06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 3 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
3 900 Ft

ROBUSTA BRAZÍLIA CONILLION szemes kávé

Kód: 1001

Készítse el kávéját és élvezze ki az ízét és illatát. A kávéink magukkal hordozzák az ültetvények egyedülálló nyomait, ahonnan származnak, és a feldolgozási módjukat. Minden egyes kávé tükrözi a fajtának egyedi tulajdonságait. Ugyanúgy, mint a borszakértők, úgy a kávé szakértői is meg tudják különböztetni a robuszta kávét az arabika kávétól, az etiópiait a brazil kávétól. Hagyja, hogy az érzékei megtalálják a száraz folyamat által feldolgozott és a brazil nap alatt szárított finom kávé árnyalatait. Biztosak vagyunk benne, hogy a teljes, gazdag ízében felfedezi a csokoládé tónusait.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
11 321 Ft /1000 g 1 132 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 06. 26.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 3 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
3 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Brazília
Vidék
Vidék:
Espirito Santo
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
540 - 820 m
Íz
Íz:
Csokoládé
Feldolgozás
Feldolgozás:
Száraz

Összetétel

Robusta 100%

A kávé íze és habja

A Robusta Brazil Conillion kávé kiemelkedik telt ízével, közepes savasságával és lágy csokoládés ízével. A gyönyörű arányos kávészemek alkalmasak igazán erős csepegtető kávé elkészítéséhez, de ugyanúgy alkalmas a kiválasztott arabika fajták kísérletezéséhez is. Próbáljon meg összekeverni 50 százalékban robuszta, 50 százalékban brazil arabika kávét. Ebből a keverékből csodálatos eszpresszót készíthet, melynek eredménye gazdag és finom habbal, csokoládé, diófélék és gyümölcsös ízzel rendelkező kávé.

A kávé származása

Brazíliához a kávé úgy tartozik, mint Franciaországhoz a pezsgő.

Brazília Dél-Amerika legnagyobb és legnépesebb városa, a világ kávégyártásának egyharmadáért felel, brazil kávé olyan fogalom, amely beírta magát a történelembe. Emellett - a nedves trópusi éghajlatú országhoz a 18. század közepétől kötődik a kávétermelés. A kávéültetvények mintegy 27.000 négyzetkilométeren helyezkednek el, évente körülbelül 3 millió tonna Arabica és Robusta kávébabot termelnek (Brazíliában Conillon-nak jelölik).

Az első kávécserjét (Coffea) Francisco de Melo Palheta ültette el Brazíliában, 1727-ben Pará területén. Azóta kávécserjék elterjedtek Minas Gerias, Sao Paulo, Paraná, Espírito Santo, Bahia, vagy Rondonia területein is.

Brazíliában a kávét május és szeptember között takarítják be.

A Brazíliában a kávé termesztését, begyűjtését és feldolgozását a 400-1 600 méteres tengerszint feletti magasságban lévő kávéültetvényeken főleg kisvállalkozók végzik.

A statisztikák szerint körülbelül 220 ezer gazdaságról van szó. A kávé gyümölcseit általában nem átmosással, hanem klasszikus száraz eljárással dolgozzák fel.

A kávészemektől eltávolítják a vörös cseresznyéhez hasonlító héjukat, napfényben 8-10 napig szárítják. Ezután a kávét még áttisztítják, átválogatják és 60 kg-os zsákokba csomagolják.

A brazil kávé termesztését az Arabica uralja (85 százalék), a helyi Robusta kávét főleg az észak-nyugati Espírito Santo régióban termesztik.

Hatásai - kávék

Robusta
Hatásai - robusta

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

  1. A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
  2. Egy csésze kávéhoz  használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
  3. Kb. 95 °C-os vízzel  öntse le a kávét.
Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

A forró Brazília a világnak nemcsak kitűnő focistákat ad, hanem természeti kincsekben és látnivalókban is gazdag. De a rendkívüli minőségű kávé exportja által is nagyon híres ország. A száz százalékos arabika Santos NY2 a klasszikusok közé tartozik, amelyet nem lehet megunni. Ki tud a csokinak és a mogyorónak ellenállni? Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
11 037 Ft /1000 g 1 104 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 06. 26.

Brazília Yellow B. Fazenda da Lagoa
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

Brazília Yellow B. Fazenda da Lagoa

Szuper lágy, kivételesen illatos és édesen csokoládés. A kávé a népszerű Fazenda da Lagoa (Farm a tónál) brazil ültetvényről a világ leglátogatottabbjai közé tartozik. Az esőerdő karjai között érik, hegyekkel és kristálytiszta tóval körbevéve. Közepes intenzitással pörköljük, hogy megmaradjon a tökéletesen sima testessége és gyümölcsös aromája.  Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
18 612 Ft /1000 g 1 861 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 06. 26.

ROBUSTA INDIA MONSOONED szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

ROBUSTA INDIA MONSOONED szemes kávé

Rengeteg koffein és keserű íz. Az indiai robusta a nagy fiúk és lányok kávéja.  Hosszú utakon nagyon praktikus. Az unalmas gyűléseken és az éjszakai műszak során fogja a legjobban értékelni. De ne féljen, a csípős íz alatt a keserű csoki és a crema egyenesen figyelemreméltó. A robustát használja alapnak az eszpresszóhoz. A megfelelő arányban az arabicával óriási nyalánkságot  kaphat. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 201 Ft /1000 g 1 520 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 06. 26.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »