

ROBUSTA INDIE CHERRY AA
Két A Indiából - egyértelmű jele a nagyon jó minőségnek. Száz százalékos robusta kitűnő crema-val és telt, enyhén mogyorós ízzel, elvarázsolja az intenzív íz élménnyel azokat is, akik szeretnek experimentálni. Hozzákeverheti a kedvenc arabikájához és varázsolhat az arányokkal a végtelenségig. Vagy kóstolgassa különböző elkészítési módszerekkel. Más ízű lesz dzsezvéből, más aeropresszből és más mokka kannából.
Összetétel
Robusta 100%A kávé íze és habja
Erős, erőteljes, felejthetetlen. A Robusta India Cherry AA kellemes fűszeres ízű, gyakran a mogyoró tónusaival. A habja kohéziós, magas és sűrű.
A kávé származása
Indiában mintegy 250 000 kávétermelő munkálkodik, közel 90 százaléka kistermelő. Az indiai kávé csaknem 80 százaléka utazik exportra, leggyakrabban Németországba, Oroszországba, Olaszországba, Spanyolországba, Belgiumba, az USA-ba és Franciaországba.
A kávét hagyományosan három területen termesztik - Karnataka, Kerala és Tamil Nadu, de a kevésbé tipikus helyszínek száma is növekszik. A kávé rendszeres termesztését a világhírű Baba Budán indította el, aki Indiába hét varázslatos kávémagot csempészett be Jemenből. A kávéültetvények a 19. század közepén kezdtek virágozni, a brit gyarmatosítók megérkezésével.
Minden indiai kávécserje árnyékban növekszik, gyakran olyan fűszerekhez közel, mint a fahéj, szegfűszeg, kardamom, szerecsendió. A kávébabok így egyedülálló aromát szívnak fel magukba. A kávécserjék 3-4 napig virágzanak fehér virágokkal. Aki látta a virágzó kávéültetvényeket, sosem fogja elfelejteni ezt a lélegzetelállító élményt. A gyümölcsök betakarítása a virágzás után 9 hónappal kezdődik, januártól-márciusig kizárólag kézzel. Az úgynevezett nedves feldolgozás magában foglalja a kávébogyók átpréselését- így szabadítják meg a kávébabokat a bevonatuktól, a speciális víztartályokban történő fermentálást (a kávébaboktól eltávolítják az utolsó hártyabevonatukat is). Ezután a kávébabokat napfényen, vagy szárítóban szárítják, de a legtöbb esetben mindkét módszert alkalmazzák felváltva.
Az AA jelölés a kávé nevében azt jelzi, hogy a kávébabok egyenletes méretűek és magas minőségűek.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

ROBUSTA INDIA MONSOONED szemes kávé

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé
