

ROBUSTA GUATEMALA EL PACIFICO
A robustákról ismert,hogy több koffeint tartalmaznak, és sokkal hangsúlyosabbak, mint az arabikák. A különleges kávé-élmények kedvelői összekeverik a legjobb keverékeknek. Próbálja ki a guatemalai El Pacifico-t. A csészéjéhez kellemes csokoládét és citrusféléket ad hozzá, teste számára pedig a szükséges adag ébresztőt. Keverési arány bármely Arabicával kizárólag önön múlik.
Összetétel
Robusta 100%Krém és kávé íz
Robusta Guatemala El Pacifico egy igazán intenzív és ízléses kávé. A gondos kóstolás esetén felismeri a csokoládét, a lédús citrusféléket és a marcipánt, könnyű karamell ponttal. A robusta egyik előnye a vastag, magas és kohéziós krém kialakulása. Élvezze!
A kávé származása
A turisták keresik Guatemalát a természet és a hosszú, homokos, szokatlan fekete színű strandok miatt.Fel tudnak mászni a kihalt és még mindig aktív vulkánok lejtőin, meglátogatják az ősi gyarmati városokat, néha ritka madarakat nézhetnek meg. De néhány kávéültetvényre is célozhatnak. És nem lesz olyan nehéz megtalálni - Guatemala a világ egyik legfontosabb kávégyártója.
A legnagyobb kávé kitörés Közép-Amerikában volt, melynek esőerdők a fele, a 19. és a 20. században. Ma ez a kicsi állam évente 3,1 millió zsákot (1 zsák = 60 kg) exportál. A legnagyobb vevői közé tartozik az Egyesült Államok, Japán és Kanada.
Érdemes megemlíteni, hogy Guatemala teljesen tökéletes természetes feltételeket kínál a kávé cserjék (Coffea) számára. A hőmérséklet 16 és 32 ⁰C között van, a helyi dombok lejtői az Atlanti-óceán széléig vannak kitéve, amelyek kedvező csapadékot biztosítanak, és a vulkáni talaj ásványi anyagokban gazdag. Természetesen a helyi kistermelők őszinte és hosszú távú munkája a jó minőségű kávé is mutatja. Általában a szövetkezetekben dolgoznak, mind a szükséges technikai felszereléssel és különféle szociális programokkal, mind a kávé megfelelő beszerzési áraival. A legfrissebb adatok szerint 125.000 gazda, akik a kávé termesztéséből keresik megélhetésüket.
A kávét Guatemalában termesztik magas tengerszint feletti magasságokban. Nem szokatlan, hogy a gazdák megvédik őket a hideg északi széltől. A vörös kávé bogyókat leggyakrabban decembertől áprilisig szüretelik, és egyes területeken a betakarítás tartozik nagy zenei és táncos ünnepségekhez, fesztiválokhoz kapcsolódó társadalmi eseményekhez. A kávé gyümölcseit a dolgozók feldolgozzák az úgynevezett mosással, vagyis vízben. Először az extrudálással a zúzólemezeken keresztül a héját eltávolítják, majd fermentálják, és az így kapott kávébabokat megszárítják. Leggyakrabban közvetlen napfényben.
Ez a Robusta származik Guatemala északnyugati részéről - a San Marcos-i területen egy vulkán lejtőin. Maga az ültetvény 1100 méter tengerszint feletti magasságban helyezkedik el.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

1. 8.
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

ROBUSTA INDIA MONSOONED szemes kávé

GUATEMALA - ANTIQUA SAN JUAN SCR90 szemes kávé
