

KAKAÓPOR - GHÁNA (10/12)
A ghánai kakaónak van hatalma. Termelését speciális kormányzati intézmények végzik, bevételei a Kincstár legnagyobb bevételét jelentik. Miért kell megkóstolnia? A ghánai kakaópor kiváló minőségű, nem tartalmaz semmilyen adalékanyagot és univerzális felhasználású. Készíthet belőle egy italt amely energiát ad. Ízesítheti vele a kekszet, amellyel különlegessé teheti a reggelijét minden reggel kellemes rituálé lesz.
Összetétel
100% KakaóÍz
A Ghana kakaópor (10/12) színe világosbarna fahéj, nagyon kellemes illatú és közepesen keserű. Alkalmas italok készítésére, sütemények sütéséhez vagy krémek készítésére használható.
Eredet
"A kakaó a ghánai gazdaság gerince" - mondta Yaa Peprah Amekudzi, egy nő, aki elkötelezetten támogatja a kakaótermesztő közösségeket és bevonja a nőket a termelésbe. A ghánai kakaóipar a régió tíz régiójából hatban mintegy 800 000 családot foglalkoztat. A termés évente körülbelül 2 milliárd dollárral jár az ország költségvetésében, így ez a fő tétel, amelyen az állami bevételek és a GDP alapulnak. De maguk a ghánaiak imádják a kakaót és annak termékeit. Remek kakaóport és csokoládét készítenek belőle.
A kakaófákat (Theobroma cacao) állítólag Tetteh Quarshie kovács hozta Ghánába 1895-ben, amikor visszatért a pápua Új-Guineai farmjára. Állítólag kakaóbabot hozott a zsebébe, és a legenda szerint kifejezetten Fernando Po Bioko szigetéről származnak. A sárga vagy vöröses bogyós gyümölcsökkel rendelkező fák gyorsan terjedtek Ghánában. Olyannyira, hogy a 19. század végén Ghána elkezdte exportálni őket. 1911 és 1976 között még a kakaó egyik vezető szállítója volt, a világ termelésének 30-40 százalékát adta. A kakaó fontossága miatt a ghánai kormány átvette a termesztés, betakarítás, termelés és export irányítását. Ma mindent, ami a ghánai kakaóval kapcsolatos, a Cocobod (Ghánai Kakaótanács), valamint számos más szervezet gondoskodik, amelyek ellenőrzik többek között az ültetvények trágyázását, a kakaóbabok feldolgozását és felügyelik a kakaó minőségét.
A kakaó gyártási ciklusa hosszú. A ghánai fáknak általában 5-15 évre van szükségük a gyümölcs meghozásához. A nagy terméseket a gazdálkodóknak el kell vágniuk a fáktól, maguknak kell feltörni és el kell távolítaniuk a babot. Ezután 6-7 napig erjednek, majd egyidejűleg közvetlen napfényben hagyják megszáradni. Végül a kakaót szétválogatják, becsomagolják és értékesítésre szánják.
A ghánai kakaópor vegetáriánusok és vegánok számára egyaránt alkalmas.
A termék fogyasztása egészségügyi reakciókat okozhat a kakaóallergiában szenvedőknél. A termék nyomokban dióhéjat tartalmazhat.
12-20 ⁰C hőmérsékleten tárolandó.
Csokoládé és kakaó csomagolásának bemutatása
Csokoládéink és kakaóink jó minőségű alumíniumcsomagolásba vannak csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a kakaó és a csokoládé jellegét. A kakaó és a csokoládé mindig hermetikusan lezártak, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak.
Használati útmutató
Alkalmas finom kakaó elkészítéséhez. Készíthető klasszikus tejjel, szójatejjel vagy rizstejjel. Nagyon jó desszertek sütéséhez.





Tanácsra van szüksége?

energia érték: | 1246 kJ / 299 kcal |
Zsírok: | 10.5 g |
ebből telített zsírok: | 6.4 g |
Szénhidrátok: | 8.5 g |
ebből cukrok: | 0.4 g |
Fehérjék: | 23.5 g |
Só: | 0.05 g |
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

KAKAO EXTRA BRUT (22/24) - kakaó por

KAKAO PLEIN AROME (22/24) - kakaó por
