06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

FORRÓ CSOKOLÁDÉ PORBAN 42% BIO

Kód: 1329
Értékelés: kitűnő, 2 vélemény

Felrázva. Nem keverve. Vagy fordítva. A forró csokoládé por előnye, hogy az elkészítése pontosanannyi időt vesz igénybe, amennyit csak rá szán. Aki szeret játszadozni az kakaó kását készíthet, amitaztán felönt forró tejjel. Akinek nincs ennyi ideje pár kanál kakaó port rázzon össze forró tejjel egyzárt pohárban. Ha viszont ki akar rúgni a hámból adjon hozzá rumot, és ha ezen felül még ínyenc is díszítse azt tejszínhabbal. Lássuk csak, Ön, hogy fogja elkészíteni?

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
11 622 Ft /1000 g 1 162 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Dominikai Köztársaság.
Íz
Íz:
Tejes csokoládé
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

BIO kakaópor, Természetes nádcukor

A csokoládé íze és habja

A Forró csokoládépor 42% kakaóval és egy csipetnyi nádcukorral, nagyon finom, lágy ízű, felmelegíti afogyasztóját.

Eredete

Csupán két növény elég ahhoz, hogy megnyíljon a forró csokoládé felé vezető út. Természetesen mindez nem lenne lehetséges a gyakran kemény emberi munka, és a gépek bevonása nélkül. A minőségi kakaó és nádcukor keveréke valóban a legtisztább alapanyagok kompozíciója. Ráadásul mind a kettő biogazdálkodásból származik.

A kakaófák (Theobroma cacao) olyan fák, amelyeket eredetileg Amerika és Afrika trópusi régióiban termesztettek. Szüksége van termékeny talajra, sok napfényre, és a szél elleni védelemre. Ez az örökzöld növény 10 méter magasságra nő, de az ültetvényeken bokor magasságában tartják. Hosszú levelekkel, enyhe szőrökkel borított ágakkal, és rózsaszínű, vagy fehér virágokkal virágzik, általában évente két hullámban. A kakaófák gyümölcse kb. 20 cm hosszú hüvely, amely rostos húst rejt magában. Ebben a hüvelyben helyezkednek el a kakaóbabok. Általában körülbelül 2 centiméteresek, kézzel kell őket betakarítani. Nyers állapotban a kakaóbabok használhatatlanok. Épp ezért a kakaóbabokat hagyják erjedni (maximum egy hétig), majd szárítják őket. Az így előkészített terméket ezután a gyárakba szállítják. A babokat az erre szakosodott gyárakban pörkölik, aprítják, őrölik és préselik. A procedúra eredménye a kakaóvaj, és a kakaópor.

A kakaó fontos szerepet játszott a történelemben. Az aztékok fizetőeszközként használták, és a belőle készült italt szentnek tartották. Az italt csak férfiak itták cacahuatl-nek, azaz keserű víznek hívták. A kakóbab Európába csak a 16. században jutott el, először a spanyol királyi udvarba. A fogyasztásuk csak a 17. században terjedt el Franciaországba és más országokba.

A cukornád (Saccharum officinarum) magas fű, amely a nádhoz hasonló. Egész 6 méter magas is lehet. A szárak rostos része akár 20% cukrot is tartalmazhat. A nád betakarítása kézzel, machete-kel vagy géppel történik. Mindkét esetben azt legkésőbb 24 órán belül fel kell dolgozni. A szárait összetörik és sajtolják, mely eredményeként kifolyik belőlük a levük. A kapott léből hagyják elpárologni a vizet amíg barna kristályokat nem kapnak- azaz nádcukrot. 100 tonna cukornádból 9-13 tonna cukor állítható elő. A cukornád szubtrópusi és trópusi területeken érzi igazán jól magát.

A kakaópor ebben a forró csokoládéban a Dominikai Köztársaságból, a nádcukor pedig Paraguay-bólszármazik.

A laktóz érzékeny személyek legyenek óvatosak a fogyasztása során, mivel a forró csokoládé nyomokban tejet tartalmazhat.

Csokoládé és kakaó csomagolásának bemutatása

Csokoládéink és kakaóink jó minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a kakaó és a csokoládé jellegét. A kakaó és a csokoládé mindig hermetikusan lezártak, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak.

Használati útmutató

Olvasszon fel 30 g csokoládét körülbelül 150 ml forró tejben. Ha sűrűbb és erősebb ízű italt szeretne, keverjen össze 33 g csokoládét és 66 ml forró tejet. Természetesen az arányt tetszés szerint variálhatja.

Íz és tónus:
Intenzitás
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Tápérték / 100g kakaópor
energia érték: 1649 kJ / 392 kcal
Zsírok: 8,8
ebből telített zsírok: 5,5
Szénhidrátok: 63,7
ebből cukrok: 58,2
Fehérjék: 7,6
Só: 0,02
Segítsen másoknak is a választásban:

8. 30.

Értékelés: kitűnő
Ez a forró csokoládé egy kávézóban sem bántana meg. Kár, hogy csak a rendelésem leadása után fedeztem fel, hogy karamell ízben is kapható. Legközelebb mindenképpen kipróbálom az ízesített változatot.

5. 2.

Értékelés: kitűnő
Eredetileg csak egy kisebb csomagot rendeltem, hogy kipróbáljam. Fantasztikus! Csak keverje meleg tejbe, és édesíteni sem kell. Abszolút finom.

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


BELGA PRALINÉ szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

BELGA PRALINÉ szemes kávé

Az élet olyan, mint a bonbon... Ne legyen szerény és válassza a legjobbat. A belga praliné a minőségi ültetvény-kávé hullámán örömöt okoz, élénkít és simogat. A száz százalékos arabikát perui csokoládé aromával ízesíteni zseniális ötlet. Értékelni fogja nyugodt reggelinél vagy ünnepi ebéd után. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 669 Ft /1000 g 1 567 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.

KOLUMBIA SUPREMO MEDELIN ANDEANO szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

KOLUMBIA SUPREMO MEDELIN ANDEANO szemes kávé

Száz százalék arabika, száz százalékos élmény! Az elegáns Kolumbia Supremo Medelin feledhetetlen találkozást biztosít az egzotikus gyümölcsökkel és csokoládéval. Bár erős és aromás, harmonikus, sőt enyhe hatással rendelkezik. Exkluzív és szabályos kávészemek sötéten vannak pörkölve, ez által hangsúlyossá válnak a finom olajak és a vonzó illatok. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 485 Ft /1000 g 1 548 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.

BELGA PRALINÉ instant kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

BELGA PRALINÉ instant kávé

Nagy siker? A legrosszabb nap? A séta öröme? Fáradtság munka után? Minden helyzetre, ahogy az élet hozza, van kávé. Az instant fajta, villámgyorsan elkészítve és több száz ízesített változatban. A Belga pralinék a csokoládé édességét, a tejszín lágyságát és a gyümölcs frissességét adja a pillanatokhoz. Minden korty egy másik praliné. Hagyja magát kísértésbe esni. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
14 281 Ft /1000 g 1 428 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »