

TEJSZÍNES EPER szemes kávé
Torkoskodjon a torkos epreken! Létezik vonzóbb kombináció, mint a friss illatos gyümölcs és tejszínhab? Igen, mi megtaláltuk: friss illatos gyümölcs, tejszínhab és száz százalékos arabika Peruból. Az egyik legminőségesebb dél-amerikai kávé saját magában is egyedülálló. És képzelje el eperrel...
Összetétel
Arabica 100%, Természetes aromaA kávé íze és habja
A kávét már régóta ízesítik eperrel. Kellemes, nagyon frissítő illata és íze tökéletesen illeszkedik a tiszta, teljes testű 100% -os arabica kávéhoz. Alacsony savasságú és természetesen édeskés ízű. Adjunk hozzá pár csepp tejet, így meglágyíthatjuk a kávé ízét.
A kávé származása
Peru számára a kávé a 18. század óta tökéletes jövedelemforrás. A kávétermeléséről 98 százalékban kisgazdálkodók gondoskodnak, akik az ültetvényeikről családjukkal gondoskodnak. A Puno régióból származó kávé a helyi dombokon és a hegyoldalakon növekszik. A hegyoldalakhoz való hozzáférés összetett, ezáltal kizárható az az ipari műtrágyázás és a kémiai permetezés alkalmazása. Ezért az innen származó kávé organikus kávénak tekinthető. A perui kávé népszerűségét emeli az a tény is, hogy ez a kávé arabica-Typica fajtához sorolandó. Kimagaslóan finom íze van. Igaz, hogy alacsonyabb hozamú kávé, ennek ellenére a Typica kávébabja nagyon keresett kávé a világpiacon. A kávébokrok termése vörös, cseresznyére hasonlító gyümölcs, melyet évente több alkalommal szüretelnek attól függően, hogy megérett-e. Peruban a kávé gyümölcsét úgynevezett átmosási technológiával dolgozzák fel. Ezt a technikát csak kiváló minőségű arabica kávék esetében alkalmazzák. Ezért a kávét néha "mosott" vagy "átmosott"-nak is nevezik. A bogyók hámozását a betakarítástól számított 24 órán belül kell elvégezni. Mindez vízben történik – ahol a cseresznyéket speciális préslemezeken keresztül préselik ki a cellulózukból, majd a kávébabokat a vízben (legfeljebb 36 óra) fermentálni hagyják. Végül szárítóban vagy közvetlen napfényen szárítják.
Az átmosási technikával megtisztított kávé gyümölcsös, virág ízű. Ideális, fogyasztásra alkalmas ízesítés nélkül is, de kiváló alapanyagként is szolgál az ízesített kávé elkészítéséhez. A kávébabot, amelyet még zölden vásárolunk fel, nem pörköljük meg, amíg a kávét a megrendelőink meg nem rendelik. A kávé ízesítése közvetlenül a pörkölése előtt történik, amikor a pörkölőmester természetes alapú illóolajokkal permetezi be a kávészemeket. A kávé ízesítésére olcsóbb eljárást egyáltalán nem használunk, mert az nem garantálja az ízesített kávé hosszan tartó aromájának a megőrzését.
Ízesített kávé elkészítése automata kávéfőzőben
Ha ízesített kávét kíván használni automatikus adagolóval ellátott automata kávéfőzőben, javasoljuk, hogy győződjön meg róla, hogy ez lehetséges a kávéfőző használati útmutatójában. Ha a készülék gyártója nem ad információt az ízesített kávéról, kérjük, kövesse az alábbi ajánlásokat. A természetes aroma, amellyel a kávé ízesített, hosszabb ideig tartó érintkezés esetén reakcióba léphet a tartályban lévő műanyagokkal, és kifehéredhet.
Ugyanezt a szabályt kell betartani az ízesített kávé őrlésénél (kézi és elektromos). |
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
- A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
- Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
- Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

5. 17.
4. 30.
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

CSOKIS MEGGY szemes kávé

IRISH CREAM szemes kávé
