

SALVADOR SHG CARACOLI PB - szemes kávé
A gyöngykávé igazi ínyenc tapasztalat. A Salvador peaberry esetében a méz, a narancs, a grépfrút és a karamell ízének örvendhet. A kerek szemek ritkák. Valójában külön-külön fejlődött a kávécseresznyében. Ennek eredményeképpen aromásabbak és keményebbek, különleges módon pörköltek. Készítsen egy peaberry kávét. Keresett, kiváló valamint alpesi.
Összetétel
Arabica 100%A kávé íze és habja
A Salvador SHG Caracoli PB kávé a mérsékelt savassággal rendelkező kávészemek csoportjába tartozik. A kávé kiegyensúlyozott, lágy, és édes. Az ízében könnyen felismerheti a gyümölcsöket, a karamellt, és a mézet. A bársonyos utóíze hosszú ideig tart a szájban. Mivel ez a kávé Arabica, a krémje természetesen nagyon lágy.
A kávé eredete
A Salvador SHG Caracoli PB kávé kissé különlegesnek számít. Természetesen a kávé magas minőségű, amely az El Salvador termőföldjének, és a gazdálkodók munkájának köszönhető, de a kávészemek kinézete is egyedi. Az úgynevezett peaberry kávék, a kávék azon 5 százalékát alkotó kávéi közé tartoznak, amelyek gömbölyűek- gyöngy alakúak. Hogy, ez hogy alakult ki? A kávécseresznyékben csak egy kávészem növekedik, amely gömbölyű. A ritka mutációt még a tudósok sem nem tudják megmagyarázni. Ez azonban semmit sem változtat azon a tényen, hogy a peaberry az egyik legkeresettebb kávészemek közé tartozik. Érdekes formájuk mellett a kávészemek keményebbek, és kivételes aromával rendelkeznek. Épp ezért, a peaberry kávészemeket speciális pörkölési eljárással pörkölik meg, amely technika lehetővé teszi, hogy a hő áthaladjon a teljes kávészemeken. A pörkölés eredménye intenzív, és érdekes profilú kávé. Magyarázatra szolgál az SHG rövidítés is, azaz Strictly High Growing. A kávécserjék növekedése tehát magasan, a hegyekben történik. Az innen származó kávé gyümölcsösebb ízű. El Salvadorban a kávé gyümölcseit decembertől április közepéig takarítják be. A gyümölcsöket úgynevezett átmosási technikával dolgozzák fel, azaz víz segítségével. A vízben a kávészemektől (mechanikusan) eltávolítják a bevonatukat, a fermentáció segítségével pedig a fennmaradt hártyabevonatot. A zöld kávébabokat ezután szárítógépbe, vagy közvetlen a napfényben szárítják.
El Salvadort a 19. században az arra hajózó tengerészek egyértelműen a gyakran aktív vulkánjáról azonosították. Az úgynevezett "csendes-óceáni világítótorony" állandó orientációs ponttá vált az állandó erupciójának köszönhetően. El Salvador (República de Salvador) 1841 óta szuverén állam, de az 1992-ben véget ért polgárháború után alkotmányos köztársasággá vált. A közép-amerikai országnak a gazdasági instabilitása mellett, pusztító földrengésekkel, és vulkáni kitörésekkel kellett megbirkózniuk. Salvador területének nagy része belföldi hegységeken fekszik. Ezért nem meglepő, hogy a kávétermelők is magasabb tengerszint feletti magasságban ültetik el a kávécserjéiket. Ezt a hagyományt a 19. század közepe óta tartják fenn. A kávécserjék túlnyomórészt a Bourbon fajtájúak, a kávészemek pedig kiváló minőségűek.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé

DOMINICANA BARAHONA AA –szemes kávé
