06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

ROBUSTA TANZANIA BUKOBA BIO - szemes kávé

Kód: 1676

A robusta állítólag durvább és kevésbé rétegzett. Ha egyszer megkóstolja a tanzániai Kagera régióból származó terméket, meggondolja magát. Igaz, hogy több koffeint tartalmaz, mint az arabica, azonban a finomságában és gyengédségében nem avatkozik bele. A tanúsított Robusta Tanzania Bukoba BIO a mogyoró és a csokoládé ízében kiemelkedik, kellemesen krémes és közepesen édes. Szívből ajánljuk, hogy próbálja ki.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
12 241 Ft /1000 g 1 224 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 05. 23.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Tanzánia
Fajta
Fajta:
Robusta
Vidék
Vidék:
Kagera
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1500 - 2000 m
Íz
Íz:
Mogyoró, Keserű csokoládé
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

Robusta BIO 100%

Crema és a kávé íze

A Robusta Tanzania Bukoba BIO kávébab váratlanul puha és vonzó. Ízében könnyen megtalálhatja a csokoládét, a mogyorót és a mézet, a végén pedig krémes, hosszan tartó utóízzel lep meg. A savasság szinte teljesen hiányzik. Ez egy kiváló kávé eszpresszónak, de szűrőn vagy aeropressben is szépen érvényesül.

A kávé eredete

A kávé Tanzánia gazdaságának jelentős részét teszi ki, mivel ez a legfontosabb exporttermése. Az ország évente mintegy 40 000 tonna kávét exportál, amelynek körülbelül 70 százaléka Arabica, 30 pedig Robusta. A tanzániai robusta túlnyomó része pedig Bukoba területéről származik, amely a Kagera régióban található. Pontosan innen hoztuk a Robust Tanzania Bukob BIO-t.

A kávéfák valószínűleg a 16. században érkeztek Tanzániába, közvetlenül Etiópiából. A feljegyzések szerint Kagera volt az egyetlen, aki kávébabot használt. A helyi Haya törzs főzte, párolta és rágta őket különböző gyógynövényekkel. Nagyra értékelt élénkítőszer volt, amit az is bizonyít, hogy a kávé fizetőeszközzé vált, és csak a törzsfőnökök felügyelete alatt lehetett termeszteni.

Kagera az Egyenlítő közelében található, Tanzánia északnyugati sarkában, a Viktória-tó nyugati partján. A régió fővárosa Bukoba. Ami a természetet illeti, a tartomány bővelkedik valóban vadregényes zugokkal, gazdag faunával és növényzettel. A Bukoba-felföld kiváló klimatikus és talajviszonyokat biztosít a banán, kukorica, gyümölcsfák és természetesen a kávéfák termesztéséhez. A legtöbb gazdálkodó egyidejűleg több növényt termeszt, kávéfákat ültet más növények árnyékába, biztosítva számukra a lehullott szerves anyagok nedvességét és tápanyagát.

A Robusta Tanzania Bukoba BIO-t a 2008-ban alapított Kaderes Peasants szervezethez tartozó gazdálkodók termelték. Ez tisztességes vásárlási feltételeket biztosít számukra, és gondoskodik például a helység oktatásáról vagy egészségügyi ellátásáról. A szövetkezetnek köszönhetően a helyi gazdák az igényesebb, de természetbarát kávéfák termesztési módjának szentelhetik magukat az ökológiai gazdálkodás keretében. Betakarításuk megkapta a Fair Trade tanúsítványt és a BIO márkát is.

A kávéfák gyümölcsét közvetlen napfényben történő mosással és szárítással dolgozzák fel. A babok szennyeződésének elkerülése érdekében a munkások a zöld kávét a földre terített tiszta ponyvákra terítik. A kávé gyakori gereblyézése megakadályozzák a penészedést és kiváló szemnedvességet érnek el. A 60 kg-os zsákokba csomagolás előtt a kávét gondosan válogatják.

Hatásai - kávék

Robusta
Hatásai - robusta

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

A forró Brazília a világnak nemcsak kitűnő focistákat ad, hanem természeti kincsekben és látnivalókban is gazdag. De a rendkívüli minőségű kávé exportja által is nagyon híres ország. A száz százalékos arabika Santos NY2 a klasszikusok közé tartozik, amelyet nem lehet megunni. Ki tud a csokinak és a mogyorónak ellenállni? Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
11 037 Ft /1000 g 1 104 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 05. 23.

INDIE ROBUSTA PARCHMENT AB
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

INDIE ROBUSTA PARCHMENT AB

Indiai mosott kávé fontos szerepet játszik a finom ízesített kávé keverékek elkészítésében, főleg az olasz piacon. A legtöbb presszót, amelyet Európában fogyaszthatunk, a telt, könnyedén csokoládés íze és a gyönyörű, kompakt crema-ja miatt használják. Most lehetősége van Önnek is egyedülálló kávé elkészítésére a saját íz világának megfelelően. Keverje a robustát arabikával, vagy akár külön-külön. Az élmények garantáltak! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
11 689 Ft /1000 g 1 169 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 05. 23.

ROBUSTA INDIE CHERRY AA
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

ROBUSTA INDIE CHERRY AA

Két A Indiából - egyértelmű jele a nagyon jó minőségnek. Száz százalékos robusta kitűnő crema-val és telt, enyhén mogyorós ízzel, elvarázsolja az intenzív íz élménnyel azokat is, akik szeretnek experimentálni. Hozzákeverheti a kedvenc arabikájához és varázsolhat az arányokkal a végtelenségig. Vagy kóstolgassa különböző elkészítési módszerekkel. Más ízű lesz dzsezvéből, más aeropresszből és más mokka kannából. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
12 107 Ft /1000 g 1 211 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 05. 23.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »