

ROBUSTA TANZANIA BUKOBA BIO - szemes kávé
A robusta állítólag durvább és kevésbé rétegzett. Ha egyszer megkóstolja a tanzániai Kagera régióból származó terméket, meggondolja magát. Igaz, hogy több koffeint tartalmaz, mint az arabica, azonban a finomságában és gyengédségében nem avatkozik bele. A tanúsított Robusta Tanzania Bukoba BIO a mogyoró és a csokoládé ízében kiemelkedik, kellemesen krémes és közepesen édes. Szívből ajánljuk, hogy próbálja ki.
Összetétel
Robusta 100%Crema és a kávé íze
A Robusta Tanzania Bukoba BIO kávébab váratlanul puha és vonzó. Ízében könnyen megtalálhatja a csokoládét, a mogyorót és a mézet, a végén pedig krémes, hosszan tartó utóízzel lep meg. A savasság szinte teljesen hiányzik. Ez egy kiváló kávé eszpresszónak, de szűrőn vagy aeropressben is szépen érvényesül.
A kávé eredete
A kávé Tanzánia gazdaságának jelentős részét teszi ki, mivel ez a legfontosabb exporttermése. Az ország évente mintegy 40 000 tonna kávét exportál, amelynek körülbelül 70 százaléka Arabica, 30 pedig Robusta. A tanzániai robusta túlnyomó része pedig Bukoba területéről származik, amely a Kagera régióban található. Pontosan innen hoztuk a Robust Tanzania Bukob BIO-t.
A kávéfák valószínűleg a 16. században érkeztek Tanzániába, közvetlenül Etiópiából. A feljegyzések szerint Kagera volt az egyetlen, aki kávébabot használt. A helyi Haya törzs főzte, párolta és rágta őket különböző gyógynövényekkel. Nagyra értékelt élénkítőszer volt, amit az is bizonyít, hogy a kávé fizetőeszközzé vált, és csak a törzsfőnökök felügyelete alatt lehetett termeszteni.
Kagera az Egyenlítő közelében található, Tanzánia északnyugati sarkában, a Viktória-tó nyugati partján. A régió fővárosa Bukoba. Ami a természetet illeti, a tartomány bővelkedik valóban vadregényes zugokkal, gazdag faunával és növényzettel. A Bukoba-felföld kiváló klimatikus és talajviszonyokat biztosít a banán, kukorica, gyümölcsfák és természetesen a kávéfák termesztéséhez. A legtöbb gazdálkodó egyidejűleg több növényt termeszt, kávéfákat ültet más növények árnyékába, biztosítva számukra a lehullott szerves anyagok nedvességét és tápanyagát.
A Robusta Tanzania Bukoba BIO-t a 2008-ban alapított Kaderes Peasants szervezethez tartozó gazdálkodók termelték. Ez tisztességes vásárlási feltételeket biztosít számukra, és gondoskodik például a helység oktatásáról vagy egészségügyi ellátásáról. A szövetkezetnek köszönhetően a helyi gazdák az igényesebb, de természetbarát kávéfák termesztési módjának szentelhetik magukat az ökológiai gazdálkodás keretében. Betakarításuk megkapta a Fair Trade tanúsítványt és a BIO márkát is.
A kávéfák gyümölcsét közvetlen napfényben történő mosással és szárítással dolgozzák fel. A babok szennyeződésének elkerülése érdekében a munkások a zöld kávét a földre terített tiszta ponyvákra terítik. A kávé gyakori gereblyézése megakadályozzák a penészedést és kiváló szemnedvességet érnek el. A 60 kg-os zsákokba csomagolás előtt a kávét gondosan válogatják.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.




















Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

NICARAGUA SHG JINOTEGA EP GRADE szemes kávé
