

INDONÉSIE SUMATRA LINTONG szemes kávé
A Grade 1 jelzés egyszerűen csúcs! Eredeti finomság érdekes profillal könnyen olyan rajongókra talál, akik körbe utazzák a kávék világát új felfedezések reményében. A Lington, Sumatra központjából elkápráztatja a közepes savassággal és az éles aromával. Az ízében felfedezheti a csokoládét, karamellt, cédrust és gyümölcsöt is. A frissen pörkölt specialitás csalogat a megkóstolásra!
Összetétel
Arabica 100%A KÁVÉ ÍZE ÉS HABJA
Ez a százszázalékos Arabica szemes kávé olyan egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik, melyek ötvözik a fűszeres és pikáns aromát az édes alma, citrom, karamell és csokoládé ízeivel.Az íze kiegyensúlyozott és komplex, alacsony savtartalma hozzájárul az ínyenc ízhatáshoz.A sötét pörkölésnek köszönhetően minden kellemes tulajdonsága kiemelkedik.A kapott ital rugalmas kis buborékokkal teli habbal rendelkezik. Ebből a kávéból tökéletes eszpresszót készíthet.
A KÁVÉ SZÁRMAZÁSA
Világhírű név, világhírű kávé. A Lingtongt a Szumátra szigetének központi területein termesztik Lingtong Nihuta név alatt, a vulkáni Toba-tó közelében.A szumátrai gazdák hagyományosan dolgozzák fel a kávébabokat az úgynevezett nedves módszerrel. Ez a kávé ízét nehezebbé és földesebb ízűvé teszi. Szumátrán a cseresznye színére és méretére emlékeztető gyümölcsök begyűjtése az egész vegetációs időszak alatt végzik. A gazdálkodók így csakis érett kávészemeket takarítanak be.
A kávécserjék (Coffea arabica) a legtermékenyebbek a 4. és a 8. évük között.A bogyókat leggyakrabban kézzel takarítják be.A nedves feldolgozási eljárás során a gyümölcsöket nagy víztartályokba öntik. Azok, amelyek jó minőségűek a tartáj alján maradnak, vízzel együtt a préslemezeken keresztül átpréselik őket. Ez az eljárás arra szolgál, hogy a magvaktól eltávolodjon a bevonatuk. A következő lépés a fermentáció, amely fokozza a magok ízét, és segíti a fennmaradó rétegek és a növényi hártya eltávolítását.A kávébabokat először közvetlen napfényen, majd a szárítókban szárítják. Végül vigyázni kell a gondos kézi válogatásra és a 60 kg-os zsákokba való csomagolásra.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
- A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
- Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
- Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

5. 21.
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

PERU ANDES GOLD szemes kávé
