06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 3 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
3 900 Ft

GUATEMALA - ANTIQUA SAN JUAN SCR90 szemes kávé

Kód: 10
Értékelés: kitűnő, 2 vélemény

A híres Bourbon fajtát kicsi és egyenletes szemek, összetett savasság és teljes testesség jellemzi. A guatemalai ültetvény-kávé nem hiányozhat a kedvenc finomságai portfóliójából. Kivételesen intenzív, gyümölcsösen aromás és közepesen pörkölt - ízletes lesz ristrettoként és klasszikus eszpresszóként is.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
14 401 Ft /1000 g 12 241 Ft /1000 g 1 224 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 03. 24.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 3 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
3 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Guatemala
Fajta
Fajta:
Bourbon
Vidék
Vidék:
Antigua Valley San Sebastián
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1830m
Íz
Íz:
Őszibarack
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

A KÁVÉ ÍZÉRŐL

Édes és bársonyosan puha, mindig frissen pörkölt és gyümölcsös aromájú - mint például az Antiqua San Chuan. Ötvözi az őszibarack, a szilva és a sárgabarack tónusait. Egy csésze ebből a fajta kávéból nem túl erős, alacsony savasságának köszönhetően a kávé sima és finom. Ez kellemes gyümölcsös visszhangot ad. A habja sűrű, rugalmas.

A KÁVÉ SZÁRMAZÁSA

A guatemalai kávét általában nagyobb tengerszint feletti magasságokban, gyakran vulkáni talajon termesztik.Ennek köszönhetően egyedi ízzel ékeskedhet. A La Antiqua a Közép-Guatemalai-fennsík területén található, ma az UNESCO Világörökségnek nyilvánította. Három vulkán veszi körül, a hamujaik ásványi anyagokkal rendelkeznek, amelyek a mezőgazdasági termesztésnél kíváló trágyaként szolgálnak és a nedvességet is képesek a talajban tartani.

A guatemalai kávé gyártása 1850 után kezdődött el. A tengerszint feletti magasságokban termesztett kávét (Coffea arabica) védeni kell a hideg északi széltől. Az ültetvények többsége kisebb gazdálkodókhoz tartozik, akik az Anacafé Nemzeti Kávézó Egyesülethez kapcsolódtak. Ennek köszönhetően jött létre Guatemalában a termelt kávé minőségét felügyelő egyesület, amely felügyeli a mezőgazdasági termelők munkakörülményeit is.

Az Antiqua területén a cseresznyeszerű kávé bogyóit január közepétől március közepéig szüretelik, szinte folyamatosan. Az ültetvényekre naponta vesznek fel munkásokat, hogy betakarítsák az érett gyümölcsöket. A nedves feldolgozás azt jelenti, hogy a bogyókat vizes tartályokba öntik, ahol a rossz minőségűek elválasztódnak a jó minőségű kávébaboktól (a víz felszínén lebegnek). A vízzel együtt áthaladnak a zúzólemezeken, hogy kiszabadítsák őket a húsukból. Ez után a fermentáció és szárítás következik. Végül a kávébabot válogatják és csomagolják.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

  1. A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
  2. Egy  csésze kávéhoz  használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
  3. Kb. 95 ° C-os vízzel  öntsük le a kávét .
Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

11. 18.

Értékelés: kitűnő
Kávészemek illata: füst, sült/égett gesztenye Íz (Aeropress): tökéletes "body/softness" egyensúly, alacsony savasság, kis kakaó. Bevallom, az első kávé, ami feketén (36°C) a legjobban ízlett, 10/10.

7. 15.

Értékelés: kitűnő
A kávé kiváló, amint megiszok egy csészével, alig várom a következőt. A kávézás igazi szenvedélyemmé vált.Remélem van elég raktáron van. Vali.

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

A forró Brazília a világnak nemcsak kitűnő focistákat ad, de ásványi növényeket és az emlékművek megtekintését is. De a rendkívüli minőségű kávé exportja által is nagyon híres földrész. A száz százalékos arabika Santos NY2 a klasszikusok közé tartozik, amelyet nem lehet megunni. Ki tud a csokinak és a mogyorónak ellenállni? Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
10 987 Ft /1000 g 1 099 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 03. 24.

PERU ANDES GOLD szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

PERU ANDES GOLD szemes kávé

Azok számára, akik szeretik a megtartani a tempót, de a kávéház rajongóinak is gazdag és személyre szabott ínyencséget hoztunk. A dél-amerikai kávé valódi öröm forrás - megtalálhatjuk benne a kedvenc kombinációt, az édes csokoládét és gyümölcsöt minimális mogyoró utóízzel. Az alacsony savasság adja a kellemes könnyedséget ennek a száz százalékos arabikának. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
13 963 Ft /1000 g 1 396 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 03. 24.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé

Mesés íz élmény! Ez az ültetvény-kávé Kuba déli partjáról csaknem nulla savassággal dicsekedhet, de telt ízzel és kiemelkedően csokoládé és karamell árnyalattal. A Sierra Maestra hegységeiben született, ami édesen mézes és nádcukor illattal gazdagította. Ha megkóstolja, felfedezi a füstös árnyalatokat és a kubai rumot is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
16 957 Ft /1000 g 1 696 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 03. 24.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »