06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

CSOKOLÁDÉ LENCSÉK SUMATRA ORIGIN 72%

Kód: 1357
Értékelés: kitűnő, 1 vélemény

Az indonéz Szumátra-sziget nemcsak nagyszerű kávét küld a világba, hanem csodálatos kakaót is. Épp ezekből készülnek a csokoládélencsék, amelyek kakaó tömege 72%. Ha igazán teljes, csokoládés, kellemesen keserű ízre vágyik, akkor Szumátra eme kincsét fel kell vennie a Must have listájára.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
11 137 Ft /1000 g 1 114 Ft /100 g
Szállítjuk csütörtökig, 2023. 03. 30.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Szumátra
Íz
Íz:
Keserű csokoládé

Összetétel

Kakaómassza Sumatra 72%, Cukor, Kakaó vaj, Szója lecitin, Természetes vanília kivonat

Íze

A Sumatra origin 72 % csokoládé lencsék tökéletesen megfelelnek a nevének. Az ízük erős, sűrű és csokoládés. Készítsen belőlük igazán intenzív ízű italt tehén, szója, vagy máktejben történő feloldással. A lencsék alkalmasak desszertek elkészítésére is.

Eredete

A világ kakaó termelésének a nagy része az afrikai kontinensről származik. De ez nem azt jelenti, hogy a más helyről származó kakaóbabok nem lennének elég jók. Például egy ilyen Szumátra, abszolút kiváló minőségű kakaóval látja el a globális piacot. Indonézia egész területén a kakaóbab az egyik egfontosabb exportáru. Gazdálkodói jelenleg körülbelül 1,5 millió hektár kakaó ültetvényt kezelnek. Speciálisan Szumátrát tartják a kakaó harmadik legnagyobb exportőreként a világon. A kakaófák (Theobroma cacao) Dél-Amerikából származnak, a termései felhasználásának a története az ősi maja birodalomba nyúlik vissza. Közismert, hogy Kr. E. 1000 éve az olmeci kultúra tagjai fogyasztották ezeket a magvakat, akik kiváló matematikusok voltak, és megalapozták a komplex naptár alapját. A maják annyira értékesnek tartották a kakaóbabokat, hogy fizetőeszköznek használták, és minden évben ünnepséget tartottak a tiszteletükre. A kakaóból készült ital nagy szerepet játszott például az esküvői szertartások során. A csokoládé, amint azt ma ismerjük, a 19. század közepétől vette fel a mai formáját.

A kakaófák örökzöld fák, amelyek elérik a 15 métert (a termelők alacsonyabban tartják őket az ültetvényeken). A kakaófa levelei az almafa leveleire hasonlítanak, a virágai kicsik, fehér, sárga vagy piros színűek. Beporzásuk azonban meglehetősen igényes (rovarok és a szél gondoskodnak róla), így csak a virágok mindössze 5% -a válik végül gyümölcsé. A nagy sárga, vagy piros bogyós gyümölcsök több tucat magot tartalmaznak, sárga testtel bevonva.

A kakaóbab betakarítása igényes, fizikai erőt igényel. Le kell vágni az ágakról, majd el kell távolítani a magokat a bogyókból és azokat meg kell szabadítani a húsuktól. Maga a kakaó termelése magában foglalja a bab erjedését, szárítását és pörkölését. A kakaóbabokat a feldolgozóüzemekben őrlik meg, a kakaóvaj és tiszta kakaó előállításához összetett eljárást alkalmaznak. Ezután további nyersanyagokat adnak mindkét közbenső termékhez, az elegyet hosszú ideig keverik, melegítik, majd lehűtik… A teljes folyamat végeredménye a táblás csokoládé, vagy a csokoládé lencse. Minél több kakaómasszát tartalmaznak, annál több százalékosak, és annál jobb minőségűek.

Miért számít annyira a csokoládénál a minősége? Mivel csak a kiváló minőségű termék tartalmaz antioxidánsokat, ásványi anyagokat és vitaminokat, nem pedig sűrítőket, mesterséges aromákat és hasonló anyagokat. A csokoládé fogyasztásának az egészségre gyakorolt ​​pozitív hatása bizonyítható, amint azt az évszázadok óta fennálló rendkívüli népszerűsége is bizonyítja.

Allergénekkel kapcsolatban: a tejre, kakaóra és vanillinre allergiás embereknek legyenek óvatosak a termék fogyasztása során. A termék nyomokban tartalmazhat dióhéjat.

Hatásai - kávék

Kakaó
Hatásai - Kakaó
Vanília
Hatásai - vanília

Csokoládé és kakaó csomagolásának bemutatása

Csokoládéink és kakaóink jó minőségű alumíniumcsomagolásba vannak csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a kakaó és a csokoládé jellegét. A kakaó és a csokoládé mindig hermetikusan lezártak, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak.

Használati útmutató

A csokoládé lencsét lehet "csak úgy", enni nagyszerű ízű forró tejben feloldva vagy különböző desszertekben .

Íz és tónus:
Intenzitás
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Tápérték / 100g csokoládé lencse
energia érték: 2250 kj / 540 kcal
Zsírok: 41,5 g
ebből telített zsírok: 26,6 g
Szénhidrátok: 32,1 g
ebből cukrok: 27,7 g
Fehérjék: 9,6 g
Só: 0,1 g
Segítsen másoknak is a választásban:

5. 2.

Értékelés: kitűnő
Kiváló csokoládé. Gyönyörűen olvad. Ízben nem tartok attól, hogy néhány prémium márkával párosítsam.

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

A forró Brazília a világnak nemcsak kitűnő focistákat ad, de ásványi növényeket és az emlékművek megtekintését is. De a rendkívüli minőségű kávé exportja által is nagyon híres földrész. A száz százalékos arabika Santos NY2 a klasszikusok közé tartozik, amelyet nem lehet megunni. Ki tud a csokinak és a mogyorónak ellenállni? Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
10 987 Ft /1000 g 1 099 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2023. 03. 30.

FORRÓ CSOKOLÁDÉ PORBAN 42% BIO
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

FORRÓ CSOKOLÁDÉ PORBAN 42% BIO

Felrázva. Nem keverve. Vagy fordítva. A forró csokoládé por előnye, hogy az elkészítése pontosanannyi időt vesz igénybe, amennyit csak rá szán. Aki szeret játszadozni az kakaó kását készíthet, amitaztán felönt forró tejjel. Akinek nincs ennyi ideje pár kanál kakaó port rázzon össze forró tejjel egyzárt pohárban. Ha viszont ki akar rúgni a hámból adjon hozzá rumot, és ha ezen felül még ínyenc is díszítse azt tejszínhabbal. Lássuk csak, Ön, hogy fogja elkészíteni? Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
11 555 Ft /1000 g 1 156 Ft /100 g
Szállítjuk csütörtökig, 2023. 03. 30.

 CSOKOLÁDÉ LENCSÉK SÓS KARAMELL
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

CSOKOLÁDÉ LENCSÉK SÓS KARAMELL

A statisztikák szerint minden ember a bolygón évente több mint fél kilót csokoládét kap. A szokásos módon a svájciak és a belgák élvezik a legtöbbet. Csokoládé praliné, chips, krémek, nyalókák vagy töltött cukorkák a világ minden tájáról nevet kapnak. Hány csokoholik élvezi a friss ízkombinációt, nem olyan nyilvánvaló. Nagyon biztos azonban, hogy hamarosan csatlakozik hozzájuk. Csak kóstolja meg a tejcsokoládét sózott karamellel, és csapdába esik. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
14 615 Ft /1000 g 1 462 Ft /100 g
Szállítjuk csütörtökig, 2023. 03. 30.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »