06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

CSOKOLÁDÉ LENCSÉK ARRIBA ECUADORI TEJES 39%

Kód: 990

Honnan hozza ezeket a babokat? De rio arriba! - Párbeszéd a svájci csokoládé gyártó és az ekvádori kakaó termelő között séta közben a Guayas folyó felső áramlásánál. Legalábbis a legenda szerint. A helyi magokat termelő fák rendkívüli tulajdonságuk miatt kapták az Arriba családnevet. Azóta az ekvádori Forastero Arriba kakaóbabból készült csoki a legjobb minőségű a világon.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
18 278 Ft /1000 g 1 828 Ft /100 g
Szállítjuk csütörtökig, 2023. 03. 30.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Ecuador
Fajta
Fajta:
Arriba Forastero
Íz
Íz:
Tejes csokoládé

Összetétel

Kakaó Ekvádor 39%, Kakaó vaj, Cukor, Szárított félzsíros tej, Szója lecitin, Szárított sovány tejpor, Természetes vanília por

Az ízéről

Kiváló ízélmény vár mindazokra, akik az Arriba Ecuador tejcsokoládét választják. A finom tejes ízét fantasztikusan kiegészíti az eredeti kakaó. Kiváló élményt nyújt forró tejben feloldva, és desszertek részeként is.

Származása

Ahhoz, hogy felfedjük a bevezető szövegben olvasható titkot, el kell árulnunk, hogy a "De rio arriba", amelyet a 19. században az európai csokoládégyártó irányába, kakaóbabokat hordó ecuadori gazdálkodók válaszoltak "a folyó árával szemben" a fordítása. Pontosan valahol ott növekednek a kakaófák a Guayas felső folyásánál, és még mindig vannak olyan kakaófák, amelyek gyümölcsei a legjobbak közé tartoznak.

Azonban a kakaófák (Theobroma cacao) már sokkal hosszabb ideije ismertek, mint amikor ez a történet valószínűleg megtörténhet. A bogyókat, vagy a babokat már 5000 évvel ezelőtt használtak italok és kásák készítésére. Sokkal korábban, még Kolumbusz Kristóf partra szállása előtt az amerikai parton, a kakaó a dél és közép-amerikaiak számára a főbb árucikkeihez tartozott. Fogyasztásra és fizetségként is használták. Európába a spanyolok hozták a 16. században. És a kakaó hihetetlenül keresett finomsággá vált. Érdekes módon az első tábla csokoládé egész 1847-ben látta meg a napfényét Angliában.

Egy kilogramm jó minőségű csokoládé előállításához 300-600 darab kakaóbabra van szükség. Minden termésben, amelyek gyakorlatilag egész évben érlelődnek, 20-40 darab kakaómagot lehet találni. Így könnyen el tudjuk képzelni, mennyi gyümölcsöt kell leszüretelni ahhoz, hogy megfeleljenek a keresletnek. Csehországban évente 6 kg csokoládét fogyasztanak személyenként. Azt állítják a csokoládé fogyasztása Svájcban kétszer olyan magas.

A kakaófák termesztése és a babok feldolgozása több millió mezőgazdasági termelőt foglalkoztat. Ecuadorban szövetkezetekhez csatlakoznak a termelők, akik az apró gazdálkodóktól a kakaóbabokat felvásárolják, és azonos márkanév alatt tisztességes áron értékesítik őket. Ezzel bebiztosítják a szegény ecuadori családok számára a szociális szolgáltatásokat, az egészségügyi ellátást és az oktatás elérhetőségét.

Mielőtt ez megtörténne, a kakaót be kell gyűjteni. Ez fizikailag nagyon igényes művelet. A kakaófa terméseit- a nagy sárga és a vörös hüvelyeket - körültekintően kell összegyűjteni, hogy meg ne sértsék azt a helyet, ahol a fa törzséhez kapcsolódnak, mert azon a helyen nyílnak ki újra a virágok. Miután machettel ketté vágják a termést, a kakaóbabokat kiválogatják a fehér édes pépből. 2-8 napig erjedni hagyják, majd a napon szárítják. Nem ritka, hogy a végső tisztításhoz a dolgozók a saját lábukat használják- a száraz babokon sétálnak, amelyek a piros színű talajra vannak szétterítve, így eltávolítják a kiszáradt-fennmaradt hártyabevonatukat, ez a művelet állítólag fényessé teszi a kakaóbabokat, és védelmet nyújt a penészedéstől.

A gyárakban a kakaóbabokat alkalizálják, pörkölik, zúzzák, és megőrlik… amíg kakaómasszát nem kapnak. Ebből a masszából nyerik a kakaóvajat és a kakaóport. Ahhoz, hogy csokoládét kapjunk, újra össze kell őket keverni, például szárított tejjel és egyéb összetevőkkel.

A csokoládé nemcsak páratlan finomság, hanem számos értékes összetevőt is tartalmaz. Elsősorban meg kell említeni az antioxidáns tartalmát (bizonyítottan az összes élelmiszer közül a kakaó a leggazdagabb az antioxidánsokban), ásványi anyagokat és vitaminokat is tartalmaz. Általánosan ismert, hogy a csokoládé fogyasztása javítja a hangulatot, elősegíti a stressz kezelését és megerősíti a szervezetet.

Az Arriba Ecuador tejcsokoládés lencsék fogyasztása vegetáriánusok és vegánok számára alkalmas.

A termék fogyasztása egészségkárosodást okozhat a kakaóallergiában szenvedőknek. A termék nyomokban dióhéjat tartalmazhat.

12-20 ° C-on tárolandó.

Csokoládé és kakaó csomagolásának bemutatása

Csokoládéink és kakaóink jó minőségű alumíniumcsomagolásba vannak csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a kakaó és a csokoládé jellegét. A kakaó és a csokoládé mindig hermetikusan lezártak, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak.

Használati útmutató

A csokoládé lencsét lehet "csak úgy", enni nagyszerű ízű forró tejben feloldva vagy különböző desszertekben.

Íz és tónus:
Intenzitás
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Tápérték / 100g csokoládé lencse
energia érték: 2 399 kJ / 573 kcal
Zsírok: 39,1 g
ebből telített zsírok: 23,5 g
Szénhidrátok: 44,4 g
ebből cukrok: 43,3 g
Fehérjék: 9,1 g
Só: 0,24 g
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


 CSOKOLÁDÉ LENCSÉK SÓS KARAMELL
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

CSOKOLÁDÉ LENCSÉK SÓS KARAMELL

A statisztikák szerint minden ember a bolygón évente több mint fél kilót csokoládét kap. A szokásos módon a svájciak és a belgák élvezik a legtöbbet. Csokoládé praliné, chips, krémek, nyalókák vagy töltött cukorkák a világ minden tájáról nevet kapnak. Hány csokoholik élvezi a friss ízkombinációt, nem olyan nyilvánvaló. Nagyon biztos azonban, hogy hamarosan csatlakozik hozzájuk. Csak kóstolja meg a tejcsokoládét sózott karamellel, és csapdába esik. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
14 615 Ft /1000 g 1 462 Ft /100 g
Szállítjuk csütörtökig, 2023. 03. 30.

 FEHÉR CSOKOLÁDÉ LENCSÉK VANÍLIA DARABOKKAL BIO
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

FEHÉR CSOKOLÁDÉ LENCSÉK VANÍLIA DARABOKKAL BIO

Fehér csokoládé lencsék vaníliadarabokkal Madagaszkárról valódi finomság. Bio kakaóvajból, nádcukorból, tejporból és vaníliából készülnek. Yum! Oldja fel a tejben, vagy adja hozzá desszertekhez, lágysága elbűvöli. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
16 405 Ft /1000 g 1 640 Ft /100 g
Szállítjuk csütörtökig, 2023. 03. 30.

FEHÉR CSOKOLÁDÉ LENCSE 34%
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

FEHÉR CSOKOLÁDÉ LENCSE 34%

A fehér csokoládé mindig hamar eltünik. Különösen, ha természetes vaníliát tartalmaz teljes tejjel, és különösen, ha minőségi ghánai kakaóval készült. Ez a csokoládés lencse pontosan ilyen. Van, aki séta közben majszolja, mások zabkásába dobják, vagy desszertet készítenek belőle. Válassza ki, mit szeret a legjobban, a minőségi fehér csokoládé nem fog csalódást okozni. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
13 177 Ft /1000 g 1 318 Ft /100 g
Szállítjuk csütörtökig, 2023. 03. 30.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »