

TOFFEE szemes kávé
Ismeri a toffeet? A vajkaramell nagyon híres az Egyesült Államokban, Angliában és Ausztráliában. Főleg, mint édesség található a mandulák, kókusz, csokoládé, vanília és rum között. A toffee külsőre olyan lehet, mint a karamell vagy, mint a szaftos rágógumi. Desszertekbe és fagyiba is keverik. Figyelem - a szemes kávé legkedveltebb aromája.
Összetétel
Arabica 100%, Természetes aromaA kávé íze és habja
Az édes, kellemes és illatos perui kávé, rögtön elnyeri a tetszését. Hála a karamelles toffee aromájának tökéletes párosítás a reggeli croissannal és uzsonnájához is kellemes élmény nyújt. A megfelelő őrléssel és extrakcióval a kávé habja sűrű, egyben lágy és kis buborékokkal teli.
A kávé származása
Mivel mindig a legmagasabb minőségre törekszünk, az ízesített kávé számára is a legjobb kávébabokat válogatjuk ki. A perui Andokból, a Puno régióból szállítjuk őket. A kávé termesztésnek a régmúltba visszahúzódó hagyománya van a magas hegyekben. A kistermelők megélhetésének egyik alapvető forrása. Mivel mi a kávét közvetlenül a gazdálkodóktól vásároljuk fel, nem szükséges, hogy a kávét áron alul adják és ez a minőségére sem hat negatívan. Ellentétben a nagyfelvásárlóktól, akik nagy mennyiségű kávét akarnak a legalacsonyabb áron- ez befolyásolja a kávé minőségét is. Beszállítóink folyamatosan szüretelik a kávét a vegetációs időszak alatt. Ennek az eredménye, hogy csak a teljesen érett bogyókat, úgynevezett kávé cseresznyét dolgoznak fel. Átmosási technikával, azaz vízben történik a feldolgozása. Ez anyagilag sokkal igényesebb folyamat, mint a száraz feldolgozás, de eredményei remekek és a kávé íze is kiváló. A kávécseresznyéket a gazdálkodók speciális víztartályokba öntik, extrudálják őket a zúzólemezeken keresztül, melynek eredménye a tiszta kávébab. A kávébabok fermentációs tartályokba kerülnek, ahol akár 36 órán keresztül is fermentálódnak. Megfosztják a kávébabokat a nyálkás ragadós rétegétől. Ezután a lépés után a kávé még mindig 50 százalékos nedvességet tartalmaz. Annak érdekében, hogy ne lepje el őket penész, szárítani kell, akár napsütésben vagy a szárítókban. Az eredménye zöld, vagy akár szürkés színű kávébab, melyet zsákokba csomagolnak és így hozzák forgalomba.
A kávé ízesítése közvetlenül a pörkölése előtt történik. A pörkölőmester a kávészemekre természetes aromát permetez és csak ez után következhet a gondos pörkölés. Az így ízesített kávé sokáig megtartja aromáját és ízét.
Ízesített kávé elkészítése automata kávéfőzőben
Ha ízesített kávét kíván használni automatikus adagolóval ellátott automata kávéfőzőben, javasoljuk, hogy győződjön meg róla, hogy ez lehetséges a kávéfőző használati útmutatójában. Ha a készülék gyártója nem ad információt az ízesített kávéról, kérjük, kövesse az alábbi ajánlásokat. A természetes aroma, amellyel a kávé ízesített, hosszabb ideig tartó érintkezés esetén reakcióba léphet a tartályban lévő műanyagokkal, és kifehéredhet.
Ugyanezt a szabályt kell betartani az ízesített kávé őrlésénél (kézi és elektromos). |
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
- A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
- Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
- Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

11. 17.
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

KARAMELL szemes kávé

IRISH CREAM szemes kávé
