ROBUSTA KAMERUN BOYO - szemes kávé
Az erős, harmonikus és keserű csokoládés kameruni robusta a világpiacokra az utat könnyedén megtalálja. Van, aki azt mondja, hogy semmiben sem hasonlít a kitűnő kávékra Dél-Amerikában, mások azt állítják, hogy egy nagy egyéniség a kávék között. Próbálja ki Ön is, és sorolja be ezt a kameruni szépséget az ízlésének megfelelően. Ha az ízlelőbimbói elégedettek a lágy ízekkel, akkor adjon az érzéki italához minőségi arabikát. Az illatos kíséretezéstől nem kell félni!
Összetétel
Robusta 100%A kávé íze és habja
A Robusta Kamerun-t harmonikus, teljes ízéről, étcsokoládé nyomáról, a fa és a füst tónusairól ismerheti fel. A habja magas és kompakt. Ezt a kávét eszpresszó elkészítéséhez ajánljuk – önmagában, vagy az eszpresszóhoz használt keverékek részeként.
A kávé származása
Hol találhatjuk meg Kamerunt? Nem olyan nehéz megtalálni. Viszont arról, hogy ki és hogyan termeszti a kávét már kevesebbet lehet tudni. Ennek ellenére az egyenlítőn fekvő afrikai ország azon kávétermelők közé tartozik, akik tisztességes pozíciót töltenek be a világpiacon. 2014-ben a 31. helyen végzett.
A kávéültetvényeket 1884-ben telepítették Kamerunban a német gyarmatosítók. A maximális termelést a helyi gazdaság 1990-ben jegyezte fel, amikor Kamerun a világ 12. legnagyobb kávéexportőrévé vált. A termelés csökkenése jelenleg a kormányzati politikának, és a globális gazdasági válságnak tulajdonítható. Az ország azonban ebbe nem tudott belenyugodni, és segítséget kért a jelenlegi helyzetük megoldására a brazíliai kávészakértőktől.
Jelenleg a kávé egyike a számos mezőgazdasági árucikknek Kamerunban. A gazdálkodók főképp a gyapot, a dohány, és a banán termesztésére összpontosítanak. Nekik köszönhető a kávé gondos ápolása is. Ami a kávé faját illeti, a kameruni kávé túlnyomó többsége Robusta. Sikeres a termelésük az ország nyugati részén, közepes tengerszint feletti magasságban.
Az kávé betakarítását általában kézzel végzik, a kávé piros gyümölcseit meghámozzák, így a kávébabokat megszabadítják a bevonatuktól (ezt a bevonatot a gazdálkodók az ültetvényekre szállítják, így látják el a termőföldet a szükséges tápanyagokkal). Valójában a kistermelők az úgynevezett száraz eljárással dolgozzák fel a kávé gyümölcseit, de a termelés feldolgozásának a nagy része a központosított állomásokon történik, ahol a kávét nedves eljárással dolgozzák fel.
2013-ban Kamerunban a kávé produkciója kevesebb volt, mint 42 ezer tonna. A Robusta-t rendszerint Belgiumba, Portugáliába és Franciaországba exportálják.
Hatásai - kávék
Használati útmutató
A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.
Tanácsra van szüksége?
10. 27.