

RUMOS MEGGY szemes kávé
Ínyenc íz élmény, amely ráadásul betegség megelőző hatású is. Az ízesített kávé kitűnően érvényesül tejszínhabbal, fagylalttal, csoki öntettel vagy alkohollal. Öntsön a presszójához egy kis rumot és harapjon mellé kekszet. A napja rögtön vidámabb lesz és a munka is gyorsabban fog menni.
Összetétel
Arabica 100%, Természetes aromaA kávé íze és habja
Ki ne szeretné a cseresznyét rumban áztatva? A friss gyümölcsök kombinációja meleg alkohollal mindenki kedvence. A háttérben a 100%-os ültetvényi arabica kávéval egy érdekes ital keletkezik. Alacsony savasságú, de teljes testtel rendelkező kávé enyhe édeskés ízzel. A habja krémes és kohéziós.
A kávé származása
A kistermelők a magas Andokból, ahonnan az ültetvényi szemes kávét vásároljuk fel, nagy szeretettel és alázatossággal gondoskodnak az ültetvényeikről. A hegyi terephez való nehéz hozzáférés miatt nem használnak ipari jellegű trágyát, vagy vegyi permeteket. A Puno régióból származó kávé tehát egyenértékű az organikus mezőgazdaságból származó kávékkal. Az Arabica Typica kávé termesztésére összpontosítanak, amelyet kiváló minőség jellemez, amely büszkén versenyezhet a világ más kávéival is.
A kávécseresznyéket szinte egész évben folyamatosan takarítják be, 9-14 hónapig érnek meg. Az úgynevezett átmosási technikával végzik a bogyók feldolgozását, amikor a magoktól eltávolítják a bevonatukat. Ez vízigényes folyamat, 1 kg kávé előállításához legalább 150 l víz szükséges. Az átmosott kávé friss illatú és teljes testtel rendelkezik. A kávécseresznyéket nagy vízzel teli tartályokba öntik. Préslemezek segítségével megszabadítják a kávébabokat a bevonatuktól, ezután 36 órán keresztül fermentálják az erjesztő tartályokban. A végeredmény zöld, szürkés színű kávébabok, melyeket ezután ki kell szárítani. A szárításuk közvetlen napfényen vagy szárítóban történik. Nagy figyelmet kell fordítani a penészképződés megakadályozására.
A kávéink ízesítését a pörkölésük előtt tapasztalt pörkölőmesterünk végzi, természetes olajjal permetezi be a még zöld kávébabokat, és csak ezután pörköli meg őket. Ezzel a módszerrel az aroma mélyen beleolvad a kávébabokba, amelyek őrlése és leöntése során újra felszabadul.
Ízesített kávé elkészítése automata kávéfőzőben
Ha ízesített kávét kíván használni automatikus adagolóval ellátott automata kávéfőzőben, javasoljuk, hogy győződjön meg róla, hogy ez lehetséges a kávéfőző használati útmutatójában. Ha a készülék gyártója nem ad információt az ízesített kávéról, kérjük, kövesse az alábbi ajánlásokat. A természetes aroma, amellyel a kávé ízesített, hosszabb ideig tartó érintkezés esetén reakcióba léphet a tartályban lévő műanyagokkal, és kifehéredhet.
Ugyanezt a szabályt kell betartani az ízesített kávé őrlésénél (kézi és elektromos). |
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
- A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
- Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
- Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

CSOKIS MEGGY szemes kávé

TOJÁSLIKŐR szemes kávé

IRISH CREAM szemes kávé
Megtekintette
