06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

UGANDA AA MOUNT RWENZORI szemes kávé

Kód: 1161
Értékelés: kitűnő, 1 vélemény

Fent a hó és a jég országa található, ám a keleti egyenlítő mentén az afrikai Rwenzori-hegysége alatt az esőerdő zöld, a folyók és a patakok kékesek. A lenyűgöző hegyvidék nagy részét nemzeti parkká nyilvánították. Valahol, a több mint 1000 méter magasságban a gazdák kakaót és harmonikus ízű kávét termesztenek. A frissen pirított AA Arabica az első korty után eljuttatja az afrikai gleccserek közelébe.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
14 448 Ft /1000 g 1 445 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Uganda
Fajta
Fajta:
Typica
Vidék
Vidék:
Rwenzori
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1900m
Íz
Íz:
Gyümölcs, Nugát
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

A kávé íze és habja

Uganda Az AA Ruwenzori ültetvényes kávé kellemesen savanyú, gazdag, gyümölcsös ízű itallal ajándékozza meg a fogyasztóit. Az ízében a nugát és pörkölt diók íze keveredik. Azt mondják, hogy pontosan így illatozik és ilyen ízű Közép-Afrika, ezek mellet harmonikusan színes is. Ön is élvezheti kávéjának kompakt, magas habját.

A kávé származása

Szakértők szerint az Ugandából származó kávé nagyszerű jövő elé néz. Ha még eddig nem hallott róla, akkor most érdekelheti a származása. Uganda Kenyával, Dél-Szudánnal, a Kongói Demokratikus Köztársasággal, Ruandával és Tanzániával határos. Nevét az őslakosoktól kapta, gyakran nevezik "Afrika gyöngyszemének" is. A Nílus folyó mentén fekszik, amely a Rwenzori-hegység gleccserének egyik folyójához kapcsolódik. Az ország átlagos tengerszint feletti magassága 1100 méter. Uganda nagyobb részét hatalmas vízterületeket fedik (Kyoga-tó, Albert, Edward, George, Victoria). Ami a természeti sokféleséget illeti, elegendő megjegyezni, hogy Ugandában 60 védett terület található, és 10 nemzeti park. De még így is, a tudósok szerint az ökológiai stabilitás még hosszú ideig befolyásolja a bolygónk globális felmelegedését. Az éghajlata természetesen trópusi. Az erdők által érintett területeken az időjárás egész évben csapadékos, északon pedig szokatlanul hosszú aszályok a jellemzők.

A rwenzori-hegység, amely után nevezték el a kávét Uganda és a Kongói Demokratikus Köztársaság határán fekszik. Legmagasabb csúcsait (több mint 5000 méter tengerszint feletti magasságban) tartósan hó és jég borítja. Aki a hegy lábától emelkedne felfele, trópusi esőerdőn, alpesi réteken, hegyi erdőn, bambusz zónákon kelne át. Végül a 43 gleccserek egyikén állna, amelyek 7,5 km2 fednek be. Az ugandai kávécserjéket vulkáni talajon termesztik, a fák árnyékában, ami nagyon jó hatással van a termésre. Általában március-április és augusztus-november között gyűjtik be őket.

Gyümölcsöket a gazdálkodók nedves módszerrel dolgozzák fel, és napfényben szárítják. A kávé minőségét az ugandai kávéegyesület felügyeli, amely biztosítja a feldolgozását és értékesítését a piacon. A kávé az Uganda legfontosabb kiviteli termése. Az AA címke a kávé nevében extra nagy szemcsékre utal.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

  1. A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
  2. Egy csésze kávéhoz  használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
  3. Kb. 95 °C-os vízzel  öntse le a kávét.
Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

11. 5.

Értékelés: kitűnő
Íz:kis mogyoró és kakaó, lágy savak. Isteni lett Aeropress-szel :)

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


15% KEDVEZMÉNY
BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

A forró Brazília a világnak nemcsak kitűnő focistákat ad, de ásványi növényeket és az emlékművek megtekintését is. De a rendkívüli minőségű kávé exportja által is nagyon híres földrész. A száz százalékos arabika Santos NY2 a klasszikusok közé tartozik, amelyet nem lehet megunni. Ki tud a csokinak és a mogyorónak ellenállni? Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
11 037 Ft /1000 g 9 381 Ft /1000 g 938 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.

ETHIOPIA DJIMMAH szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

ETHIOPIA DJIMMAH szemes kávé

Kávé telt testtel és érzéki bor és gyümölcs ízzel. Már nem kell a város legjobb kávézójába mennie, ha ilyen kávét szeretne. Készítse el otthon! Amint megrendeli, rögtön pörköljük és küldjük is az asztalára. Ha a megfelelő darálásnak és elkészítésnek nagyobb figyelmet szentel, remek kávé lesz a csészéjében kompakt cremmel és gazdag aromával. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

15% KEDVEZMÉNY
PERU ANDES GOLD szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

PERU ANDES GOLD szemes kávé

Azok számára, akik szeretik a megtartani a tempót, de a kávéház rajongóinak is gazdag és személyre szabott ínyencséget hoztunk. A dél-amerikai kávé valódi öröm forrás - megtalálhatjuk benne a kedvenc kombinációt, az édes csokoládét és gyümölcsöt minimális mogyoró utóízzel. Az alacsony savasság adja a kellemes könnyedséget ennek a száz százalékos arabikának. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
14 047 Ft /1000 g 11 940 Ft /1000 g 1 194 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »