

GUATEMALA - ANTIQUA SAN JUAN SCR90 szemes kávé
A híres Bourbon fajtát kicsi és egyenletes szemek, összetett savasság és teljes testesség jellemzi. A guatemalai ültetvény-kávé nem hiányozhat a kedvenc finomságai portfóliójából. Kivételesen intenzív, gyümölcsösen aromás és közepesen pörkölt - ízletes lesz ristrettoként és klasszikus eszpresszóként is.
Összetétel
Arabica 100%A KÁVÉ ÍZÉRŐL
Édes és bársonyosan puha, mindig frissen pörkölt és gyümölcsös aromájú - mint például az Antiqua San Chuan. Ötvözi az őszibarack, a szilva és a sárgabarack tónusait. Egy csésze ebből a fajta kávéból nem túl erős, alacsony savasságának köszönhetően a kávé sima és finom. Ez kellemes gyümölcsös visszhangot ad. A habja sűrű, rugalmas.
A KÁVÉ SZÁRMAZÁSA
A guatemalai kávét általában nagyobb tengerszint feletti magasságokban, gyakran vulkáni talajon termesztik.Ennek köszönhetően egyedi ízzel ékeskedhet. A La Antiqua a Közép-Guatemalai-fennsík területén található, ma az UNESCO Világörökségnek nyilvánította. Három vulkán veszi körül, a hamujaik ásványi anyagokkal rendelkeznek, amelyek a mezőgazdasági termesztésnél kíváló trágyaként szolgálnak és a nedvességet is képesek a talajban tartani.
A guatemalai kávé gyártása 1850 után kezdődött el. A tengerszint feletti magasságokban termesztett kávét (Coffea arabica) védeni kell a hideg északi széltől. Az ültetvények többsége kisebb gazdálkodókhoz tartozik, akik az Anacafé Nemzeti Kávézó Egyesülethez kapcsolódtak. Ennek köszönhetően jött létre Guatemalában a termelt kávé minőségét felügyelő egyesület, amely felügyeli a mezőgazdasági termelők munkakörülményeit is.
Az Antiqua területén a cseresznyeszerű kávé bogyóit január közepétől március közepéig szüretelik, szinte folyamatosan. Az ültetvényekre naponta vesznek fel munkásokat, hogy betakarítsák az érett gyümölcsöket. A nedves feldolgozás azt jelenti, hogy a bogyókat vizes tartályokba öntik, ahol a rossz minőségűek elválasztódnak a jó minőségű kávébaboktól (a víz felszínén lebegnek). A vízzel együtt áthaladnak a zúzólemezeken, hogy kiszabadítsák őket a húsukból. Ez után a fermentáció és szárítás következik. Végül a kávébabot válogatják és csomagolják.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
- A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
- Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
- Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét .

























Tanácsra van szüksége?

11. 18.
7. 15.
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé
