06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Forró csokoládé - Krémes keksz

Kód: 1754

Ki ne szeretné a töltött kakaós kekszet! Most egy bögre bőséges adaggal kényeztetheti magát. A forró csokoládéval ízesített sütik az iskolásoknak, szüleiknek és nagyszüleiknek egyaránt tetszeni fognak. Keverje el forró tejben, és máris egy finom, egészséges reggeli vagy gyors uzsonna kerül az asztalra.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
11 371 Ft /1000 g 1 137 Ft /100 g
Szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Ghána
Íz
Íz:
Tejes csokoládé, Keksz

Összetétel

Zsírszegény kakaópor 21%, Cukor, Szárított sovány tejpor, Só, Sűrítőanyag (E466), Tömörítőanyag (E341)

Krém és csokoládé íz

Forró csokoládé - krémes keksz a nevéhez méltó. Az ízben a kivételes minőségű ghánai kakaó, a tejpor, egy csipetnyi cukor és a ropogós keksz aromája ötvöződik. Ha soha nem tud ellenállni egy ilyen keksznek, akkor ez a forró csokoládé Önnek való. Csak keverjen néhány kanálnyit forró tejbe (tehéntej, szója, mák, mandula...).

Eredete

Ghána számára a kakaó az egyik legnagyobb kincs. Ez a nyugat-afrikai ország különös figyelmet fordított a kakaófa (Theobroma cacao) termesztésére, aminek eredményeként ma a világ kakaóexportőrei között a második helyet foglalja el. Hozzá kell tenni, hogy nemcsak a mennyiségre, hanem a minőségre is figyelmet fordít. A ghánai kakaó iránt nagy a kereslet. A belőle készült csokoládé krémes, gyümölcsös, tejszínes és enyhén fás ízű.

Ha érdekli a ghánai kakaótermesztés története, az első fákat 1895-ben ültették el az országban. Ezt egy Tetteh Quarshie nevű kovács tette, aki a kakaóbabot a zsebében hozta az Egyenlítői-Guineában található Bioko szigetéről. Néhány éven belül Ghána exportálta első termését a világba, és 1911 és 1976 között a teljes kakaómennyiség 30-40 százalékát adta a világpiacnak.
A kakaóipar jelenleg mintegy 1,6 millió ghánait foglalkoztat, a kakaóültetvények hat régióban (Nyugat, Közép, Kelet, Brong Ahafo, Ashanti és Volta) találhatók.

Mindennek az elején a kakaófák állnak, Dél-Amerikában őshonos örökzöld fák. 5-8 méter magasra nő, levelei sötétzöldek, és rózsaszínes-fehér virágai egyenesen az ágakról nőnek. A kakaófa termése bogyó, amely leggyakrabban sárga színű, de a piros vagy barna bogyók sem kivételek. A bogyó 5 kamrára van osztva, amelyek mindegyike körülbelül 10 magot - kakaóbabot – tartalmaz.

A kakaótermés betakarítása fizikailag megterhelő. A munkásoknak macsétával kell levágniuk az ágakról, és a babok eltávolítása a pépből ugyanilyen nehéz. Miután a babot eltávolították, a munkások néhány napig erjedni hagyják, majd közvetlen napfényben szárítják. Néha eladás előtt megpörkölik őket.

A feldolgozóüzemekbe érkező babokat további pörkölésnek vetik alá, hántolják és őrlik. Az így kapott kakaómasszát ezután kakaóporra és kakaóvajra választják szét. Ahhoz, hogy kakaóporból forró csokoládét készítsenek, például cukrot és tejport kellett hozzáadni.

A kakaó értékes tápanyagok, különösen vas, kálium és magnézium forrása, emellett teobromint, egy koffeinszerű anyagot és számos antioxidánst tartalmaz.

Fogyasztása nem ajánlott laktózérzékenyek számára.

Hatásai - kávék

Kakaó
Hatásai - Kakaó

Csokoládé és kakaó csomagolásának bemutatása

Csokoládéink és kakaóink jó minőségű alumíniumcsomagolásba vannak csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a kakaó és a csokoládé jellegét. A kakaó és a csokoládé mindig hermetikusan lezártak, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak.

Használati útmutató

Öntsünk 3-4 teáskanál forró csokoládét (20g-26g) egy csészébe. Öntsünk rá 200 ml forró tejet vagy vizet.

A tejjel készült csokoládéital enyhébb ízű és sűrűbb, krémesebb állagú lesz.

Íz és tónus:
Intenzitás
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Tápérték / 100g kakaópor
energia érték: 1550 kj / 370 kcal
Zsírok: 2,8
ebből telített zsírok: 1,6
Szénhidrátok: 70
ebből cukrok: 68
Fehérjék: 12
Só: 0,7
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


FORRÓ CSOKOLÁDÉ PORBAN 42% BIO - MÁLNA
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

FORRÓ CSOKOLÁDÉ PORBAN 42% BIO - MÁLNA

Mi jut az eszébe, amikor megérzi a málna illatát? A nyári esték? A nagyi lekvárja? Vagy egy darab csokoládé, amit az uzsonnája után fogyaszt el az erdei sétája alatt? A málna ízű forró csokoládéban mindezt biztos megtalálja. Az ital felmelegíti síelés után, és felfrissíti az üzleti találkozója előtt. A kakaóról ismert, hogy a szerelem, és a boldogság hormonját tartalmazza. Kényeztesse magát ezzel a málnás örömforrással függetlenül attól, hogy mennyi és milyen feladat vár még… Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
11 957 Ft /1000 g 1 196 Ft /100 g
Szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.

FORRÓ CSOKOLÁDÉ PORBAN 42% BIO - KARAMELL
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

FORRÓ CSOKOLÁDÉ PORBAN 42% BIO - KARAMELL

Ha van egy bögréje  teje és egy kanala, akkor a boldogságához már  csak a forró csokoládé hiányzik. A  keverék kiváló minőségű kakaó és nádcukor jó hangulatot hozhat, és ösztönözheti  munkára vagy  sportra. Nem csoda, hogy  kakaóval kényeztetik magukat az emberek  szerelemben, kisgyerekek és az idősek. Mindannyian tudjuk, mi a boldogság. Csatlakozzon hozzájuk, és édesítse reggelét vagy délutánját egészséges forró csokoládéval. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
11 957 Ft /1000 g 1 196 Ft /100 g
Szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.

15% KEDVEZMÉNY
FORRÓ CSOKOLÁDÉ PORBAN 42% BIO
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

FORRÓ CSOKOLÁDÉ PORBAN 42% BIO

Felrázva. Nem keverve. Vagy fordítva. A forró csokoládé por előnye, hogy az elkészítése pontosanannyi időt vesz igénybe, amennyit csak rá szán. Aki szeret játszadozni az kakaó kását készíthet, amitaztán felönt forró tejjel. Akinek nincs ennyi ideje pár kanál kakaó port rázzon össze forró tejjel egyzárt pohárban. Ha viszont ki akar rúgni a hámból adjon hozzá rumot, és ha ezen felül még ínyenc is díszítse azt tejszínhabbal. Lássuk csak, Ön, hogy fogja elkészíteni? Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
11 627 Ft /1000 g 9 883 Ft /1000 g 988 Ft /100 g
Szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »