

TÖRÉKENY TORKOSSÁG szemes kávé
Kóstolta már augusztusban a karácsonyi süteményeket? Ha igen, akkor igazat ad nekünk, hogy nagy örömöt adnak! A törékeny csokoládés, vaníliás és kókuszos darabok nem muszáj, hogy csak decemberbe kerüljenek az asztalára. Élvezze az ünnepi íz és illat kompozíciót az év bármely időszakában. A művészien aromázott kávéval mindennap karácsonyt tarthat!
Összetétel
Arabica 100%, AromaA kávé íze és habja
A finomság, amellyel a kedves vendégeit megkínálhatja, most a 100%-os arabica kávé formájában jelent meg. A kávé teljes testét kiegészítik a vanília, csokoládé, dió, méz és a kókusz tónusai. Ez a fajta kávé csak minimális savassággal rendelkezik. A habja puha, sűrű és rugalmas.
A kávé származása
A Typica egy alapvető arab kávéfajta. Etiópiából származik, de napjainkban már világszerte számos ültetvényen termesztik. A kávécserjék 4 méteres magasságig növekednek, bár nem magas hozamú, de gyümölcsei minősége messze felülmúlja más fajták terméseit. A gazdálkodók a dél-amerikai kis ültetvényeiken a tengerszint feletti magasságnak, a különleges éghajlatnak és a páratartalomnak köszönhetően rendkívül finom szemes kávét termelnek. Köszönhető ez továbbá annak is, hogy a gazdálkodók semmiféle kémiai permetet és trágyát sem használnak a földjeiken. Az Andokból származó kávét gyakran organikusan termesztett kávénak is nevezik. A kávé gyümölcse, az úgynevezett kávécseresznye 9-14 hónapig érlelődik. Épp ezért fokozatosan kell őket betakarítani. A Typica fajta kávét átmosási technikával dolgozzák fel. Ez annyit jelent, hogy a bogyókat vízbe öntik, zúzólemezek segítségével a kávébaboktól eltávolítják a bevonatukat. Az így kapott kávébabokat tovább fermentálják a vízben, ez a folyamat körülbelül 36 órát vesz igénybe. A fermentálást a szárítás követi, amelyet vagy szárítókban végzik, vagy pedig a természetes napsütésen. Mindkét esetben nagy figyelmet kell fordítani arra, hogy a kávét ne támadja meg a penész.
A kávé pörkölése olyan folyamat, amelyet közvetlen a kávé elfogyasztása előtt (pár nappal) kell elvégeznünk. Ezért pörköljük mi is a kávébabokat csak közvetlenül az Ön megrendelése után. Ha ízesített kávét választ, az aromatizálása a pörkölés előtt történik. A pörkölőmesterünk közvetlen a zöld kávébabokra természetes olajat permetez, és csak ezután kerül sor a pörkölésre. Ez drágább technológia, mint a kávé pörkölése után történő ízesítés, viszont sokkal jobb eredményeket produkál. A mi ízesített kávéink tovább megtartják aromájukat és ízüket. Ezenkívül az aroma soha nem emelkedik felül a kávé természetes tulajdonságain, hanem harmonikusan egészíti ki.
Ízesített kávé elkészítése automata kávéfőzőben
Ha ízesített kávét kíván használni automatikus adagolóval ellátott automata kávéfőzőben, javasoljuk, hogy győződjön meg róla, hogy ez lehetséges a kávéfőző használati útmutatójában. Ha a készülék gyártója nem ad információt az ízesített kávéról, kérjük, kövesse az alábbi ajánlásokat. A természetes aroma, amellyel a kávé ízesített, hosszabb ideig tartó érintkezés esetén reakcióba léphet a tartályban lévő műanyagokkal, és kifehéredhet.
Ugyanezt a szabályt kell betartani az ízesített kávé őrlésénél (kézi és elektromos). |
Hatásai - kávék
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
- A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
- Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
- Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

BELGA PRALINÉ szemes kávé

CSOKIS MEGGY szemes kávé
