06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Sós karamellás szemes kávé

Kód: 1646
Értékelés: kitűnő, 1 vélemény

A kiváló közép-amerikai kávét természetes aromával kombináltuk. Az eredménye a Sós karamell szemes kávé, amely biztos elnyeri az ízlését. A vonzó tónusú pörkölt cukorral, tejszínnel és néhány szem tengeri sóval ízesített kávébabok rögtön rabul fogják ejteni az ízlelőbimbóit. Ne felejtse el kipróbálni ezt a különleges finomságot abban az esetben se, ha mindennap fogyaszt kávét, de akkor se, ha csak különleges alkalmakkor fogyasztja ezt az italt. 

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 117 Ft /1000 g 1 512 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 27.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Honduras
Vidék
Vidék:
Marcala
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1500m
Íz
Íz:
Sós karamell
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica, Természetes aroma, Karamell

A kávé íze és habja

Az ízesített Sós karamellás szemes kávénak az alapja a Marcala régióbeli hondurasi kávé. Ez már önmagában is a kiváló minőség jele, mivel ezt a kávét egész Honduras legjobb kávéjának tartják. Az íze természetesen karamellás, amelybe be-be villannak a trópusi gyümölcsök tónusai. A pörkölőnk pedig újabb vonzó réteget adott hozzá - néhány csepp természetes aromával kiemeli a karamelles ízét, a tetejét pedig átvitt értelemben megszórta néhány szem tengeri sóval. Az eredménye? Édesen -sós, kellemes, friss kávé. 

A kávé eredete

Az ehhez a kávéhoz használt kávészemek a hagyományos hondurasi kávévidékről, Marcalából származnak. Érdemes megemlíteni, hogy a Marcala büszkélkedhet az első védett márkával, amely deklarálja a kávé eredetét. Honduras Latin-Amerika egyik legnagyobb kávétermelője. A 2017–2019-es években a termelők hozzávetőlegesen 7,5 millió - 60 kilogrammos zsákkal járultak hozzá a kávé globális mennyiségéhez.

A kávé a 19. század vége óta rendkívül fontos árucikk az ország gazdasága számára, ezekben az években Hondurasban számos kisebb kávéültetvény létesült. A helyi időjárás jó hatással van a kávécserjék termesztésére, bár egyes területeken a gazdák a gyakori esőzésekkel küzdenek, ami megnehezíti a kávé szárítását a betonteraszokon. Ezért ma már a gazdák szoláris szárítókra, vagy az üvegházakra hagyatkoznak e téren. A Marcala régióban az ültetvények 1200 - 1600 méter tengerszint feletti magasságban találhatók, a kávécseresznyéket a helyi dolgozók decembertől áprilisig szüretelik. A kávécseresznyéket átmosási technikával dolgozzák fel, ami annyit jelent, hogy a termést nagy, vízzel teli tartájokba öntik, ezután pléh lemezek közt préselik őket át, amely eredményeképp a kávészemek megszabadulnak a bevonatuktól-héjuktól. Ezután a kávébabokat hordókba töltik (ismét vízzel teli hordókba), és néhány órán át hagyják őket erjedni. A természetes folyamat feloldja a zöld kávébabok körüli pépet. Végül meg kell őket szárítani, át kell válogatni és be kell csomagolni. Amikor az így elkészített kávé eljut hozzánk, a pörkölőnk többszöri tesztelésnek teszi ki a kávészemeket, különböző hosszúságú és hőmérsékletű pörköléssel. Miután elérte az ideális arányokat, a zöld kávészemeket a pörkölésük előtt természetes aromájú hordozóolajjal egészíti ki. A pörkölés során az aroma beépül a kávészemekbe, így az tovább és hosszabb ideig kitart a kávéban.

Ízesített kávé elkészítése automata kávéfőzőben

Ha ízesített kávét kíván használni automatikus adagolóval ellátott automata kávéfőzőben, javasoljuk, hogy győződjön meg róla, hogy ez lehetséges a kávéfőző használati útmutatójában. Ha a készülék gyártója nem ad információt az ízesített kávéról, kérjük, kövesse az alábbi ajánlásokat.

A természetes aroma, amellyel a kávé ízesített, hosszabb ideig tartó érintkezés esetén reakcióba léphet a tartályban lévő műanyagokkal, és kifehéredhet.

  • A kávéfőzőbe mindig csak annyi ízesített kávét töltsön be, amennyit azonnal elfogyaszt.
  • Az ízesített kávé elkészítése után a következő csésze legyen aromamentes kávé. Ez megtisztítja a készüléket a természetes aromás anyagok maradványaitól.

Ugyanezt a szabályt kell betartani az ízesített kávé őrlésénél (kézi és elektromos).

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

3. 19.

Értékelés: kitűnő
Párom nagyon ízlett, fogok még ilyent rendelni.

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


15% KEDVEZMÉNY
TEJSZÍNES EPER  szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

TEJSZÍNES EPER szemes kávé

Torkoskodjon a torkos epreken! Létezik vonzóbb kombináció, mint a friss illatos gyümölcs és tejszínhab? Igen, mi megtaláltuk: friss illatos gyümölcs, tejszínhab és száz százalékos arabika Peruból. Az egyik legminőségesebb dél-amerikai kávé saját magában is egyedülálló. És képzelje el eperrel... Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

IRISH CREAM szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

IRISH CREAM szemes kávé

Még nem választott? Akkor jusson eszébe, milyen nemes ízű az irish cream. Karamell, tejszín, vanília, mandula, whiskey és természetesen kávé... Választott is! A száz százalékos arabika a híres likőr ízesítéssel megér egy próbát. Biztosak vagyunk, hogy nemcsak egyszer fog belőle rendelni. Ugyanis az irish cream lu-xu-sos! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 117 Ft /1000 g 1 512 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 27.

NUGÁTOS szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

NUGÁTOS szemes kávé

A nyelven szétolvad, az idegeket betakarja és a szívet megmelegíti. Ki? Hát a nugát! A következő ízesített kávé nagy örömöt okoz minden kávéház látogatónak és torkoskodónak is. Akár dzsezvát, french press-t vagy mokka kannát használ az elkészítéshez, mindig lágy mézes-mogyorós-kávés ital lesz a végeredmény. A nugát nagyon tud! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 117 Ft /1000 g 1 512 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 27.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »