

ROBUSTA BRAZÍLIA CONILLION szemes kávé
Készítse el kávéját és élvezze ki az ízét és illatát. A kávéink magukkal hordozzák az ültetvények egyedülálló nyomait, ahonnan származnak, és a feldolgozási módjukat. Minden egyes kávé tükrözi a fajtának egyedi tulajdonságait. Ugyanúgy, mint a borszakértők, úgy a kávé szakértői is meg tudják különböztetni a robuszta kávét az arabika kávétól, az etiópiait a brazil kávétól. Hagyja, hogy az érzékei megtalálják a száraz folyamat által feldolgozott és a brazil nap alatt szárított finom kávé árnyalatait. Biztosak vagyunk benne, hogy a teljes, gazdag ízében felfedezi a csokoládé tónusait.
Összetétel
Robusta 100%A kávé íze és habja
A Robusta Brazil Conillion kávé kiemelkedik telt ízével, közepes savasságával és lágy csokoládés ízével. A gyönyörű arányos kávészemek alkalmasak igazán erős csepegtető kávé elkészítéséhez, de ugyanúgy alkalmas a kiválasztott arabika fajták kísérletezéséhez is. Próbáljon meg összekeverni 50 százalékban robuszta, 50 százalékban brazil arabika kávét. Ebből a keverékből csodálatos eszpresszót készíthet, melynek eredménye gazdag és finom habbal, csokoládé, diófélék és gyümölcsös ízzel rendelkező kávé.
A kávé származása
Brazíliához a kávé úgy tartozik, mint Franciaországhoz a pezsgő.
Brazília Dél-Amerika legnagyobb és legnépesebb városa, a világ kávégyártásának egyharmadáért felel, brazil kávé olyan fogalom, amely beírta magát a történelembe. Emellett - a nedves trópusi éghajlatú országhoz a 18. század közepétől kötődik a kávétermelés. A kávéültetvények mintegy 27.000 négyzetkilométeren helyezkednek el, évente körülbelül 3 millió tonna Arabica és Robusta kávébabot termelnek (Brazíliában Conillon-nak jelölik).
Az első kávécserjét (Coffea) Francisco de Melo Palheta ültette el Brazíliában, 1727-ben Pará területén. Azóta kávécserjék elterjedtek Minas Gerias, Sao Paulo, Paraná, Espírito Santo, Bahia, vagy Rondonia területein is.
Brazíliában a kávét május és szeptember között takarítják be.
A Brazíliában a kávé termesztését, begyűjtését és feldolgozását a 400-1 600 méteres tengerszint feletti magasságban lévő kávéültetvényeken főleg kisvállalkozók végzik.
A statisztikák szerint körülbelül 220 ezer gazdaságról van szó. A kávé gyümölcseit általában nem átmosással, hanem klasszikus száraz eljárással dolgozzák fel.
A kávészemektől eltávolítják a vörös cseresznyéhez hasonlító héjukat, napfényben 8-10 napig szárítják. Ezután a kávét még áttisztítják, átválogatják és 60 kg-os zsákokba csomagolják.
A brazil kávé termesztését az Arabica uralja (85 százalék), a helyi Robusta kávét főleg az észak-nyugati Espírito Santo régióban termesztik.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
- A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
- Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
- Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

INDIE ROBUSTA PARCHMENT AB
