06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Sós karamellás szemes kávé

Kód: 1646

A kiváló közép-amerikai kávét természetes aromával kombináltuk. Az eredménye a Sós karamell szemes kávé, amely biztos elnyeri az ízlését. A vonzó tónusú pörkölt cukorral, tejszínnel és néhány szem tengeri sóval ízesített kávébabok rögtön rabul fogják ejteni az ízlelőbimbóit. Ne felejtse el kipróbálni ezt a különleges finomságot abban az esetben se, ha mindennap fogyaszt kávét, de akkor se, ha csak különleges alkalmakkor fogyasztja ezt az italt. 

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Honduras
Vidék
Vidék:
Marcala
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1500m
Íz
Íz:
Sós karamell
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica, Természetes aroma, Karamell

A kávé íze és habja

Az ízesített Sós karamellás szemes kávénak az alapja a Marcala régióbeli hondurasi kávé. Ez már önmagában is a kiváló minőség jele, mivel ezt a kávét egész Honduras legjobb kávéjának tartják. Az íze természetesen karamellás, amelybe be-be villannak a trópusi gyümölcsök tónusai. A pörkölőnk pedig újabb vonzó réteget adott hozzá - néhány csepp természetes aromával kiemeli a karamelles ízét, a tetejét pedig átvitt értelemben megszórta néhány szem tengeri sóval. Az eredménye? Édesen -sós, kellemes, friss kávé. 

A kávé eredete

Az ehhez a kávéhoz használt kávészemek a hagyományos hondurasi kávévidékről, Marcalából származnak. Érdemes megemlíteni, hogy a Marcala büszkélkedhet az első védett márkával, amely deklarálja a kávé eredetét. Honduras Latin-Amerika egyik legnagyobb kávétermelője. A 2017–2019-es években a termelők hozzávetőlegesen 7,5 millió - 60 kilogrammos zsákkal járultak hozzá a kávé globális mennyiségéhez.

A kávé a 19. század vége óta rendkívül fontos árucikk az ország gazdasága számára, ezekben az években Hondurasban számos kisebb kávéültetvény létesült. A helyi időjárás jó hatással van a kávécserjék termesztésére, bár egyes területeken a gazdák a gyakori esőzésekkel küzdenek, ami megnehezíti a kávé szárítását a betonteraszokon. Ezért ma már a gazdák szoláris szárítókra, vagy az üvegházakra hagyatkoznak e téren. A Marcala régióban az ültetvények 1200 - 1600 méter tengerszint feletti magasságban találhatók, a kávécseresznyéket a helyi dolgozók decembertől áprilisig szüretelik. A kávécseresznyéket átmosási technikával dolgozzák fel, ami annyit jelent, hogy a termést nagy, vízzel teli tartájokba öntik, ezután pléh lemezek közt préselik őket át, amely eredményeképp a kávészemek megszabadulnak a bevonatuktól-héjuktól. Ezután a kávébabokat hordókba töltik (ismét vízzel teli hordókba), és néhány órán át hagyják őket erjedni. A természetes folyamat feloldja a zöld kávébabok körüli pépet. Végül meg kell őket szárítani, át kell válogatni és be kell csomagolni. Amikor az így elkészített kávé eljut hozzánk, a pörkölőnk többszöri tesztelésnek teszi ki a kávészemeket, különböző hosszúságú és hőmérsékletű pörköléssel. Miután elérte az ideális arányokat, a zöld kávészemeket a pörkölésük előtt természetes aromájú hordozóolajjal egészíti ki. A pörkölés során az aroma beépül a kávészemekbe, így az tovább és hosszabb ideig kitart a kávéban.

Ízesített kávé elkészítése automata kávéfőzőben

Ha ízesített kávét kíván használni automatikus adagolóval ellátott automata kávéfőzőben, javasoljuk, hogy győződjön meg róla, hogy ez lehetséges a kávéfőző használati útmutatójában. Ha a készülék gyártója nem ad információt az ízesített kávéról, kérjük, kövesse az alábbi ajánlásokat.

A természetes aroma, amellyel a kávé ízesített, hosszabb ideig tartó érintkezés esetén reakcióba léphet a tartályban lévő műanyagokkal, és kifehéredhet.

  • A kávéfőzőbe mindig csak annyi ízesített kávét töltsön be, amennyit azonnal elfogyaszt.
  • Az ízesített kávé elkészítése után a következő csésze legyen aromamentes kávé. Ez megtisztítja a készüléket a természetes aromás anyagok maradványaitól.

Ugyanezt a szabályt kell betartani az ízesített kávé őrlésénél (kézi és elektromos).

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


KARAMELL szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KARAMELL szemes kávé

Karamelles bonbon, karamell likőr, karamell fagyi. Biztos megérti, hogy ezt a cukrász hírességet nem hagyhattuk ki az aromás kínálatunkból. A száz százalékos arabika karamell aromával kiváló jókedv, nyugalom és frissesség forrása. Kényelmesen foglaljon helyet... indulunk a karamelles mennyországba. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 117 Ft /1000 g 1 512 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.

TOJÁSLIKŐR szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

TOJÁSLIKŐR szemes kávé

Emlékszik, hogyan járt az anyukája tojáslikőrjét iszogatni a hűtőbe? Olyan édes volt, hogy összeragadt tőle a szája. Most torkoskodhat lelkiismeret furdalás nélkül és ráadásul majdnem kalóriamentesen. A kedvenc tojásos konyak ízt fogyassza, mint luxuspontot az ízletes ebéd után. Vagy illatos kávéval kezdje a napot. Ön hozza a döntést, hogy milyen formában fogja fogyasztani az isteni italt. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 117 Ft /1000 g 1 512 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.

IRISH CREAM szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

IRISH CREAM szemes kávé

Még nem választott? Akkor jusson eszébe, milyen nemes ízű az irish cream. Karamell, tejszín, vanília, mandula, whiskey és természetesen kávé... Választott is! A száz százalékos arabika a híres likőr ízesítéssel megér egy próbát. Biztosak vagyunk, hogy nemcsak egyszer fog belőle rendelni. Ugyanis az irish cream lu-xu-sos! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »