

KRÉMES KEKSZ - szemes kávé
Csokoládé és tej, fekete-fehér. A legjobb íz és színkombináció azok számára, akik szeretik a töltött kekszet. Ha egy kicsit ropogós, akkor azonnal hozzá párosítja a finom tejet és az édes aromás kakaót. Nem nehéz beleszeretni. Ahhoz, hogy nyugodtan élvezhesse a kedvenc krémmel töltött kekszét anélkül, hogy aggódnia kellene a felszedett kalóriák végett, egy speciális "kekszes" kávéval kedveskedünk Önnek. Rendkívül finom, csak bátran próbalja ki!
Összetétel
Arabica, Természetes aromaA kávé íze és habja
A krémmel töltött keksz- ízesített kávé íze valóban hasonlít a népszerű tejes kakaós töltött kekszéhez. Az íze tehát kellemesen, édeskésen tejes, és kissé kesernyésen kakaós. De mivel kávéról beszélünk, nem pedig az édes kekszekről, el kell mondanunk, hogy ízében tükröződik az egyedi jellegű Peru Andes kávé - tele csokoládé, gyümölcs, és egy kis mogyorós utóízzel. A habja könnyebb és kohéziós.
A kávé származása
Ha érdekli a kávébabok származása, amelyekből a krémmel töltött keksz ízesítésű kávé készül, akkor a világhírű perui ültetvényekre kell Önöket meginvitálnunk Puno tartományába. A 18. századtól a kávécserjéket kistermelők termesztik, különösen az Andok hegyvidékein. A perui termelés túlnyomó többségét "bio" minőségűnek tekintik, mivel az iparilag előállított műtrágyák és permetek használata nem áll rendelkezésre a helyi lakosok számára. Elsősorban anyagi okokból, másodsorban a kávéültetvényeket nehezen elérhető területeken ültették ki. Mindenesetre elmondhatjuk, hogy a Peru Andes kávé mentes minden káros és mérgező vegyületektől. Ha felmerülne Önben az a kérdés, hogy az Arabica ültetvényes kávéból hogy lesz krémmel töltött kekszes kávé, akkor itt a válasz.
Miután a kávé gyümölcseit betakarították, a perui gazdák átmosással dolgozzák fel a kávét. Ez annyit jelent, hogy a gyümölcsöket nagy, vízzel teli tartályokba öntik, ahol préslemezek segítségével eltávolítják a kávémagoktól a húsukat-bevonatukat. Az eltávolított kávébabokat ezután nagyméretű edényekben 12-36 órán keresztül fermentálják.
Ezt az újra átmosásuk követi és a szárításuk, általában közvetlen napfényben. Az így kapott zöld kávészemek kerülnek a tőzsdére eladásra. A következő lépés természetesen pörkölés. Ez egy rendkívül kényes folyamat, amely növelheti a kávé egyediségét, vagy ha nem megfelelően végzik "teljesen eltemetheti" a kávé minőségét. Az utóbbi eset álltalában akkor fordul elő, ha az az újonc pörkölőnek nincs elég tapasztalata és ismerete. A kávé különleges ízének elérése nem könnyű.
Pörkölés során a kávébabokat felhevítik, fokozatosan változtatják a színüket a világoszöldtől a sárgáig, sárgásbarnán keresztül, világosbarnán át sötétbarnáig. Végül a kávészemeket levegővel hűtik le. Pörkölés közben lehetőség van a kávé ízesítésére. A pörkölőmester így lehetővé teszi, hogy az ízesítés mélyen a kávébabok belsejébe hatoljanak, amelyek az aromájukat megőrzik, amíg el nem készíti belőlük a frissítő italát.
Ebben az esetben a kávé nagyon kis mennyiségű aromát igényel. A második lehetőség az, hogy a kávét a pörkölés után ízesítik. Ez egy olyan változata a kávészemek ízesítésének, amely nem igényel nagy tapasztalatot a pörkölő mestertől, és az így kapott kávé aromája is gyorsan elillan. A töltött keksszel ízesített kávészemeket pörkölés közben aromatizálással készítették.
Ízesített kávé elkészítése automata kávéfőzőben
Ha ízesített kávét kíván használni automatikus adagolóval ellátott automata kávéfőzőben, javasoljuk, hogy győződjön meg róla, hogy ez lehetséges a kávéfőző használati útmutatójában. Ha a készülék gyártója nem ad információt az ízesített kávéról, kérjük, kövesse az alábbi ajánlásokat. A természetes aroma, amellyel a kávé ízesített, hosszabb ideig tartó érintkezés esetén reakcióba léphet a tartályban lévő műanyagokkal, és kifehéredhet.
Ugyanezt a szabályt kell betartani az ízesített kávé őrlésénél (kézi és elektromos). |
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
- A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
- Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
- Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

6. 24.
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

BELGA PRALINÉ szemes kávé

IRISH CREAM szemes kávé
