06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

ROBUSTA TANZANIA BUKOBA BIO - szemes kávé

Kód: 1676

A robusta állítólag durvább és kevésbé rétegzett. Ha egyszer megkóstolja a tanzániai Kagera régióból származó terméket, meggondolja magát. Igaz, hogy több koffeint tartalmaz, mint az arabica, azonban a finomságában és gyengédségében nem avatkozik bele. A tanúsított Robusta Tanzania Bukoba BIO a mogyoró és a csokoládé ízében kiemelkedik, kellemesen krémes és közepesen édes. Szívből ajánljuk, hogy próbálja ki.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
12 241 Ft /1000 g 1 224 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 06. 09.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Tanzánia
Fajta
Fajta:
Robusta
Vidék
Vidék:
Kagera
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1500 - 2000 m
Íz
Íz:
Mogyoró, Keserű csokoládé
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

Robusta 100%

Crema és a kávé íze

A Robusta Tanzania Bukoba BIO kávébab váratlanul puha és vonzó. Ízében könnyen megtalálhatja a csokoládét, a mogyorót és a mézet, a végén pedig krémes, hosszan tartó utóízzel lep meg. A savasság szinte teljesen hiányzik. Ez egy kiváló kávé eszpresszónak, de szűrőn vagy aeropressben is szépen érvényesül.

A kávé eredete

A kávé Tanzánia gazdaságának jelentős részét teszi ki, mivel ez a legfontosabb exporttermése. Az ország évente mintegy 40 000 tonna kávét exportál, amelynek körülbelül 70 százaléka Arabica, 30 pedig Robusta. A tanzániai robusta túlnyomó része pedig Bukoba területéről származik, amely a Kagera régióban található. Pontosan innen hoztuk a Robust Tanzania Bukob BIO-t.

A kávéfák valószínűleg a 16. században érkeztek Tanzániába, közvetlenül Etiópiából. A feljegyzések szerint Kagera volt az egyetlen, aki kávébabot használt. A helyi Haya törzs főzte, párolta és rágta őket különböző gyógynövényekkel. Nagyra értékelt élénkítőszer volt, amit az is bizonyít, hogy a kávé fizetőeszközzé vált, és csak a törzsfőnökök felügyelete alatt lehetett termeszteni.

Kagera az Egyenlítő közelében található, Tanzánia északnyugati sarkában, a Viktória-tó nyugati partján. A régió fővárosa Bukoba. Ami a természetet illeti, a tartomány bővelkedik valóban vadregényes zugokkal, gazdag faunával és növényzettel. A Bukoba-felföld kiváló klimatikus és talajviszonyokat biztosít a banán, kukorica, gyümölcsfák és természetesen a kávéfák termesztéséhez. A legtöbb gazdálkodó egyidejűleg több növényt termeszt, kávéfákat ültet más növények árnyékába, biztosítva számukra a lehullott szerves anyagok nedvességét és tápanyagát.

A Robusta Tanzania Bukoba BIO-t a 2008-ban alapított Kaderes Peasants szervezethez tartozó gazdálkodók termelték. Ez tisztességes vásárlási feltételeket biztosít számukra, és gondoskodik például a helység oktatásáról vagy egészségügyi ellátásáról. A szövetkezetnek köszönhetően a helyi gazdák az igényesebb, de természetbarát kávéfák termesztési módjának szentelhetik magukat az ökológiai gazdálkodás keretében. Betakarításuk megkapta a Fair Trade tanúsítványt és a BIO márkát is.

A kávéfák gyümölcsét közvetlen napfényben történő mosással és szárítással dolgozzák fel. A babok szennyeződésének elkerülése érdekében a munkások a zöld kávét a földre terített tiszta ponyvákra terítik. A kávé gyakori gereblyézése megakadályozzák a penészedést és kiváló szemnedvességet érnek el. A 60 kg-os zsákokba csomagolás előtt a kávét gondosan válogatják.

Hatásai - kávék

Robusta
Hatásai - robusta

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

A forró Brazília a világnak nemcsak kitűnő focistákat ad, de ásványi növényeket és az emlékművek megtekintését is. De a rendkívüli minőségű kávé exportja által is nagyon híres földrész. A száz százalékos arabika Santos NY2 a klasszikusok közé tartozik, amelyet nem lehet megunni. Ki tud a csokinak és a mogyorónak ellenállni? Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
11 037 Ft /1000 g 1 104 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 06. 09.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé

Mesés íz élmény! Ez az ültetvény-kávé Kuba déli partjáról csaknem nulla savassággal dicsekedhet, de telt ízzel és kiemelkedően csokoládé és karamell árnyalattal. A Sierra Maestra hegységeiben született, ami édesen mézes és nádcukor illattal gazdagította. Ha megkóstolja, felfedezi a füstös árnyalatokat és a kubai rumot is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 040 Ft /1000 g 1 704 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 06. 09.

Elefántcsontparti Robusta – szemeskávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

Elefántcsontparti Robusta – szemeskávé

Az Elefántcsontpartról származó kávét diós és fűszeres ízek jellemzik. Ez a robusta egy erős, kellemesen földes fajta. Ha figyelmesen kóstol, édes karamellás jegyeket is felfedezhet. A nyugat-afrikai robusta ideális házi eszpresszó keverék készítéséhez - adjuk hozzá kedvenc arabicánkhoz, hogy erős, vonzó és élénkítő italt kapjunk. Gyönyörű crema-val. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
11 338 Ft /1000 g 1 134 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 06. 09.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »