06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

KRÉMES KEKSZ - szemes kávé

Kód: 1163
Értékelés: kitűnő, 1 vélemény

Csokoládé és tej, fekete-fehér. A legjobb íz és színkombináció azok számára, akik szeretik a töltött kekszet. Ha egy kicsit ropogós, akkor azonnal hozzá párosítja a finom tejet és az édes aromás kakaót. Nem nehéz beleszeretni. Ahhoz, hogy nyugodtan élvezhesse a kedvenc krémmel töltött kekszét anélkül, hogy aggódnia kellene a felszedett kalóriák végett, egy speciális "kekszes" kávéval kedveskedünk Önnek. Rendkívül finom, csak bátran próbalja ki!

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 117 Ft /1000 g 1 512 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 27.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Peru
Fajta
Fajta:
Typica
Vidék
Vidék:
Puno Norte
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1900m
Íz
Íz:
Tejes csokoládé
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica, Természetes aroma

A kávé íze és habja

A krémmel töltött keksz- ízesített kávé íze valóban hasonlít a népszerű tejes kakaós töltött kekszéhez. Az íze tehát kellemesen, édeskésen tejes, és kissé kesernyésen kakaós. De mivel kávéról beszélünk, nem pedig az édes kekszekről, el kell mondanunk, hogy ízében tükröződik az egyedi jellegű Peru Andes kávé - tele csokoládé, gyümölcs, és egy kis mogyorós utóízzel. A habja könnyebb és kohéziós.

A kávé származása

Ha érdekli a kávébabok származása, amelyekből a krémmel töltött keksz ízesítésű kávé készül, akkor a világhírű perui ültetvényekre kell Önöket meginvitálnunk Puno tartományába. A 18. századtól a kávécserjéket kistermelők termesztik, különösen az Andok hegyvidékein. A perui termelés túlnyomó többségét "bio" minőségűnek tekintik, mivel az iparilag előállított műtrágyák és permetek használata nem áll rendelkezésre a helyi lakosok számára. Elsősorban anyagi okokból, másodsorban a kávéültetvényeket nehezen elérhető területeken ültették ki. Mindenesetre elmondhatjuk, hogy a Peru Andes kávé mentes minden káros és mérgező vegyületektől. Ha felmerülne Önben az a kérdés, hogy az Arabica ültetvényes kávéból hogy lesz krémmel töltött kekszes kávé, akkor itt a válasz.

Miután a kávé gyümölcseit betakarították, a perui gazdák átmosással dolgozzák fel a kávét. Ez annyit jelent, hogy a gyümölcsöket nagy, vízzel teli tartályokba öntik, ahol préslemezek segítségével eltávolítják a kávémagoktól a húsukat-bevonatukat. Az eltávolított kávébabokat ezután nagyméretű edényekben 12-36 órán keresztül fermentálják.

Ezt az újra átmosásuk követi és a szárításuk, általában közvetlen napfényben. Az így kapott zöld kávészemek kerülnek a tőzsdére eladásra. A következő lépés természetesen pörkölés. Ez egy rendkívül kényes folyamat, amely növelheti a kávé egyediségét, vagy ha nem megfelelően végzik "teljesen eltemetheti" a kávé minőségét. Az utóbbi eset álltalában akkor fordul elő, ha az az újonc pörkölőnek nincs elég tapasztalata és ismerete. A kávé különleges ízének elérése nem könnyű.

Pörkölés során a kávébabokat felhevítik, fokozatosan változtatják a színüket a világoszöldtől a sárgáig, sárgásbarnán keresztül, világosbarnán át sötétbarnáig. Végül a kávészemeket levegővel hűtik le. Pörkölés közben lehetőség van a kávé ízesítésére. A pörkölőmester így lehetővé teszi, hogy az ízesítés mélyen a kávébabok belsejébe hatoljanak, amelyek az aromájukat megőrzik, amíg el nem készíti belőlük a frissítő italát.

Ebben az esetben a kávé nagyon kis mennyiségű aromát igényel. A második lehetőség az, hogy a kávét a pörkölés után ízesítik. Ez egy olyan változata a kávészemek ízesítésének, amely nem igényel nagy tapasztalatot a pörkölő mestertől, és az így kapott kávé aromája is gyorsan elillan. A töltött keksszel ízesített kávészemeket pörkölés közben aromatizálással készítették.

Ízesített kávé elkészítése automata kávéfőzőben

Ha ízesített kávét kíván használni automatikus adagolóval ellátott automata kávéfőzőben, javasoljuk, hogy győződjön meg róla, hogy ez lehetséges a kávéfőző használati útmutatójában. Ha a készülék gyártója nem ad információt az ízesített kávéról, kérjük, kövesse az alábbi ajánlásokat.

A természetes aroma, amellyel a kávé ízesített, hosszabb ideig tartó érintkezés esetén reakcióba léphet a tartályban lévő műanyagokkal, és kifehéredhet.

  • A kávéfőzőbe mindig csak annyi ízesített kávét töltsön be, amennyit azonnal elfogyaszt.
  • Az ízesített kávé elkészítése után a következő csésze legyen aromamentes kávé. Ez megtisztítja a készüléket a természetes aromás anyagok maradványaitól.

Ugyanezt a szabályt kell betartani az ízesített kávé őrlésénél (kézi és elektromos).

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

  1. A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
  2. Egy csésze kávéhoz  használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
  3. Kb. 95 °C-os vízzel  öntse le a kávét.
Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

6. 24.

Értékelés: kitűnő
Nagyszerű, mindenkinek ízlett akit kínáltam! Édes ízt vártam, de tévedtem a kávé krémes sütis és nagyon kellemes illatú. Viki

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


BELGA PRALINÉ szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

BELGA PRALINÉ szemes kávé

Az élet olyan, mint a bonbon... Ne legyen szerény és válassza a legjobbat. A belga praliné a minőségi ültetvény-kávé hullámán örömöt okoz, élénkít és simogat. A száz százalékos arabikát perui csokoládé aromával ízesíteni zseniális ötlet. Értékelni fogja nyugodt reggelinél vagy ünnepi ebéd után. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 669 Ft /1000 g 1 567 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 27.

CSOKIS MEGGY szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

CSOKIS MEGGY szemes kávé

A csokis meggy bájos ajándék minden kislány, hölgy, nagymama vagy anyós  számára. De nem kérdés, a férfiaknak is nagyon ízlik, már csak ez végett is érdemes rögtön egy kilónyit venni ebből a száz százalékos aromás arabikából. A meggyek frissessége a melengető csokoládé árnyalatával megunhatatlan.  Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 117 Ft /1000 g 1 512 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 27.

15% KEDVEZMÉNY
TEJSZÍNES EPER  szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

TEJSZÍNES EPER szemes kávé

Torkoskodjon a torkos epreken! Létezik vonzóbb kombináció, mint a friss illatos gyümölcs és tejszínhab? Igen, mi megtaláltuk: friss illatos gyümölcs, tejszínhab és száz százalékos arabika Peruból. Az egyik legminőségesebb dél-amerikai kávé saját magában is egyedülálló. És képzelje el eperrel... Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »