FORRÓ CSOKOLÁDÉ PORBAN 42% BIO - FAHÉJ
A fahéjnak ezerféle felhasználási módja van. A legnépszerűbb az italok ízesítése. Csokoládéval kombinálva ellenállhatatlan duót alkot - a sima, édes kakaópor tökéletesen kiegészíti a meleg, enyhén borsos és rendkívül illatos fahéj aromát. Mindez BIO minőségben! Ezt a keveréket keverje bele a forró tejbe. Egészséges reggelikhez, uzsonnákhoz és vacsorákhoz szerezhet finomságot.
Összetétel
BIO kakaópor, Természetes nádcukor, Természetes organikus aromaA csokoládé íze és habja
Forró csokoládépor 42% BIO - fahéj természetesen nem tagadja meg a minőségi kakaót, a nádcukrot vagy egy csepp fahéj aromát. A felhasznált összetevők bio minőségűek, bízhat a kiváló minőségükben. Az így kapott íz kakaós-meleg, enyhén pikáns és rendkívül kellemesen illatosnak mondható.
Eredet
Ha van egy növény, amely kulcsfontosságú a Dominikai Köztársaság számára, akkor az a kakaóbab. A Hispaniola szigetén fekvő karibi ország a világ egyik vezető biokakaótermelője. 2015 óta sikerült kakaót exportálni az Egyesült Államokba, Hollandiába, Belgiumba, Mexikóba és Spanyolországba, nemcsak a közel 40 000 gazdaság erőfeszítéseinek köszönhetően, hanem a helyi mezőgazdasági minisztérium erőteljes támogatásával is.
Tegyük hozzá, hogy a Dominikai Köztársaságban körülbelül 150 000 hektárnyi földterületet ültetnek be kakaófákkal, amelynek több mint 17%-át bio kakaóbab termesztésére szánják. Ezenkívül a Dominikai Köztársaságot a világ tizenöt ínyenc kakaótermelője közé sorolták.
A kakaóültetvényektől (Theobroma cacao) hosszú út vezet a forró csokoládéig. Az általunk ismert kakaóbab az örökzöld fák nehéz termésében található. A hosszúkás terméseket le kell vágni a fákról, a magokat (babokat) ki kell szedni a magházukból, meg kell tisztítani és fel kell dolgozni. A nyers babot néhány napig erjedni hagyják, majd újra megtisztítják, és ezt követően megszárítják. A következő lépés a babok gépi tisztítása, hántolása és pörkölése. A feldolgozóüzemekben az így előkészített nyersanyagot kakaómasszává őrlik. A kakaóport és a kakaóvajat ezután szétválasztják.
A Forró csokoládépor 42% Bio - Fahéj esetében a kakaóporhoz bio nádcukrot adtak, amelyet a cukornád (Saccharum officinarum) szárának levéből nyert lé felforralásával állítanak elő. A természetes bio fahéjaromát végül hozzá lehet adni az ilyen keverékhez. Azaz természetes fahéjból fizikai, mikrobiológiai vagy enzimatikus eljárással előállított aroma. A természetes aromák teljesen biztonságosak, és nem okoznak gyomorégést vagy egyéb egészségügyi problémákat.
Ezt a forró csokoládét idősebb gyermekek, felnőttek és idősek is fogyaszthatják. Csak a laktózérzékenyeknek kell óvatosnak lenniük. A forró csokoládé nyomokban tejet tartalmazhat.
Csokoládé és kakaó csomagolásának bemutatása
Csokoládéink és kakaóink jó minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a kakaó és a csokoládé jellegét. A kakaó és a csokoládé mindig hermetikusan lezártak, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak.
Használati útmutató
Olvasszon fel 30 g csokoládét körülbelül 150 ml forró tejben. Ha sűrűbb és erősebb ízű italt szeretne, keverjen össze 33 g csokoládét és 66 ml forró tejet. Természetesen az arányt tetszés szerint variálhatja.
Tanácsra van szüksége?
energia érték: | 1649 kJ / 392 kcal |
Zsírok: | 8,8 |
ebből telített zsírok: | 5,5 |
Szénhidrátok: | 63,7 |
ebből cukrok: | 58,2 |
Fehérjék: | 7,6 |
Só: | 0,02 |