06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

NICARAGUA WASHED SHG EP LAS CAMPANILLAS - szemes kávé

Kód: 1628

A közép-amerikai arabicára a sima test, a kiegyensúlyozott édesség és az enyhe savasság jellemző. Pontosan ezt az ízt fogja kapni a Rizo család farmjáról származó mosott kávészemeitől, akik Nicaraguában már több mint kétszáz éve foglalkoznak kávé termesztéssel. Mindezt a legnagyobb gondossággal és az összes lépés tökéletes ellenőrzésével teszik. Ennek az eredménye a kiváló minőségű betakarítás, de a fauna, a flóra, valamint a Matagalpa és a Jinotega dombvidék vízforrásának a védelme is.  

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
12 704 Ft /1000 g 1 270 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 10. 6. 2021
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Nicaragua
Fajta
Fajta:
Parainema, Caturra
Vidék
Vidék:
Jinotega
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1900m
Íz
Íz:
Csokoládé , Gyümölcs, Édes, gyümölcs tónusok, Diófélék
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

A kávé íze és habja

Nicaragua Washed SHG EP Las Campanillas kávészemek íze harmonikus, és mégis könnyen megjegyezhető. Az ízében enyhe savasságot tapasztalhat, kiegészítve a mosott kávék természetes édességével és gyümölcsösségével. Mindezt a dió és a csokoládé nyomai egészítik ki. Mivel ez a kávé arabica, ha az otthoni automata kávéfőzőjében fogja elkészíti, lágy és rugalmas krémet fog kapni a kávéja tetején.

A kávé eredete

Nicaraguában, a Csendes-óceán és a Karib-tenger közötti közép-amerikai államban októbertől márciusig szüretelik a kávét. A gazdák a leggyakrabban 1100 - 1600 méter tengerszint feletti magasságban ültetik el a kávéfákat, a kávészemeket pedig átmosással (wet process) dolgozzák fel. Sok helyi kávé a SHG (Strictly Hight Grow) jelölést kapja, amely szerint nagy magasságból származnak. Ami a Nicaragua Washed SHG EP Las Campanillas-t illeti, címében megtaláljuk az EP (European Preparation) rövidítést is, jelezve a hibás kávészemek számának európai szabványnak való megfelelését. Az ezzel az elnevezéssel ellátott kávékat kézzel válogatják át, így nagyobb pontossággal távolítják el a nem megfelelő kávészemeket. A kávét először a 18. század közepén exportálták Nicaraguából. Hasonlóan, mint más országokban, itt is a termelését és az exportját is érintették a polgárháborúk, a természeti katasztrófák és a globális politikai klíma. Az elmúlt években Nicaragua a világ tizenkettedik legnagyobb kávétermelője volt, évente mintegy 115 tonna kávét exportált. A gazdaságok száma tízezrekben számolható, amelyek évente több mint negyedmillió embernek adnak munkát. Nicaraguára továbbá az is jellemző, hogy a kávéfák túlnyomó részét árnyékban termesztik. Ez a helyzet a Nicaragua Washed SHG EP Las Campanillas esetében is.

Rizo úr családja, akitől ez a kávé származik, több mint két évszázada foglalkozik a mesterséggel. A család 400 hektár kávéültetvénnyel rendelkezik az ország középső részén, amely nagyon hegyvidéki. Végül is ez a közép-amerikai kávék másik közös jellemzője - általában nehezen elérhető helyeken nőnek, így termesztésükhöz nem használnak műtrágyát vagy ápolószereket. A szállításuk rendkívül megterhelő volna. A betakarítás során a Rizo család akár ezer munkást is alkalmaz, akik az ültetvényen dolgoznak. A betakarított vörös bogyókat ezután a gazdaságba hordják feldolgozásra. Ott a betakarítást először vízzel töltött kádakba öntik, és az éretlen darabokat kiszelektálják. Ezután speciális malmokon keresztül átpréselik őket, amelyek lehámozzák a cseresznyék héjat és részben a kávészemeket körülvevő édes pépet is. A kávészemeket egy ideig hagyni kell állni a vízben, ahol erjedésen mennek keresztül, amely "feloldja" a pép utolsó maradványait is. A kávét végül megszárítják - vagy közvetlen napfényben, vagy szárítókban.

A gazdaság tulajdonosai figyelnek a kávé betakarítására és feldolgozására, valamint az alkalmazottak egészségére és oktatására is. Ingyenes iskolai programokat biztosítanak a farmon élő gyermekek, és a szomszédos közösségek gyermekei számára. A gazdák ügyelnek a biológiai sokféleség, és a vízkészletek megőrzésére is.

Végül egy kis büszkélkedés: a Nicaragua Washed SHG EP Las Campanillas az SCA (Specialty Coffee Association) alapszabálya alapján 83 pontot kapott. Ami a kiváló minőség jele, és megerősíti a kiválasztott kávék közé való felvételét.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


15% KEDVEZMÉNY
KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé

Mesés íz élmény! Ez az ültetvény-kávé Kuba déli partjáról csaknem nulla savassággal dicsekedhet, de telt ízzel és kiemelkedően csokoládé és karamell árnyalattal. A Sierra Maestra hegységeiben született, ami édesen mézes és nádcukor illattal gazdagította. Ha megkóstolja, felfedezi a füstös árnyalatokat és a kubai rumot is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
12 858 Ft /1000 g 10 930 Ft /1000 g 1 093 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 10. 6. 2021

ETHIOPIA SIDAMOO MOCHA - szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

ETHIOPIA SIDAMOO MOCHA - szemes kávé

A mocha a csokoládé színére vagy az arábiában termelt kávéra utal. Meggyőződésünk, hogy az Etiópia Sidamo Mocha minden jelentését ötvözi. Ez a világ egyik legcsokoládébb kávéja, bársonyosan finom csemege, amelyet egyszer exportáltak Jemenbe. Az első kóstolás után emlékezni fog a magával ragadó aromával rendelkező közepes erősségű Arabicára. És soha többé nem fogja feladni. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
13 465 Ft /1000 g 1 346 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 10. 6. 2021

BRAZIL NATURAL ARABICA CERRADO NY2/3 - MICRO LOT
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

BRAZIL NATURAL ARABICA CERRADO NY2/3 - MICRO LOT

Sima, édes, mogyorós. Narancs tónussal. A Nelson Rivellini hagyományos családi gazdaságából származó brazil mikro lot garantálja a csodálatos ízélményeket. A csodálatos Arabica "törzskönyvvel" vonzza mind a tapasztalt kávé szerelmeseit, mind azokat, akik csak a kedvenc kávéjukat keresik. A San Martin ültetvény egy olyan hely, ahol kivételes minőségű kávé terem. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
11 690 Ft /1000 g 1 169 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 10. 6. 2021
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »