

Sós karamellás szemes kávé
A kiváló közép-amerikai kávét természetes aromával kombináltuk. Az eredménye a Sós karamell szemes kávé, amely biztos elnyeri az ízlését. A vonzó tónusú pörkölt cukorral, tejszínnel és néhány szem tengeri sóval ízesített kávébabok rögtön rabul fogják ejteni az ízlelőbimbóit. Ne felejtse el kipróbálni ezt a különleges finomságot abban az esetben se, ha mindennap fogyaszt kávét, de akkor se, ha csak különleges alkalmakkor fogyasztja ezt az italt.
Összetétel
Arabica, Természetes aroma, KaramellA kávé íze és habja
Az ízesített Sós karamellás szemes kávénak az alapja a Marcala régióbeli hondurasi kávé. Ez már önmagában is a kiváló minőség jele, mivel ezt a kávét egész Honduras legjobb kávéjának tartják. Az íze természetesen karamellás, amelybe be-be villannak a trópusi gyümölcsök tónusai. A pörkölőnk pedig újabb vonzó réteget adott hozzá - néhány csepp természetes aromával kiemeli a karamelles ízét, a tetejét pedig átvitt értelemben megszórta néhány szem tengeri sóval. Az eredménye? Édesen -sós, kellemes, friss kávé.
A kávé eredete
Az ehhez a kávéhoz használt kávészemek a hagyományos hondurasi kávévidékről, Marcalából származnak. Érdemes megemlíteni, hogy a Marcala büszkélkedhet az első védett márkával, amely deklarálja a kávé eredetét. Honduras Latin-Amerika egyik legnagyobb kávétermelője. A 2017–2019-es években a termelők hozzávetőlegesen 7,5 millió - 60 kilogrammos zsákkal járultak hozzá a kávé globális mennyiségéhez.
A kávé a 19. század vége óta rendkívül fontos árucikk az ország gazdasága számára, ezekben az években Hondurasban számos kisebb kávéültetvény létesült. A helyi időjárás jó hatással van a kávécserjék termesztésére, bár egyes területeken a gazdák a gyakori esőzésekkel küzdenek, ami megnehezíti a kávé szárítását a betonteraszokon. Ezért ma már a gazdák szoláris szárítókra, vagy az üvegházakra hagyatkoznak e téren. A Marcala régióban az ültetvények 1200 - 1600 méter tengerszint feletti magasságban találhatók, a kávécseresznyéket a helyi dolgozók decembertől áprilisig szüretelik. A kávécseresznyéket átmosási technikával dolgozzák fel, ami annyit jelent, hogy a termést nagy, vízzel teli tartájokba öntik, ezután pléh lemezek közt préselik őket át, amely eredményeképp a kávészemek megszabadulnak a bevonatuktól-héjuktól. Ezután a kávébabokat hordókba töltik (ismét vízzel teli hordókba), és néhány órán át hagyják őket erjedni. A természetes folyamat feloldja a zöld kávébabok körüli pépet. Végül meg kell őket szárítani, át kell válogatni és be kell csomagolni. Amikor az így elkészített kávé eljut hozzánk, a pörkölőnk többszöri tesztelésnek teszi ki a kávészemeket, különböző hosszúságú és hőmérsékletű pörköléssel. Miután elérte az ideális arányokat, a zöld kávészemeket a pörkölésük előtt természetes aromájú hordozóolajjal egészíti ki. A pörkölés során az aroma beépül a kávészemekbe, így az tovább és hosszabb ideig kitart a kávéban.
Ízesített kávé elkészítése automata kávéfőzőben
Ha ízesített kávét kíván használni automatikus adagolóval ellátott automata kávéfőzőben, javasoljuk, hogy győződjön meg róla, hogy ez lehetséges a kávéfőző használati útmutatójában. Ha a készülék gyártója nem ad információt az ízesített kávéról, kérjük, kövesse az alábbi ajánlásokat. A természetes aroma, amellyel a kávé ízesített, hosszabb ideig tartó érintkezés esetén reakcióba léphet a tartályban lévő műanyagokkal, és kifehéredhet.
Ugyanezt a szabályt kell betartani az ízesített kávé őrlésénél (kézi és elektromos). |
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

KARAMELL szemes kávé

TOJÁSLIKŐR szemes kávé
