

CSOKOLÁDÉ LENCSÉK SUMATRA ORIGIN 72%
Az indonéz Szumátra-sziget nemcsak nagyszerű kávét küld a világba, hanem csodálatos kakaót is. Épp ezekből készülnek a csokoládélencsék, amelyek kakaó tömege 72%. Ha igazán teljes, csokoládés, kellemesen keserű ízre vágyik, akkor Szumátra eme kincsét fel kell vennie a Must have listájára.
Összetétel
Kakaómassza Sumatra 72%, Cukor, Kakaó vaj, Szója lecitin, Természetes vanília kivonatÍze
A Sumatra origin 72 % csokoládé lencsék tökéletesen megfelelnek a nevének. Az ízük erős, sűrű és csokoládés. Készítsen belőlük igazán intenzív ízű italt tehén, szója, vagy máktejben történő feloldással. A lencsék alkalmasak desszertek elkészítésére is.
Eredete
A világ kakaó termelésének a nagy része az afrikai kontinensről származik. De ez nem azt jelenti, hogy a más helyről származó kakaóbabok nem lennének elég jók. Például egy ilyen Szumátra, abszolút kiváló minőségű kakaóval látja el a globális piacot. Indonézia egész területén a kakaóbab az egyik egfontosabb exportáru. Gazdálkodói jelenleg körülbelül 1,5 millió hektár kakaó ültetvényt kezelnek. Speciálisan Szumátrát tartják a kakaó harmadik legnagyobb exportőreként a világon. A kakaófák (Theobroma cacao) Dél-Amerikából származnak, a termései felhasználásának a története az ősi maja birodalomba nyúlik vissza. Közismert, hogy Kr. E. 1000 éve az olmeci kultúra tagjai fogyasztották ezeket a magvakat, akik kiváló matematikusok voltak, és megalapozták a komplex naptár alapját. A maják annyira értékesnek tartották a kakaóbabokat, hogy fizetőeszköznek használták, és minden évben ünnepséget tartottak a tiszteletükre. A kakaóból készült ital nagy szerepet játszott például az esküvői szertartások során. A csokoládé, amint azt ma ismerjük, a 19. század közepétől vette fel a mai formáját.
A kakaófák örökzöld fák, amelyek elérik a 15 métert (a termelők alacsonyabban tartják őket az ültetvényeken). A kakaófa levelei az almafa leveleire hasonlítanak, a virágai kicsik, fehér, sárga vagy piros színűek. Beporzásuk azonban meglehetősen igényes (rovarok és a szél gondoskodnak róla), így csak a virágok mindössze 5% -a válik végül gyümölcsé. A nagy sárga, vagy piros bogyós gyümölcsök több tucat magot tartalmaznak, sárga testtel bevonva.
A kakaóbab betakarítása igényes, fizikai erőt igényel. Le kell vágni az ágakról, majd el kell távolítani a magokat a bogyókból és azokat meg kell szabadítani a húsuktól. Maga a kakaó termelése magában foglalja a bab erjedését, szárítását és pörkölését. A kakaóbabokat a feldolgozóüzemekben őrlik meg, a kakaóvaj és tiszta kakaó előállításához összetett eljárást alkalmaznak. Ezután további nyersanyagokat adnak mindkét közbenső termékhez, az elegyet hosszú ideig keverik, melegítik, majd lehűtik… A teljes folyamat végeredménye a táblás csokoládé, vagy a csokoládé lencse. Minél több kakaómasszát tartalmaznak, annál több százalékosak, és annál jobb minőségűek.
Miért számít annyira a csokoládénál a minősége? Mivel csak a kiváló minőségű termék tartalmaz antioxidánsokat, ásványi anyagokat és vitaminokat, nem pedig sűrítőket, mesterséges aromákat és hasonló anyagokat. A csokoládé fogyasztásának az egészségre gyakorolt pozitív hatása bizonyítható, amint azt az évszázadok óta fennálló rendkívüli népszerűsége is bizonyítja.
Allergénekkel kapcsolatban: a tejre, kakaóra és vanillinre allergiás embereknek legyenek óvatosak a termék fogyasztása során. A termék nyomokban tartalmazhat dióhéjat.
Figyelem
Ha a csokoládét nagyon forró nyári napokon rendeli meg, előfordulhat, hogy a szállítás során eldeformálódnak vagy részben megolvadnak. A csokoládé minőségét ez a változás nem befolyásolja. |
Csokoládé és kakaó csomagolásának bemutatása
Csokoládéink és kakaóink jó minőségű alumíniumcsomagolásba vannak csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a kakaó és a csokoládé jellegét. A kakaó és a csokoládé mindig hermetikusan lezártak, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak.
Használati útmutató
A csokoládé lencsét lehet "csak úgy", enni nagyszerű ízű forró tejben feloldva vagy különböző desszertekben .










Tanácsra van szüksége?

energia érték: | 2250 kj / 540 kcal |
Zsírok: | 41,5 g |
ebből telített zsírok: | 26,6 g |
Szénhidrátok: | 32,1 g |
ebből cukrok: | 27,7 g |
Fehérjék: | 9,6 g |
Só: | 0,1 g |
5. 2.
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

CSOKOLÁDÉ LENCSÉK GRAND CRU BAGUA NATIVO PERU 81%
