

CSOKOLÁDÉ LENCSÉK ARRIBA ECUADORI TEJES 39%
Honnan hozza ezeket a babokat? De rio arriba! - Párbeszéd a svájci csokoládé gyártó és az ekvádori kakaó termelő között séta közben a Guayas folyó felső áramlásánál. Legalábbis a legenda szerint. A helyi magokat termelő fák rendkívüli tulajdonságuk miatt kapták az Arriba családnevet. Azóta az ekvádori Forastero Arriba kakaóbabból készült csoki a legjobb minőségű a világon.
Összetétel
Kakaó Ekvádor 39%, Kakaó vaj, Cukor, Szárított félzsíros tej, Szója lecitin, Szárított sovány tejpor, Természetes vanília porAz ízéről
Kiváló ízélmény vár mindazokra, akik az Arriba Ecuador tejcsokoládét választják. A finom tejes ízét fantasztikusan kiegészíti az eredeti kakaó. Kiváló élményt nyújt forró tejben feloldva, és desszertek részeként is.
Származása
Ahhoz, hogy felfedjük a bevezető szövegben olvasható titkot, el kell árulnunk, hogy a "De rio arriba", amelyet a 19. században az európai csokoládégyártó irányába, kakaóbabokat hordó ecuadori gazdálkodók válaszoltak "a folyó árával szemben" a fordítása. Pontosan valahol ott növekednek a kakaófák a Guayas felső folyásánál, és még mindig vannak olyan kakaófák, amelyek gyümölcsei a legjobbak közé tartoznak.
Azonban a kakaófák (Theobroma cacao) már sokkal hosszabb ideije ismertek, mint amikor ez a történet valószínűleg megtörténhet. A bogyókat, vagy a babokat már 5000 évvel ezelőtt használtak italok és kásák készítésére. Sokkal korábban, még Kolumbusz Kristóf partra szállása előtt az amerikai parton, a kakaó a dél és közép-amerikaiak számára a főbb árucikkeihez tartozott. Fogyasztásra és fizetségként is használták. Európába a spanyolok hozták a 16. században. És a kakaó hihetetlenül keresett finomsággá vált. Érdekes módon az első tábla csokoládé egész 1847-ben látta meg a napfényét Angliában.
Egy kilogramm jó minőségű csokoládé előállításához 300-600 darab kakaóbabra van szükség. Minden termésben, amelyek gyakorlatilag egész évben érlelődnek, 20-40 darab kakaómagot lehet találni. Így könnyen el tudjuk képzelni, mennyi gyümölcsöt kell leszüretelni ahhoz, hogy megfeleljenek a keresletnek. Csehországban évente 6 kg csokoládét fogyasztanak személyenként. Azt állítják a csokoládé fogyasztása Svájcban kétszer olyan magas.
A kakaófák termesztése és a babok feldolgozása több millió mezőgazdasági termelőt foglalkoztat. Ecuadorban szövetkezetekhez csatlakoznak a termelők, akik az apró gazdálkodóktól a kakaóbabokat felvásárolják, és azonos márkanév alatt tisztességes áron értékesítik őket. Ezzel bebiztosítják a szegény ecuadori családok számára a szociális szolgáltatásokat, az egészségügyi ellátást és az oktatás elérhetőségét.
Mielőtt ez megtörténne, a kakaót be kell gyűjteni. Ez fizikailag nagyon igényes művelet. A kakaófa terméseit- a nagy sárga és a vörös hüvelyeket - körültekintően kell összegyűjteni, hogy meg ne sértsék azt a helyet, ahol a fa törzséhez kapcsolódnak, mert azon a helyen nyílnak ki újra a virágok. Miután machettel ketté vágják a termést, a kakaóbabokat kiválogatják a fehér édes pépből. 2-8 napig erjedni hagyják, majd a napon szárítják. Nem ritka, hogy a végső tisztításhoz a dolgozók a saját lábukat használják- a száraz babokon sétálnak, amelyek a piros színű talajra vannak szétterítve, így eltávolítják a kiszáradt-fennmaradt hártyabevonatukat, ez a művelet állítólag fényessé teszi a kakaóbabokat, és védelmet nyújt a penészedéstől.
A gyárakban a kakaóbabokat alkalizálják, pörkölik, zúzzák, és megőrlik… amíg kakaómasszát nem kapnak. Ebből a masszából nyerik a kakaóvajat és a kakaóport. Ahhoz, hogy csokoládét kapjunk, újra össze kell őket keverni, például szárított tejjel és egyéb összetevőkkel.
A csokoládé nemcsak páratlan finomság, hanem számos értékes összetevőt is tartalmaz. Elsősorban meg kell említeni az antioxidáns tartalmát (bizonyítottan az összes élelmiszer közül a kakaó a leggazdagabb az antioxidánsokban), ásványi anyagokat és vitaminokat is tartalmaz. Általánosan ismert, hogy a csokoládé fogyasztása javítja a hangulatot, elősegíti a stressz kezelését és megerősíti a szervezetet.
Az Arriba Ecuador tejcsokoládés lencsék fogyasztása vegetáriánusok és vegánok számára alkalmas.
A termék fogyasztása egészségkárosodást okozhat a kakaóallergiában szenvedőknek. A termék nyomokban dióhéjat tartalmazhat.
12-20 ° C-on tárolandó.
Figyelem
Ha a csokoládét nagyon forró nyári napokon rendeli meg, előfordulhat, hogy a szállítás során eldeformálódnak vagy részben megolvadnak. A csokoládé minőségét ez a változás nem befolyásolja. |
Csokoládé és kakaó csomagolásának bemutatása
Csokoládéink és kakaóink jó minőségű alumíniumcsomagolásba vannak csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a kakaó és a csokoládé jellegét. A kakaó és a csokoládé mindig hermetikusan lezártak, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak.
Használati útmutató
A csokoládé lencsét lehet "csak úgy", enni nagyszerű ízű forró tejben feloldva vagy különböző desszertekben.










Tanácsra van szüksége?

energia érték: | 2 399 kJ / 573 kcal |
Zsírok: | 39,1 g |
ebből telített zsírok: | 23,5 g |
Szénhidrátok: | 44,4 g |
ebből cukrok: | 43,3 g |
Fehérjék: | 9,1 g |
Só: | 0,24 g |
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

RÓZSASZÍN CSOKOLÁDÉ LENCSÉK 47,3% - ruby csokoládé

CSOKOLÁDÉ LENCSÉK SÓS KARAMELL
