

SALVADOR SHG RED BOURBON FINCA SANTA ADELAIDA Micro Lot - szemes kávé
A Santa Adelaide édes kávéja örömet szerez mindazoknak, akik rendkívüli pillanatokat keresnek a kivételes pillanatokban. Megpörköltük úgy,hogy a vonzerejét kiemelje a szőlő, a kakaó és a marcipán. Mielőtt ezt a salvadori kimosott finomságot használná az eszpresszó vagy cold brew, elkészítésére, vegye figyelembe a csodálatos, szabályos szemeket. A titkaikat felfedezni azonnal őrlés után. A kávé illata elárasztja az egész lakást ...
Krém és a kávé íze
A Salvador SHG Washed Red Bourbon Finca Santa Adelaida 100% arabica mosással feldolgozva. Szintén hála ( az ideális körülménynek, amelyben fel nőtt) csodálatos ízprofillal rendelkezik, amelyben a kellemes édesség mellett szőlő, kakaó és marcipán árnyalatait is megtalálja. Óvatosabb kóstoláskor észreveheti az édes paprika enyhe érintését is. Ez a kávé lágy, de összetartó krémet biztosít.
A kávé eredete
Közép-Amerikában található tengerparti állam, amelynek neve fordításban Megváltót jelent. Salvador! Innen exportálják az egyedülálló tulajdonságú kávét az egész világon több mint száz éve. Abban az időben az ország összes exportbevételének a fele származott belőle. A salvadori kávéexport 1980-ban tetőzött, 615 millió dollárt hozott. A polgárháború alatt, amely közvetlenül utána érte az országot, a kávé termelése visszaesett. Ma a kávéból származó bevételek csak a HDP 3,5 százalékát teszik ki, amelyet nemcsak a szerencsétlen belpolitikai helyzet, hanem az egyre növekvő globális verseny is befolyásol a kávé piacán.
A kávéfákat árnyékos ültetvényeken termesztik El Salvadorban. Az ország összes erdőjének mintegy 80 százalékát foglalják el. A helyi gazdák kizárólag az Arabica termesztésére összpontosítanak. A Santa Adelaide szövetkezet, amelynek ültetvényei a Balsamo-dombságon helyezkednek el, a Red Bourbon fajtát állítja elő. A kávéfák a San Salvador vulkán tövében nőnek, ezért elegendő ásványi anyagot vonnak le a talajból, a környező erdők pedig vanília- és úgynevezett balzsamfák (balzsam) illatúak. Nem érdektelen, hogy a növényeket a környező fák folyamatosan árnyékolják. Az így termesztett kávé édessége és enyhe savtartalma magasabb.
A környéken decembertől februárig szüretelik a kávét, amelyet a dolgozók mosással dolgoznak fel. A vörös bogyós gyümölcsökről először nagy kádakban vízzel távolítják el a pépet, majd hagyják vízben erjedni, végül meg szárítják a kávé szemeket. Speciális szárítókban, vagy beton teraszokon terítve.
A kávét termelő, feldolgozó és értékesítő Santa Adelaide Szövetkezetet 1980-ban alapították. Ma csaknem 200 tagja van, és az ökológiai gazdálkodás elveinek megfelelően gondozza a kávéfákat.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
- A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
- Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
- Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

11. 7.
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé

COSTA RICA FINCA EL ROSARI - Micro Lot
