06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

UGANDA AA MOUNT RWENZORI szemes kávé

Kód: 1161
Értékelés: kitűnő, 1 vélemény

Fent a hó és a jég országa található, ám a keleti egyenlítő mentén az afrikai Rwenzori-hegysége alatt az esőerdő zöld, a folyók és a patakok kékesek. A lenyűgöző hegyvidék nagy részét nemzeti parkká nyilvánították. Valahol, a több mint 1000 méter magasságban a gazdák kakaót és harmonikus ízű kávét termesztenek. A frissen pirított AA Arabica az első korty után eljuttatja az afrikai gleccserek közelébe.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
14 448 Ft /1000 g 1 445 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 27.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Uganda
Fajta
Fajta:
Typica
Vidék
Vidék:
Rwenzori
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1900m
Íz
Íz:
Gyümölcs, Nugát
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

A kávé íze és habja

Uganda Az AA Ruwenzori ültetvényes kávé kellemesen savanyú, gazdag, gyümölcsös ízű itallal ajándékozza meg a fogyasztóit. Az ízében a nugát és pörkölt diók íze keveredik. Azt mondják, hogy pontosan így illatozik és ilyen ízű Közép-Afrika, ezek mellet harmonikusan színes is. Ön is élvezheti kávéjának kompakt, magas habját.

A kávé származása

Szakértők szerint az Ugandából származó kávé nagyszerű jövő elé néz. Ha még eddig nem hallott róla, akkor most érdekelheti a származása. Uganda Kenyával, Dél-Szudánnal, a Kongói Demokratikus Köztársasággal, Ruandával és Tanzániával határos. Nevét az őslakosoktól kapta, gyakran nevezik "Afrika gyöngyszemének" is. A Nílus folyó mentén fekszik, amely a Rwenzori-hegység gleccserének egyik folyójához kapcsolódik. Az ország átlagos tengerszint feletti magassága 1100 méter. Uganda nagyobb részét hatalmas vízterületeket fedik (Kyoga-tó, Albert, Edward, George, Victoria). Ami a természeti sokféleséget illeti, elegendő megjegyezni, hogy Ugandában 60 védett terület található, és 10 nemzeti park. De még így is, a tudósok szerint az ökológiai stabilitás még hosszú ideig befolyásolja a bolygónk globális felmelegedését. Az éghajlata természetesen trópusi. Az erdők által érintett területeken az időjárás egész évben csapadékos, északon pedig szokatlanul hosszú aszályok a jellemzők.

A rwenzori-hegység, amely után nevezték el a kávét Uganda és a Kongói Demokratikus Köztársaság határán fekszik. Legmagasabb csúcsait (több mint 5000 méter tengerszint feletti magasságban) tartósan hó és jég borítja. Aki a hegy lábától emelkedne felfele, trópusi esőerdőn, alpesi réteken, hegyi erdőn, bambusz zónákon kelne át. Végül a 43 gleccserek egyikén állna, amelyek 7,5 km2 fednek be. Az ugandai kávécserjéket vulkáni talajon termesztik, a fák árnyékában, ami nagyon jó hatással van a termésre. Általában március-április és augusztus-november között gyűjtik be őket.

Gyümölcsöket a gazdálkodók nedves módszerrel dolgozzák fel, és napfényben szárítják. A kávé minőségét az ugandai kávéegyesület felügyeli, amely biztosítja a feldolgozását és értékesítését a piacon. A kávé az Uganda legfontosabb kiviteli termése. Az AA címke a kávé nevében extra nagy szemcsékre utal.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

  1. A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
  2. Egy csésze kávéhoz  használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
  3. Kb. 95 °C-os vízzel  öntse le a kávét.
Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

11. 5.

Értékelés: kitűnő
Íz:kis mogyoró és kakaó, lágy savak. Isteni lett Aeropress-szel :)

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

A forró Brazília a világnak nemcsak kitűnő focistákat ad, hanem természeti kincsekben és látnivalókban is gazdag. De a rendkívüli minőségű kávé exportja által is nagyon híres ország. A száz százalékos arabika Santos NY2 a klasszikusok közé tartozik, amelyet nem lehet megunni. Ki tud a csokinak és a mogyorónak ellenállni? Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
11 037 Ft /1000 g 1 104 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 27.

KOLUMBIA EXCELSO MEDELIN EP FANCY szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

KOLUMBIA EXCELSO MEDELIN EP FANCY szemes kávé

Induljon útra velünk a nagy vulkánok lábai alá, öblök és a holtágak köré, a banánosok árnyékába... Biztosan beleütközik az illatos ültetvényekbe. Az észak-kolumbiai kávé egyedülállóan varázslatos. A lágyságával, de az erejével, az édes ízével, és a keserűségével is megszólítja. Az érzékeit kókuszba borítja és feltölti energiával. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
14 465 Ft /1000 g 1 446 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 27.

ETHIOPIA DJIMMAH szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

ETHIOPIA DJIMMAH szemes kávé

Kávé telt testtel és érzéki bor és gyümölcs ízzel. Már nem kell a város legjobb kávézójába mennie, ha ilyen kávét szeretne. Készítse el otthon! Amint megrendeli, rögtön pörköljük és küldjük is az asztalára. Ha a megfelelő darálásnak és elkészítésnek nagyobb figyelmet szentel, remek kávé lesz a csészéjében kompakt cremmel és gazdag aromával. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
14 381 Ft /1000 g 1 438 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 27.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »