

NUGÁTOS szemes kávé
A nyelven szétolvad, az idegeket betakarja és a szívet megmelegíti. Ki? Hát a nugát! A következő ízesített kávé nagy örömöt okoz minden kávéház látogatónak és torkoskodónak is. Akár dzsezvát, french press-t vagy mokka kannát használ az elkészítéshez, mindig lágy mézes-mogyorós-kávés ital lesz a végeredmény. A nugát nagyon tud!
Összetétel
Arabica 100%, Természetes aromaA kávé íze és habja
Ha a kávéját megfelelően készíti el, a tetején gyönyörű, fényes hab keletkezik, teli kis buborékokkal, amelyek fogják Önt kényeztetni. Már most örülhet a kávé sima ízére, a közepes savasságára, a méz és a dió harmonikus tónusaira. A nugátos szemes kávé harmonikus, édes ízzel ajándékozza meg fogyasztóit.
A kávé származása
Ez az ültetvényi arabica kávé Peruból származik. Az Andok lejtőin nőtt, így a kiváló, magas minőségű kávék közé sorolható. A Typica fajta kávé nagyszerű íz tulajdonságokkal büszkélkedhet, de a belőle származó nyereség nem túl lenyűgöző. Ennek ellenére a legtöbb kistermelő a Typica fajta kávét termeszti a perui hegyekben. Az ültetvényeikről családjaikkal együtt gondoskodnak, általában ipari műtrágyák és permetek használata nélkül.
A kistermelők számára túl drága lenne a felvásárlásuk, valamint nagyon nehéz lenne eljuttatni a meredek hegyeken lévő ültetvényekre.
A cseresznyére hasonlító kávébogyók betakarítását szinte egész évben folyamatosan végzik. A kávébogyók fokozatosan érnek, 9-14 hónapon belül. A leszakításuk után 24 órán belül fel kell őket dolgozni. Peruban átmosási, vagy nedves feldolgozást alkalmaznak erre a célra. A kávécseresznyéket nagy vízzel teli tartályokba öntik. Préslemezek segítségével megszabadítják a kávébabokat a bevonatuktól, ezután 36 órán keresztül fermentálják az erjesztő tartályokban. Miután a 36 óra eltelik, a kávébabokat napsütésen, vagy szárítókban szárítják. Az eredménye zöldes vagy szürkés színű kávé, melyet a gazdák zacskókba csomagolnak és a tőzsdére szállítják eladásra.
Ebben a szakaszában vásároljuk fel mi is a kávéinkat. Mivel azt szeretnénk, hogy az ügyfeleink számára a lehető legfrissebbek legyenek a kávéink, csakis közvetlen a megrendelésük után pörköljük meg azokat. A kávéink ízesítését a pörkölésük előtt tapasztalt pörkölőmesterünk végzi, hordozóolajjal permetezi be a még zöld kávébabokat.
Ízesített kávé elkészítése automata kávéfőzőben
Ha ízesített kávét kíván használni automatikus adagolóval ellátott automata kávéfőzőben, javasoljuk, hogy győződjön meg róla, hogy ez lehetséges a kávéfőző használati útmutatójában. Ha a készülék gyártója nem ad információt az ízesített kávéról, kérjük, kövesse az alábbi ajánlásokat. A természetes aroma, amellyel a kávé ízesített, hosszabb ideig tartó érintkezés esetén reakcióba léphet a tartályban lévő műanyagokkal, és kifehéredhet.
Ugyanezt a szabályt kell betartani az ízesített kávé őrlésénél (kézi és elektromos). |
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
- A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
- Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
- Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

9. 2.
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

BELGA PRALINÉ szemes kávé

KARAMELL szemes kávé
