

IRISH CREAM szemes kávé
Még nem választott? Akkor jusson eszébe, milyen nemes ízű az irish cream. Karamell, tejszín, vanília, mandula, whiskey és természetesen kávé... Választott is! A száz százalékos arabika a híres likőr ízesítéssel megér egy próbát. Biztosak vagyunk, hogy nemcsak egyszer fog belőle rendelni. Ugyanis az irish cream lu-xu-sos!
Összetétel
Arabica 100%, Természetes aromaA kávé íze és habja
A perui magaslatokból származó kávé népszerű a gyümölcsös utóízének, természetes édességének köszönhetően. Teljes, sima teste és alacsony savassága teszi igazi királynővé. Az irish cream kombinációjával tökéletes kávét kapunk. A kávé karamell ízű, vanília és a jó whisky könnyed érintésével. Megfelelő elkészítésnél, sűrű és rugalmas hab díszíti a tetejét.
A kávé származása
A kávébabot, amelyből ezt az ízesített kávét készítjük, Peruból importáljuk. A kistermelők ültetvényei az Andokban magasan helyezkednek el, így szinte lehetetlen a műtrágyázásuk, vagy a kávéültetvények kémiai permetezőkkel való kezelése. A perui kávét ezért általában bio kávénak tekintik. A Puno térségben a gazdálkodók szinte mindig Typica fajta kávébokrokat ültetnek. Ez a kávéfaj kitűnő betakarítást biztosít, viszont nagyon alacsony hozamú. A kávébogyók, amelyek méretükben és kinézetre is a cseresznyére hasonlítanak, több alkalommal is szüretelésre kerülnek. Ennek az az oka, hogy csakis a legérettebb gyümölcsöket szüretelik le, így azok magas minőségűek is egyben. A terméseket átmosási technikával, vagyis víz segítségével dolgozzák fel. A vízben a gyümölcsöket préselő lemezek segítségével megtisztítják- elkülönítik a kávébabokat a bevonatuktól és egyben fermentálják is azokat. A kapott kávébabokat közvetlen napsütésen szárítják beton tömbökön. A zöld, illetve zöldes-szürkés színű kávébabokat végül átválogatják, csomagolják, mérlegelik és csak ezután kerülnek a tőzsdére.
A kávé ízesítése nem számít újdonságnak. Már több száz évvel ezelőtt kardamomot vagy menta leveleket adtak a kávészemekhez, valamint tejjel és cukorral lágyították meg az ízét. Az ízesített kávé a legnagyobb boomját a 20. század 1970-es éveiben érte el. A kávébabokhoz az aromát kétféle módon adják hozzá– pörkölés előtt, vagy pörkölés után.
Mi az ízesítésnek a drágább változatát alkalmazzuk- pörkölőmesterünk a kávészemeket még a kávé pörkölése előtt természetes alapú illóolajjal permetezi be. Ennek köszönhető, hogy a kávé íze hosszú ideig tart.
Ízesített kávé elkészítése automata kávéfőzőben
Ha ízesített kávét kíván használni automatikus adagolóval ellátott automata kávéfőzőben, javasoljuk, hogy győződjön meg róla, hogy ez lehetséges a kávéfőző használati útmutatójában. Ha a készülék gyártója nem ad információt az ízesített kávéról, kérjük, kövesse az alábbi ajánlásokat. A természetes aroma, amellyel a kávé ízesített, hosszabb ideig tartó érintkezés esetén reakcióba léphet a tartályban lévő műanyagokkal, és kifehéredhet.
Ugyanezt a szabályt kell betartani az ízesített kávé őrlésénél (kézi és elektromos). |
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
- A jó előkészítés érdekében válasszon ki egy 90 ml-es kis bögrét.
- Használjon 1 vagy 2 teáskanál kávét, és öntse fel a forralt vizzel 90 ° C. A forró víz előkészíti a kávét a jellegzetes ízére.
- A kávé elkészítéséhez használjon mindig friss vizet.

























Tanácsra van szüksége?

8. 29.
3. 6.
4. 7.
3. 31.
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

BELGA PRALINÉ szemes kávé

VANÍLIÁS szemes kávé
