

RWANDA FULLY WASHED MUHONDO - szemes kávé
A féktelen Afrika keleti részén nyolc nagy vulkán található, amelyek kávé számára ideális körülményeket biztosítanak. Nem fog sok időbe telni, és a wirungai ruandai régió nem csak az alföldi gorillák területeként, hanem az egész világ számára kiváló kávét kínáló területeként is ismert lesz. A magas hegyekben a kávé gyümölcsei lassan érlelődnek, így intenzív, állandó ízzel bírnak. Azok, akik megkóstolták a sok versenyt megnyert kávét biztos visszatérnek hozzá.
Összetétel
ArabicaA kávé íze és habja
Rwanda Fully Washed Muhondo édes ízzel, bársonyos sima testtel és citrusszerű savassággal rendelkezik. Ez a kávé eszpresszóként kiváló, így élvezheti ki igazán kávé tónusait. A habja rugalmas, kompakt és finom.
A kávé származása
A terület, ahol a kávé növekedik mindig nagyon fontos. A Rwanda Fully Washed Muhondo esetében vulkanikus eredetű hegyek veszik körül, amelyek körül a talaj ásványi anyagokban gazdag. A keleti-afrikai alpesi éghajlatnak köszönhetően a területen egyedülálló mikroklíma jön létre.
Az Arabica kávé (Coffea arabica) esetében az alacsonyabb hőmérséklet ideális. A kávészemek hosszabb ideig érlelődnek, így a bennük rejlő íz hónapokon keresztül koncentrálódhat.
Maga Ruanda, azaz a Ruandai Köztársaság a kávé termesztésével először a kolonizáció alatt találkozott. A múlt század harmincas éveiben a mezőgazdászok belgák és németek felügyelete alatt magas terméshozamú és alacsony költségű fajtákat termesztettek. Akkoriban Ruandában a kávé minősége nem volt legfontosabb szempont. A kilencvenes években az ország nemzeti tragédián ment keresztül, majdnem egymillió embert öltek meg, az ország fejlődése lelassult, később teljesen leállt. Az új évezred elején az embereket a kormány elkezdte ösztönözni a kávé termesztésére. Azóta a kormány a kávé minőségét előtérbe helyezte, támogatja az árverésen való részvételt és a tisztességes kiviteli feltételeket.
Ma Ruanda hozzájárul a kávé 0,2 százalékához a világpiacon. Hírneve élesen nő. Számos nemzetközi versenyen nagyszerű helyezést ért el.
A ruandai kávét mintegy 450 000 kistermelő termeszti (átlagosan 165 kávéfa/ fő). A növények mintegy 95 százaléka magas minőségű Arabica fajtát termel. A kávé gyümölcseit kézzel takarítják be március és július között. Nedves (átmosási) technikával dolgozzák fel, amely kellemes illatú és gyümölcsös ízű kávészemeket eredményez.
Hatásai - kávék
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
- A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
- Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
- Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

KOLUMBIA EXCELSO MEDELIN EP FANCY szemes kávé

KOLUMBIA SUPREMO MEDELIN ANDEANO szemes kávé
