06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

CSOKOLÁDÉ LENCSÉK ARRIBA ECUADORI TEJES 39%

Kód: 990

Honnan hozza ezeket a babokat? De rio arriba! - Párbeszéd a svájci csokoládé gyártó és az ekvádori kakaó termelő között séta közben a Guayas folyó felső áramlásánál. Legalábbis a legenda szerint. A helyi magokat termelő fák rendkívüli tulajdonságuk miatt kapták az Arriba családnevet. Azóta az ekvádori Forastero Arriba kakaóbabból készült csoki a legjobb minőségű a világon.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
16 952 Ft /1000 g 1 695 Ft /100 g
Szállítjuk péntekig, 2022. 07. 08.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Ecuador
Fajta
Fajta:
Arriba Forastero
Íz
Íz:
Tejes csokoládé

Összetétel

Kakaó Ekvádor 39%, Kakaó vaj, Cukor, Szárított félzsíros tej, Szója lecitin, Szárított sovány tejpor, Természetes vanília por

Az ízéről

Kiváló ízélmény vár mindazokra, akik az Arriba Ecuador tejcsokoládét választják. A finom tejes ízét fantasztikusan kiegészíti az eredeti kakaó. Kiváló élményt nyújt forró tejben feloldva, és desszertek részeként is.

Származása

Ahhoz, hogy felfedjük a bevezető szövegben olvasható titkot, el kell árulnunk, hogy a "De rio arriba", amelyet a 19. században az európai csokoládégyártó irányába, kakaóbabokat hordó ecuadori gazdálkodók válaszoltak "a folyó árával szemben" a fordítása. Pontosan valahol ott növekednek a kakaófák a Guayas felső folyásánál, és még mindig vannak olyan kakaófák, amelyek gyümölcsei a legjobbak közé tartoznak.

Azonban a kakaófák (Theobroma cacao) már sokkal hosszabb ideije ismertek, mint amikor ez a történet valószínűleg megtörténhet. A bogyókat, vagy a babokat már 5000 évvel ezelőtt használtak italok és kásák készítésére. Sokkal korábban, még Kolumbusz Kristóf partra szállása előtt az amerikai parton, a kakaó a dél és közép-amerikaiak számára a főbb árucikkeihez tartozott. Fogyasztásra és fizetségként is használták. Európába a spanyolok hozták a 16. században. És a kakaó hihetetlenül keresett finomsággá vált. Érdekes módon az első tábla csokoládé egész 1847-ben látta meg a napfényét Angliában.

Egy kilogramm jó minőségű csokoládé előállításához 300-600 darab kakaóbabra van szükség. Minden termésben, amelyek gyakorlatilag egész évben érlelődnek, 20-40 darab kakaómagot lehet találni. Így könnyen el tudjuk képzelni, mennyi gyümölcsöt kell leszüretelni ahhoz, hogy megfeleljenek a keresletnek. Csehországban évente 6 kg csokoládét fogyasztanak személyenként. Azt állítják a csokoládé fogyasztása Svájcban kétszer olyan magas.

A kakaófák termesztése és a babok feldolgozása több millió mezőgazdasági termelőt foglalkoztat. Ecuadorban szövetkezetekhez csatlakoznak a termelők, akik az apró gazdálkodóktól a kakaóbabokat felvásárolják, és azonos márkanév alatt tisztességes áron értékesítik őket. Ezzel bebiztosítják a szegény ecuadori családok számára a szociális szolgáltatásokat, az egészségügyi ellátást és az oktatás elérhetőségét.

Mielőtt ez megtörténne, a kakaót be kell gyűjteni. Ez fizikailag nagyon igényes művelet. A kakaófa terméseit- a nagy sárga és a vörös hüvelyeket - körültekintően kell összegyűjteni, hogy meg ne sértsék azt a helyet, ahol a fa törzséhez kapcsolódnak, mert azon a helyen nyílnak ki újra a virágok. Miután machettel ketté vágják a termést, a kakaóbabokat kiválogatják a fehér édes pépből. 2-8 napig erjedni hagyják, majd a napon szárítják. Nem ritka, hogy a végső tisztításhoz a dolgozók a saját lábukat használják- a száraz babokon sétálnak, amelyek a piros színű talajra vannak szétterítve, így eltávolítják a kiszáradt-fennmaradt hártyabevonatukat, ez a művelet állítólag fényessé teszi a kakaóbabokat, és védelmet nyújt a penészedéstől.

A gyárakban a kakaóbabokat alkalizálják, pörkölik, zúzzák, és megőrlik… amíg kakaómasszát nem kapnak. Ebből a masszából nyerik a kakaóvajat és a kakaóport. Ahhoz, hogy csokoládét kapjunk, újra össze kell őket keverni, például szárított tejjel és egyéb összetevőkkel.

A csokoládé nemcsak páratlan finomság, hanem számos értékes összetevőt is tartalmaz. Elsősorban meg kell említeni az antioxidáns tartalmát (bizonyítottan az összes élelmiszer közül a kakaó a leggazdagabb az antioxidánsokban), ásványi anyagokat és vitaminokat is tartalmaz. Általánosan ismert, hogy a csokoládé fogyasztása javítja a hangulatot, elősegíti a stressz kezelését és megerősíti a szervezetet.

Az Arriba Ecuador tejcsokoládés lencsék fogyasztása vegetáriánusok és vegánok számára alkalmas.

A termék fogyasztása egészségkárosodást okozhat a kakaóallergiában szenvedőknek. A termék nyomokban dióhéjat tartalmazhat.

12-20 ° C-on tárolandó.

Csokoládé és kakaó csomagolásának bemutatása

Csokoládéink és kakaóink jó minőségű alumíniumcsomagolásba vannak csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a kakaó és a csokoládé jellegét. A kakaó és a csokoládé mindig hermetikusan lezártak, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak.

Használati útmutató

A csokoládé lencsét lehet "csak úgy", enni nagyszerű ízű forró tejben feloldva vagy különböző desszertekben.

Íz és tónus:
Intenzitás
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Tápérték / 100g csokoládé lencse
energia érték: 2 399 kJ / 573 kcal
Zsírok: 39,1 g
ebből telített zsírok: 23,5 g
Szénhidrátok: 44,4 g
ebből cukrok: 43,3 g
Fehérjék: 9,1 g
Só: 0,24 g
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé

Mesés íz élmény! Ez az ültetvény-kávé Kuba déli partjáról csaknem nulla savassággal dicsekedhet, de telt ízzel és kiemelkedően csokoládé és karamell árnyalattal. A Sierra Maestra hegységeiben született, ami édesen mézes és nádcukor illattal gazdagította. Ha megkóstolja, felfedezi a füstös árnyalatokat és a kubai rumot is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
16 097 Ft /1000 g 1 610 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2022. 07. 08.

RÓZSASZÍN CSOKOLÁDÉ LENCSÉK 47,3% - ruby csokoládé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

RÓZSASZÍN CSOKOLÁDÉ LENCSÉK 47,3% - ruby csokoládé

Vörös rózsa, vörösbor és vörös csokoládé. Egy újdonság, ami után nagy a kereslet, tetszeni fog önnek is. A csodálatos megjelenésű és kifinomult ízű csokoládé lencsék meghódítsák a világot. Az úgynevezett rubin csokoládé ugyanakkor édes és gyümölcsös. A színe mögött csak vörös kakaóbab van. Az ecuadori specialitás teljesen új típusú csokoládét eredményez. Kóstolja meg! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
17 823 Ft /1000 g 1 782 Ft /100 g
Szállítjuk péntekig, 2022. 07. 08.

 CSOKOLÁDÉ LENCSÉK SÓS KARAMELL
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

CSOKOLÁDÉ LENCSÉK SÓS KARAMELL

A statisztikák szerint minden ember a bolygón évente több mint fél kilót csokoládét kap. A szokásos módon a svájciak és a belgák élvezik a legtöbbet. Csokoládé praliné, chips, krémek, nyalókák vagy töltött cukorkák a világ minden tájáról nevet kapnak. Hány csokoholik élvezi a friss ízkombinációt, nem olyan nyilvánvaló. Nagyon biztos azonban, hogy hamarosan csatlakozik hozzájuk. Csak kóstolja meg a tejcsokoládét sózott karamellel, és csapdába esik. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
13 548 Ft /1000 g 1 355 Ft /100 g
Szállítjuk péntekig, 2022. 07. 08.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »