

Forró csokoládé - Krémes keksz
Ki ne szeretné a töltött kakaós kekszet! Most egy bögre bőséges adaggal kényeztetheti magát. A forró csokoládéval ízesített sütik az iskolásoknak, szüleiknek és nagyszüleiknek egyaránt tetszeni fognak. Keverje el forró tejben, és máris egy finom, egészséges reggeli vagy gyors uzsonna kerül az asztalra.
Összetétel
Zsírszegény kakaópor 21%, Cukor, Szárított sovány tejpor, Só, Sűrítőanyag (E466), Tömörítőanyag (E341)Krém és csokoládé íz
Forró csokoládé - krémes keksz a nevéhez méltó. Az ízben a kivételes minőségű ghánai kakaó, a tejpor, egy csipetnyi cukor és a ropogós keksz aromája ötvöződik. Ha soha nem tud ellenállni egy ilyen keksznek, akkor ez a forró csokoládé Önnek való. Csak keverjen néhány kanálnyit forró tejbe (tehéntej, szója, mák, mandula...).
Eredete
Ghána számára a kakaó az egyik legnagyobb kincs. Ez a nyugat-afrikai ország különös figyelmet fordított a kakaófa (Theobroma cacao) termesztésére, aminek eredményeként ma a világ kakaóexportőrei között a második helyet foglalja el. Hozzá kell tenni, hogy nemcsak a mennyiségre, hanem a minőségre is figyelmet fordít. A ghánai kakaó iránt nagy a kereslet. A belőle készült csokoládé krémes, gyümölcsös, tejszínes és enyhén fás ízű.
Ha érdekli a ghánai kakaótermesztés története, az első fákat 1895-ben ültették el az országban. Ezt egy Tetteh Quarshie nevű kovács tette, aki a kakaóbabot a zsebében hozta az Egyenlítői-Guineában található Bioko szigetéről. Néhány éven belül Ghána exportálta első termését a világba, és 1911 és 1976 között a teljes kakaómennyiség 30-40 százalékát adta a világpiacnak.
A kakaóipar jelenleg mintegy 1,6 millió ghánait foglalkoztat, a kakaóültetvények hat régióban (Nyugat, Közép, Kelet, Brong Ahafo, Ashanti és Volta) találhatók.
Mindennek az elején a kakaófák állnak, Dél-Amerikában őshonos örökzöld fák. 5-8 méter magasra nő, levelei sötétzöldek, és rózsaszínes-fehér virágai egyenesen az ágakról nőnek. A kakaófa termése bogyó, amely leggyakrabban sárga színű, de a piros vagy barna bogyók sem kivételek. A bogyó 5 kamrára van osztva, amelyek mindegyike körülbelül 10 magot - kakaóbabot – tartalmaz.
A kakaótermés betakarítása fizikailag megterhelő. A munkásoknak macsétával kell levágniuk az ágakról, és a babok eltávolítása a pépből ugyanilyen nehéz. Miután a babot eltávolították, a munkások néhány napig erjedni hagyják, majd közvetlen napfényben szárítják. Néha eladás előtt megpörkölik őket.
A feldolgozóüzemekbe érkező babokat további pörkölésnek vetik alá, hántolják és őrlik. Az így kapott kakaómasszát ezután kakaóporra és kakaóvajra választják szét. Ahhoz, hogy kakaóporból forró csokoládét készítsenek, például cukrot és tejport kellett hozzáadni.
A kakaó értékes tápanyagok, különösen vas, kálium és magnézium forrása, emellett teobromint, egy koffeinszerű anyagot és számos antioxidánst tartalmaz.
Fogyasztása nem ajánlott laktózérzékenyek számára.
Csokoládé és kakaó csomagolásának bemutatása
Csokoládéink és kakaóink jó minőségű alumíniumcsomagolásba vannak csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a kakaó és a csokoládé jellegét. A kakaó és a csokoládé mindig hermetikusan lezártak, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak.
Használati útmutató
Öntsünk 3-4 teáskanál forró csokoládét (20g-26g) egy csészébe. Öntsünk rá 200 ml forró tejet vagy vizet.
A tejjel készült csokoládéital enyhébb ízű és sűrűbb, krémesebb állagú lesz.










Tanácsra van szüksége?

energia érték: | 1550 kj / 370 kcal |
Zsírok: | 2,8 |
ebből telített zsírok: | 1,6 |
Szénhidrátok: | 70 |
ebből cukrok: | 68 |
Fehérjék: | 12 |
Só: | 0,7 |
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

FORRÓ CSOKOLÁDÉ PORBAN 42% BIO - MÁLNA

FORRÓ CSOKOLÁDÉ PORBAN 42% BIO - KARAMELL
