

KAKAÓPOR - Panama (20/22)
A Panamai lakosok a spanyol gyarmatosítás idején kereskedtek a kakaó babokkal, 1920 körül kereskedelmileg kakaófákat termesztettek. A hagyományos népek rituáléknál használták a babokat, mint kozmetikai készítményt. Hogy van ma? A Közép- és Dél-Amerikában fekvő országok évi 900 tonna kakaóbabot termelnek. A panamai kakaó az erdők árnyékában nő, és a belőle készült csokoládé kiváló hírnévnek örvend.
Összetétel
100% KakaóA kakaó íze
A Panama kakaópor (20/22) fahéjbarna színű, kellemesen erős aromájú és tiszta, kakaó ízű, nemesen keserű. Jól alkalmazható különféle tejjel készült italok készítéséhez. Kiváló minőségének köszönhetően torták,sütemények, pitek, sütésére is alkalmas.
Származása
Nedves, hideg a hegyekben, meleg az óceán közelében. Cordillera de Talamanca vulkáni hegyek, az Atlanti-óceán és a Csendes-óceán tengerpartjai, Tuira, Bayano, Chucunaque, Coiba, Darién, La Amistad Nemzeti Parkok… Panama egy színes ország, illatos és mindenképpen megérdemel egy látogatást. Azok, akik nem elégedettek, átvihetők az egzotikus tájakba, például egy csésze kiváló kakaóval. Kakaó a Theobroma cacao babjából, amelyek a panamai ültetvényeken nőttek fel.
Panama a kakaótermelés világranglistáján körülbelül a 30. helyen mozog. A legtöbb kakaófát az ország északi részén, Boscas del Toro területén termesztik. A helyi gazdák számára a kakaó a fő jövedelemforrás. Egyesülnek a szövetkezetekben, hogy garantálják a minőségi feltételeket és a tisztességes vételárat.
A kakaófák a környező fák árnyékában nőnek, és általában évente kétszer szüretelik a gyümölcsöket. Körülbelül 30 centiméter hosszú, sárga-vöröses-lila hüvelyben több tucat mag van - kakaóbab. Ezeket el kell távolítani a fehér pépből, be kell önteni az erjesztési tartályokba és hagyni erjesztni néhány napig.
Az erjedés során a pép maradékai feloldódnak, a bab mentes keserűségtől és tanninoktól. Végül a dolgozók a babot speciális szárítóban szárítják, de gyakrabban közvetlen napfényben. Mindkét esetben gyakran meg kell rázni, hogy megakadályozzák a penészedést.
Az így elkészített kakaóbab a feldolgozóüzembe kerül. Ott géppel tisztítják, hámozzák és zúzzák. Pörkölés és őrlés követi. A kapott kakaómasszát elválasztják kakaóvajjá és porrá amelyet őrölni és össze kell keverni. A kakaófától a kakaóporig tartó út nem igazán rövid. A végén azonban tisztán természetes termék, nagy mennyiségű értékes tápanyagot tartalmaz.
A Panama kakaópor vegetáriánusok és vegánok számára alkalmas.
A termék fogyasztása egészségkárosodást okozhat a kakaóallergiában szenvedőknek. A termék nyomokban tartalmazhat dióhéjat.
Tárolja 12-20 ° C-on.
Csokoládé és kakaó csomagolásának bemutatása
Csokoládéink és kakaóink jó minőségű alumíniumcsomagolásba vannak csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a kakaó és a csokoládé jellegét. A kakaó és a csokoládé mindig hermetikusan lezártak, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak.
Használati útmutató
Alkalmas finom kakaó elkészítéséhez. Készíthető klasszikus tejjel, szójatejjel vagy rizstejjel. Nagyon jó desszertek sütéséhez.










Tanácsra van szüksége?

energia érték: | 1428kJ / 343 kcal |
Zsírok: | 11 g |
ebből telített zsírok: | 0,5 g |
Szénhidrátok: | 23 g |
ebből cukrok: | 0.5 g |
Fehérjék: | 22,5 g |
Só: | 0.05 g |
Rost: | 31 g |
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

KAKAO EXTRA BRUT (22/24) - kakaó por

KAKAO PLEIN AROME (22/24) - kakaó por
