

VANÍLIÁS - MOGYORÓS szemes kávé
A nem kellemes tevékenységéből varázsoljon kedvenc szertartást. Excel táblázatok kitöltése, zoknik stoppolása vagy hosszú út autóval, már nem kell, hogy rémálom legyen. Ha mind ez mellé elkészíti a vaníliás finomságot, nem is fogja akarni, hogy ez a sok minden véget érjen. Élvezze a száz százalékos arabika varázslatos árnyalatát és szórakozzon!
Összetétel
Arabica 100%, Természetes aromaA kávé íze és habja
Vanília, mogyoró és kávé kombinációját- másképp nem is lehet leírni, minthogy fenomenális. Az alapját a magaslatokból származó ültetvény kávé alkotja, melyet átmosási technológiával dolgoznak fel. Ezért ízlelhetjük meg a gyümölcsök ízét és könnyed édességét már az első kortytól. A habja puha, könnyed, sűrű és kompakt.
A kávé származása
A Peru Puno kávé több mint kétszáz éve ismert a világon. Az Andok ideális talaj és éghajlati viszonyai megajándékozzák a kávét a tökéletes ízzel és aromával. A tapasztalt gazdák gondos keze által való magas színvonalú feldolgozása a garancia a kávé magas minőségének. Igaz, hogy a mezőgazdasági termelők megközelítőleg 98 százaléka kistermelő, de ez nem megy a minőség rovására, sőt ellenkezőleg. A kávétermesztés sokszor az egyetlen megélhetési forrásuk.
Az ültetvényeiken az egész család dolgozik. Mivel a kávét kisfelvásárlók vásárolják fel tőlük, mint amilyenek mi is vagyunk, nem kell a kávé minőségét vagy az árát a minimális határ alá tolniuk. Ezt viszont nem állíthatjuk a nagy ültetvényekről, amelyek a kávét multinacionális vállalatoknak adják el.
A kávébokrokból származó kávét (coffea arabica) a vegetációs időszak alatt többször is szüretelik. Ez kiküszöböli az éretlen szemek számát. Puno a kávébabok drágább és igényesebb feldolgozását, úgynevezett átmosási technikát alkalmazzák. Ennek eredménye a kiváló minőségű és a hosszan tartós kávé. Az átmosási folyamat a kávécseresznyék vízbe, speciális edényekbe szórásával kezdődik. Ezekben az edényekben választódnak el a minőségi bogyók az éretlenektől. A jó minőségű bogyóktól ezután speciális préslemezek segítségével eltávolítják a héjukat és húsukat. Ezt követi a magok fermentációja- speciális erjedésre alkalmas edényekben, és ezután a kávébabok szárítása közvetlen napfényen, vagy szárítóban következik.
Kávé további ízesítése a tapasztalt pörkölőmesterünk kezében van. A kávé ízesítése közvetlenül a pörkölése előtt történik, amikor a pörkölőmester természetes alapú illóolajokkal permetezi be a kávészemeket. A kávé ízesítésére olcsóbb eljárást egyáltalán nem használunk (amikor a kávét a pörkölés után ízesítik), mert az nem garantálja az ízesített kávé hosszan tartó aromájának a megőrzését.
Ízesített kávé elkészítése automata kávéfőzőben
Ha ízesített kávét kíván használni automatikus adagolóval ellátott automata kávéfőzőben, javasoljuk, hogy győződjön meg róla, hogy ez lehetséges a kávéfőző használati útmutatójában. Ha a készülék gyártója nem ad információt az ízesített kávéról, kérjük, kövesse az alábbi ajánlásokat. A természetes aroma, amellyel a kávé ízesített, hosszabb ideig tartó érintkezés esetén reakcióba léphet a tartályban lévő műanyagokkal, és kifehéredhet.
Ugyanezt a szabályt kell betartani az ízesített kávé őrlésénél (kézi és elektromos). |
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
- A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
- Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
- Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

KARAMELL szemes kávé

IRISH CREAM szemes kávé
