jó minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a kakaó és a csokoládé jellegét. A kakaó és a csokoládé mindig hermetikusan lezártak, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak.

Használati útmutató

Alkalmas finom kakaó elkészítéséhez. Készíthető klasszikus tejjel, szójatejjel vagy rizstejjel. Nagyon jó desszertek sütéséhez.

Íz és tónus:
Intenzitás
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Tápérték / 100g kakaópor
energia érték: 1428kJ / 343 kcal
Zsírok: 11 g
ebből telített zsírok: 0,5 g
Szénhidrátok: 23 g
ebből cukrok: 0.5 g
Fehérjék: 22,5 g
Só: 0.05 g
Rost: 31 g
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

A forró Brazília a világnak nemcsak kitűnő focistákat ad, de ásványi növényeket és az emlékművek megtekintését is. De a rendkívüli minőségű kávé exportja által is nagyon híres földrész. A száz százalékos arabika Santos NY2 a klasszikusok közé tartozik, amelyet nem lehet megunni. Ki tud a csokinak és a mogyorónak ellenállni? Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
11 037 Ft /1000 g 1 104 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2024. 03. 08.

15% KEDVEZMÉNY
PERU ANDES GOLD szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

PERU ANDES GOLD szemes kávé

Azok számára, akik szeretik a megtartani a tempót, de a kávéház rajongóinak is gazdag és személyre szabott ínyencséget hoztunk. A dél-amerikai kávé valódi öröm forrás - megtalálhatjuk benne a kedvenc kombinációt, az édes csokoládét és gyümölcsöt minimális mogyoró utóízzel. Az alacsony savasság adja a kellemes könnyedséget ennek a száz százalékos arabikának. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
14 047 Ft /1000 g 11 940 Ft /1000 g 1 194 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 03. 07.

KAKAÓPOR - PERU (10/12)
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

KAKAÓPOR - PERU (10/12)

Bár Peru nem tartozik a világ legnagyobb kakaó termelők közé, de nem szabad kihagyni. A 71ezer tonnát, amelyet a világbörzére szállít, megérdemli a figyelmet. Egy a kevés ország közül, amely lágy és aromás kakaót gyárt. A kakaóbabok majdnem mindenhol nőnek, úgy a parton, mint az Amazon esőerdőben is.  Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
14 415 Ft /1000 g 1 441 Ft /100 g
Szállítjuk csütörtökig, 2024. 03. 07.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »