06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

ROBUSTA KAMERUN BOYO - szemes kávé

Kód: 1221
Értékelés: kitűnő, 1 vélemény

Az erős, harmonikus és keserű csokoládés kameruni robusta a világpiacokra az utat könnyedén megtalálja. Van, aki azt mondja, hogy semmiben sem hasonlít a kitűnő kávékra Dél-Amerikában, mások azt állítják, hogy egy nagy egyéniség a kávék között. Próbálja ki Ön is, és sorolja be ezt a kameruni szépséget az ízlésének megfelelően. Ha az ízlelőbimbói elégedettek a lágy ízekkel, akkor adjon az érzéki italához minőségi arabikát. Az illatos kíséretezéstől nem kell félni!

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Kamerun
Fajta
Fajta:
Robusta
Vidék
Vidék:
Nkongsamba
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
840m
Íz
Íz:
Keserű csokoládé
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Robusta 100%

A kávé íze és habja

A Robusta Kamerun-t harmonikus, teljes ízéről, étcsokoládé nyomáról, a fa és a füst tónusairól ismerheti fel. A habja magas és kompakt. Ezt a kávét eszpresszó elkészítéséhez ajánljuk – önmagában, vagy az eszpresszóhoz használt keverékek részeként.

A kávé származása

Hol találhatjuk meg Kamerunt? Nem olyan nehéz megtalálni. Viszont arról, hogy ki és hogyan termeszti a kávét már kevesebbet lehet tudni. Ennek ellenére az egyenlítőn fekvő afrikai ország azon kávétermelők közé tartozik, akik tisztességes pozíciót töltenek be a világpiacon. 2014-ben a 31. helyen végzett.

A kávéültetvényeket 1884-ben telepítették Kamerunban a német gyarmatosítók. A maximális termelést a helyi gazdaság 1990-ben jegyezte fel, amikor Kamerun a világ 12. legnagyobb kávéexportőrévé vált. A termelés csökkenése jelenleg a kormányzati politikának, és a globális gazdasági válságnak tulajdonítható. Az ország azonban ebbe nem tudott belenyugodni, és segítséget kért a jelenlegi helyzetük megoldására a brazíliai kávészakértőktől.

Jelenleg a kávé egyike a számos mezőgazdasági árucikknek Kamerunban. A gazdálkodók főképp a gyapot, a dohány, és a banán termesztésére összpontosítanak. Nekik köszönhető a kávé gondos ápolása is. Ami a kávé faját illeti, a kameruni kávé túlnyomó többsége Robusta. Sikeres a termelésük az ország nyugati részén, közepes tengerszint feletti magasságban.

Az kávé betakarítását általában kézzel végzik, a kávé piros gyümölcseit meghámozzák, így a kávébabokat megszabadítják a bevonatuktól (ezt a bevonatot a gazdálkodók az ültetvényekre szállítják, így látják el a termőföldet a szükséges tápanyagokkal). Valójában a kistermelők az úgynevezett száraz eljárással dolgozzák fel a kávé gyümölcseit, de a termelés feldolgozásának a nagy része a központosított állomásokon történik, ahol a kávét nedves eljárással dolgozzák fel.

2013-ban Kamerunban a kávé produkciója kevesebb volt, mint 42 ezer tonna. A Robusta-t rendszerint Belgiumba, Portugáliába és Franciaországba exportálják.

Hatásai - kávék

Robusta
Hatásai - robusta

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

10. 27.

Értékelés: kitűnő
Remek kávé, az én szempontomból az általam ismert legjobb robusta. Többször, szinte havonta rendelek egy kilogrammot (családi fogyasztásra). Dicsérem az e-boltot is.

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


ROBUSTA KONGO DEL KASAI - szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

ROBUSTA KONGO DEL KASAI - szemes kávé

Gyémántok. A központi kenyai tartományban fekszik a világ legnagyobb ipari gyémánt lelőhelye. És kávét is szüretelnek ott, amelyet hozzáhasonlíthatunk egy értékes kincshez. Gyönyörű, egyenletes szemek adják a Robusta Kongónak a telt testet, nagyon kellemes kesernyés ízt és mogyoró utóízt. A savassága közepes. Ezért is tartozik a Del Kasa-i kávé a legkeresettebbek közé. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
9 047 Ft /1000 g 905 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.

ROBUSTA INDONESIA BENGKULU - szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

ROBUSTA INDONESIA BENGKULU - szemes kávé

Az első kávépalántát Indonéziába a Holland kormányzó küldte. A 17. és a 18. századfordulóján sok kávéültetvény kialakulását eredményezte, amelynek kiváló termését ma is élvezhetjük világszerte. Szemek a vulkanikus Jáva szigetről kiemelkedő és erős ízűek. Az ottani Robusta valódi kifejező és gazdag kávék közé tartozik. A kávék világában az egyik legjobb. Örüljön - a csészéje frissen gyümölcsös és élénkítő koffeinnel lesz megtöltve.  Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
10 401 Ft /1000 g 1 040 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.

ROBUSTA GUATEMALA EL PACIFICO
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

ROBUSTA GUATEMALA EL PACIFICO

A robustákról ismert,hogy több koffeint tartalmaznak, és sokkal hangsúlyosabbak, mint az arabikák. A különleges kávé-élmények kedvelői  összekeverik a legjobb keverékeknek. Próbálja ki a guatemalai El Pacifico-t. A csészéjéhez kellemes csokoládét és citrusféléket ad hozzá, teste számára pedig a szükséges adag ébresztőt. Keverési arány bármely Arabicával kizárólag önön múlik. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »