

CSOKIS MEGGY szemes kávé
A csokis meggy bájos ajándék minden kislány, hölgy, nagymama vagy anyós számára. De nem kérdés, a férfiaknak is nagyon ízlik, már csak ez végett is érdemes rögtön egy kilónyit venni ebből a száz százalékos aromás arabikából. A meggyek frissessége a melengető csokoládé árnyalatával megunhatatlan.
Összetétel
Arabica 100%, AromaA kávé íze és habja
A csokoládés meggyes kávé az egyik legkedveltebb ízesített kávéink közé tartozik.
A kiváló minőségű, finoman pörkölt kávé gyümölcsös savassággal, sűrű édességgel ötvöződik. A habja milliónyi apró buborékokból áll, kompakt.
A kávé származása
A magaslatokból származó kávék a világ egyik legnépszerűbb kávéi. A perui Andokból származó kávék sem kivételek. Mivel viszonylag szegény kisgazdálkodók termesztik a kávét, sem trágya, sem pedig kémiai permet nem éri a növényt, így az bio minőségű. A Puno régióban, amely közelében található a híres Titicaca-tó, termesztik az Arabica typica fajta kávét. Alacsonyabb hozamú, de az egyik legmagasabb minőségű kávék egyikéről beszélünk. A kisebb felvásárlóknak (mint például mi vagyunk) nem kell, hogy mesterségesen, vegyszerek segítségével megsokszorozzák a mezőgazdasági termelők a termelését, mivel ez által lecsökkenne a kávé ára a minimumra. Ez inkább azokat a termesztőket érinti, akik nagy kávéültetvényekkel rendelkeznek, és a multinacionális vállalatok számára termesztik a kávét. Az Andok lábánál fekvő kávéültetvényeken a kávét szinte egész évben szüretelik. A kávé gyümölcse-cseresznyéje 9-14 hónapig érik. Kávébokrokon egyidejűleg megtalálhatunk mind érett bogyókat, úgy virágokat is.
A bogyók szüretelése csakis kézzel történik, amelyek a szüret után rögtön feldolgozásra kerülnek. A mosási technológia idő és pénzigényes módszer, amely a magas színvonalú gyártás garanciája. A bogyókat speciális víztartályokba öntjük, préselő lemezek segítségével megszabadítjuk őket a nem kívánatos húsuktól és fermentáljuk az erre kijelölt tartályokban.
Ezután szárítják őket közvetlen napfényen vagy szárítóban. A gazdálkodóknak minden lépésre különös figyelmet kell fordítaniuk, mert az egész termést penész lepheti el a legkisebb hiba során.
A kávé aromatizálása már a tapasztalt pörkölőmesterünk kezében van. Közvetlenül a pörkölés előtt a kávészemekre természetes aromát permeteznek. A kávé hosszú ideig megtartja az illatát és az ízét.
Ízesített kávé elkészítése automata kávéfőzőben
Ha ízesített kávét kíván használni automatikus adagolóval ellátott automata kávéfőzőben, javasoljuk, hogy győződjön meg róla, hogy ez lehetséges a kávéfőző használati útmutatójában. Ha a készülék gyártója nem ad információt az ízesített kávéról, kérjük, kövesse az alábbi ajánlásokat. A természetes aroma, amellyel a kávé ízesített, hosszabb ideig tartó érintkezés esetén reakcióba léphet a tartályban lévő műanyagokkal, és kifehéredhet.
Ugyanezt a szabályt kell betartani az ízesített kávé őrlésénél (kézi és elektromos). |
Hatásai - kávék
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
- A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
- Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
- Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

6. 29.
6. 21.
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

TEJSZÍNES EPER szemes kávé

IRISH CREAM szemes kávé
