

PÁPUA ÚJ-GUINEA BAROIDA ESTATE HIGHLANDS - Micro Lot
Fiatal és tele van energiával. A Baroida Estate ültetvénye a figyelem középpontjában áll, mivel a kávé több, mint érdekes. Ha szereti a tejcsokoládét, a szamócát és a narancsot, akkor értékelni fogja. Még inkább azért, mert egy mikrolott, egyértelműen meghatározott eredetű kávé, gondozott és csak kis mennyiségben kapható. A Pápua Új-Guinea magas hegyéből származó arabica még a nyalánkabb nyelveket is örömmel fogja örvendezni.
Összetétel
Arabica 100%Krém és a kávé íze
A Pápua Új-Guinea Baroida Estate Highlands szemes kávé édesebb, gyümölcsös és kiváló minőségű kávékhoz tartozik. Ízében könnyen azonosítható a tejcsokoládé gazdag íze, valamint a friss szamócá és narancs tónus. Az arabica lágy, világos krémet hoz létre.
A kávé eredete
E kávé mögött mindenekelőtt egy gazdát kell látnunk, aki az 1960-as években úgy döntött, hogy baroid "Dominiont"hoz létre Pápua Új-Guinea keleti hegyvidékén. A kormány támogatásával külföldi föld műveseket vonzott az országba, Aiyura falujában ültetve, amelyet később a Baroida birtoknak hívtak. A név egy nagy folyó sziklájára utal. Aiyura emberei Ben Colbran-hoz társulnak. Az ok nyilvánvaló - ugyanúgy, mint egy vízzel mosott kő, Colbran úr is ellenállt a nehéz időknek. Folyamatos lelkesedéssel épített kávéültetvényeket, és sok munkásnak adott munkát. Örökségét továbbra is a Colbran család leszármazottai emlékezik meg.
A Baroida ültetvények a Jabara-hegységben találhatók, a keleti hegyvidéken. Csúcsai 2400 méter tengerszint feletti magasságra emelkednek, és közvetlenül alattuk zöld kávéfák nőnek, 220 hektáron, kevesebb mint 30 tételre osztva. Mindegyik tétel különféle fajtákat tartalmaz, hogy fenntartsák a kapott szemek abszolút tisztaságát. Végül is úgy tűnik, hogy az egyes tételek gondossága és rendkívül részletes nyilvántartása nagyban hozzájárul a gazdaság sikeréhez.
A munkavállalók májustól júniusig a kávéfákat betakarítják, és csak teljes érettségnél. A gyümölcsöket mosással, ún. nedves eljárással dolgozzák fel. A bogyókat a rostosító gépekbe öntik, amelyek eltávolítják a szilárd bőrt és megtörik a puhababot a kávébab körül. Ezután hagyják, hogy erjedjen a kávét vízzel 36 órán át. A természetes kémiai folyamatok gondoskodnak a pép feloldódásáról, a kávéipari dolgozók által előállított nyálkás anyagokat speciális rázással és körkörös mozdulatokkal keverik össze a tartályokbanl. Végül, természetesen, a zöld kávébabot jól kell szárítani (napsütésben vagy sütőben). Novemberig vagy decemberig a kávét jutazsákokban tárolják, stabil hőmérsékleten és páratartalom mellett, hogy lehetővé tegyék az érlelést. Csak ez után utazik a piacra és a világba.
Pápua Új-Guinea kávéiparának elavult infrastruktúrája van, hanyatlik az állami támogatás és a viszonylag összetett kommunikáció az eltérő kulturális hagyományokkal rendelkező őslakos közösségek között. Néhány gazdálkodó ugyanakkor sikeresen gyárt kávét lenyűgöző paraméterekkel, kitartással és szorgalommal, hogy ösztönözze a többi termelőt. Az elmúlt években a Coffee Industry Corporation Limited támogatta erőfeszítéseit a külföldi befektetők vonzása és az exportált kávé minőségének ellenőrzése érdekében.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

KOLUMBIA EXCELSO MEDELIN EP FANCY szemes kávé

KOLUMBIA SUPREMO MEDELIN ANDEANO szemes kávé
