06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

KAKAO EXTRA BRUT (22/24) - kakaó por

Kód: 999

Az Extra Brut kakaó por igazán eredeti ügy. A keveréket a  legjobb minőségű kakaóból minden csokoholista, cukrász és kisgyermekes anyuka is nagyra fogja értékelni. Van, akinek a kitűnő íze lesz a garancia, sokaknak végtelen kreativitást fog sugallani és a rosszalvóknak segít az elalvási szertartásban. A tisztességes kakaó nem vész el.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
18 144 Ft /1000 g 1 814 Ft /100 g
Szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 27.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Íz
Íz:
Keserű csokoládé

A kakaó íze

Az Extra Brut kakaó csak minimális cukrot tartalmaz, így valóban keserű és kakaós. A mély sötétvörös szín az italoknak és desszerteknek vonzó tónust biztosítanak. A kakaó finom bársonyos és kerek ízű.

Származása

A kakaóbab legnagyobb termelői Afrikában találhatók. Nem meglepő, hogy a világ legnagyobb kakaószállítmányai olyan helyekről származnak, ahol meleg és párás az éghajlat. Az ilyen éghajlat pontosan megfelel a kakaófa (Theobroma cacao) termesztéséhez. A kakaó 30 százaléka a világpiacon az Elefántcsontpartról származik. Neki köszönhetően áramlik a világ keresletének a 2/3 a köztársaságba. A gazdák azonban nagyon rossz körülmények között élnek, és sokan még soha nem kóstolták meg a valódi csokoládét. Más országok, amelyek a kakaó fő szállítói: Ghána, Nigéria, Kamerun, Brazília, Ecuador, Mexikó, Peru és a Dominikai Köztársaság.

Szintén jó tudni, hogy a kakaóbab 90 százalékát kis családi gazdaságokban termesztik, a kakaónak csak az 5 százaléka származik nagy ültetvényekről. A kakaófák a trópusi Amerikából származnak, a magjait régészek szerint már időszámításunk előtt 1400-1100 évvel ismerte, és fogyasztotta az emberiség. A vadonban ezek az örökzöld fák 5-8 méter magasak. Az ültetvényeken általában alacsonyabb szinten tartják. Szinte egész évben virágoznak. A termése hosszúkás, kb. 30 cm vastag bogyó, enyhén duzzadó és hosszirányban furcsa, barázdált felületű. Sárga, narancssárga vagy piros színűek. Az egyes bogyókon belül mintegy 40 mag - kakaóbab található a termés fehér húsába ágyazódva. A termések betakarítása fizikailag nagyon igényes. A terméseket óvatosan kell eltávolítani a fáról, mert a helyükön a kakaó újra virágzik. Miután félbe vágták a termést a feldolgozók eltávolítják a magvakat és az édes húsát, melyből helyenként italt készítenek. A magokat néhány napig fermentálják, majd szárítják - leggyakrabban közvetlen napfényben.

Az út a mámorító illatú, barna porig még elég hosszú. A száraz kakaóbabokat meg kell pörkölni, pörkölés után pedig össze kell zúzni. Ezt követően eltávolítják a fennmaradt héjukat és a rügyeket. A szétzúzott magvakat kakaómalmokba szállítják, ahol kakaómasszát készítenek belőlük. Ebből sajtolják

ki a kakaóvajat. A maradék száraz anyagot nagyon finom porrá zúzzák- ez a kakaópor. A kakaópor is tartalmaz kakaóvajat. A szabályoknak megfelelően több mint 20 százaléknak kell lennie. Az úgynevezett holland típusú kakaóport még tovább alkalizálják. Ez azt jelenti, hogy ízét és színét savasság szabályozókkal emelik ki. A kakaópor így finomabb és kevésbé savas. Az Extra Brut kakaópor pontosan így készült.

Kimutatták, hogy a kakaó fogyasztása jó érzéssel tölti el a fogyasztóit, örömet és jó hangulatot okoz. Antioxidánsokat és ásványi anyagokat, például magnéziumot, káliumot vagy vasat tartalmaz.

A Extra Brut kakaópor fogyasztása vegetáriánusok és vegánok számára alkalmas. 22-24% kakaóvajat tartalmaz.

A termék fogyasztása egészségkárosodást okozhat a kakaóallergiában szenvedőknek. A termék nyomokban dióhéjat tartalmazhat.

12-20 ° C-on tárolandó.

Csokoládé és kakaó csomagolásának bemutatása

Csokoládéink és kakaóink jó minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a kakaó és a csokoládé jellegét. A kakaó és a csokoládé mindig hermetikusan lezártak, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak.

Használati útmutató

Alkalmas finom kakaó elkészítéséhez. Készíthető klasszikus tejjel, szójatejjel vagy rizstejjel.Sütéshez is kiváló.

Íz és tónus:
Intenzitás
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Tápérték / 100g kakaópor
energia érték: 1 605 kJ / 384 kcal
Zsírok: 23 g
ebből telített zsírok: 13,8 g
Szénhidrátok: 8,8 g
ebből cukrok: 0,4 g
Fehérjék: 18,9 g
Só: 0,04 g
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

A forró Brazília a világnak nemcsak kitűnő focistákat ad, hanem természeti kincsekben és látnivalókban is gazdag. De a rendkívüli minőségű kávé exportja által is nagyon híres ország. A száz százalékos arabika Santos NY2 a klasszikusok közé tartozik, amelyet nem lehet megunni. Ki tud a csokinak és a mogyorónak ellenállni? Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
11 037 Ft /1000 g 1 104 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 27.

KAKAO PLEIN AROME (22/24) - kakaó por
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

KAKAO PLEIN AROME (22/24) - kakaó por

A legjobb minőségű kakaó babok, professzionális feldolgozás és egyedülálló íz világ. A Kakao Plein Aroma-t az első kanálnál megkedveli. Kitűnő italok, desszertek és péksütemények készítésére. A közép barna színű tiszta kakaópor a konyhai kísérletezései során megadja az igazi szikrát. Higgye el, hogy nemcsak a karácsonyi sütemények, de vele a vasárnapi kalács is tökéletesre sikerül. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
20 334 Ft /1000 g 2 033 Ft /100 g
Szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 27.

KAKAÓPOR - ECUADOR (22/24)
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

KAKAÓPOR - ECUADOR (22/24)

Ecuadorban a saját kakaójukat annyira kedvelik, hogy az ország szimbolikus termékének tekinthető. És jó okuk van erre. Az ecuadori kakaó az Amazonas - medencében egyedülálló ökoszisztémájában növekszik, ami gyümölcseik egyedi ízében tükröződik,és az őslakos közösségeknek  tisztességes megélhetést biztosít. Mivel  varázsolja el önt? Dicsőségesen finom illatú és exkluzív intenzív ízű. Az Ecuadorból származó kakaópor minden ételt vagy italt felemel az isteni mannához. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
15 301 Ft /1000 g 1 530 Ft /100 g
Szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 27.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »