06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

NICARAGUA SHG ROYAL MOMOTAMBO

Kód: 842
Értékelés: kitűnő, 3 vélemény

Nincs békés levélváltás. Nincs garantált növekedés a szüretig. A kávécserjékkel a nikaraguai Nueva Segovia régióban soha nem tudni mi lesz velük. Ugyanis a működő vulkán lábánál nőnek. Momotombo, a közép-amerikai ország szimbóluma, évente párszor tudat magáról. Azonban egy előnye van. Kávé a vulkanikus termőföldből, ha megszületik, mindig csodás ízű!

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
16 522 Ft /1000 g 1 652 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 05. 23.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Nicaragua
Vidék
Vidék:
Nueva Segovia
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1200m
Íz
Íz:
Csokoládé
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

A kávé íze és habja

Nicaragua SHG Royal Momotombo washed-ra jellemző az alacsony savtartalom, a csokoládé íze, az eper és mogyoró tónusainak a kombinációja. Ezenkívül a 100% -os Arabica-ja tetejét lágy, de összetartó hab díszíti.

A kávé származása

Azt, hogy Nicaragua a Karibik és a csendes-óceáni térség között fekszik, hegyek borítják, tele gyönyörű tavakkal, már mindenki jól tudja. És azt tudta, hogy a szimbóluma a Momotombo vulkán, amelynek lejtőjén fantasztikus kávét termesztenek? Ha nem hallott róla, akkor mesélünk Önnek egy kicsit a térségről…

Momotombo, hálás célpont sok turista számára, León város közelében található, a Lago de Managua tó partján. A vulkán szabályos kúpja 1297 méter tengerszint feletti magasságba nyúlik, elég gyakran tör fel a mélyéből a hamuval párosult láva. A legnagyobb kitörése 1610-ban volt, amikor Leon lakosait több mint 30 mérföldre nyugatra kellet elmenekíteniük a természeti katasztrófa elől. A kávét a vulkán lábánál kistermelők termelik. A kávécserjék értékes ásványi anyagokkal vannak ellátva, amelyekben a vulkáni talaj nagyon gazdag. A gyümölcsök betakarítása évente többször is esedékes. A családtagok kézzel szüretelik és dolgozták fel a kávét. Az kávé átmosása annyit jelent, hogy a kávé gyümölcsei vízzel teli tartályokba kerülnek, ahol átpréselik őket, így szabadítják ki a kávébabokat a bevonatukból. Ezután a kávébabok az erjesztő edényekbe kerülnek 36 órára, ahol a természetes erjedés eltávolítja a ragadós hártyabevonatot is a kávébabokról, majd a szárításuk következik. A kávét nagy gépekben szárítják, de gyakrabban a kisebb ültetvényeken csak a természetes napsütésben szárítják őket. Rendszeresen forgatni kell a kávészemeket, és le kell takarni éjszakára, nehogy magába szívja a nedvességet. Körülbelül két hét elteltével a kávét átválogatják, csomagolják és 30-60 napig pihentetik.

Az SHG (Strictly High Grown) rövidítése a kávé nevében azt jelzi, hogy magas színvonalú ültetvényekről származik, amely telt íze kiemelkedő. Nicaragua esetében a kávéexport fontos bevételi forrást jelent. A kávéültetvények 1850-től 1870-ig termelték a legtöbb kávét. Azóta a kávégyártás kissé csökkent, 1989-ben mintegy 42 ezer tonna volt a termelés.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

8. 5.

Értékelés: kitűnő
Mindenképpen ajánlom a kávét. Rendszeresen vásároljuk, még mindig az egyik kedvencünk az irodánkban a Peru Andesszel együtt.

11. 27.

Értékelés: kitűnő
A kávé szó szerint olyan mint a forró csokoládé íze - nagyon kellemes íz.

11. 5.

Értékelés: kitűnő
Gyengéd csokoládé, szép lecsengés. Újrarendelés:100%

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

A forró Brazília a világnak nemcsak kitűnő focistákat ad, hanem természeti kincsekben és látnivalókban is gazdag. De a rendkívüli minőségű kávé exportja által is nagyon híres ország. A száz százalékos arabika Santos NY2 a klasszikusok közé tartozik, amelyet nem lehet megunni. Ki tud a csokinak és a mogyorónak ellenállni? Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
11 037 Ft /1000 g 1 104 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 05. 23.

BRAZÍLIA SOUTH OF MINAS szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

BRAZÍLIA SOUTH OF MINAS szemes kávé

Meghívást egy csésze jó kávéra nem szabad visszautasítani. Próbálja ki az egyik legjobbat, amelyet a piac kínál kóstoltassa meg azokkal is, kiket szeret. Egy csésze forró, csokoládé utóízű finomság mellett kellemesen telik az idő. A brazil arabica lehengerlő társaság lesz az Ön számára.  Megunhatatlan. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
14 716 Ft /1000 g 1 472 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 05. 23.

Brazília Yellow B. Fazenda da Lagoa
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

Brazília Yellow B. Fazenda da Lagoa

Szuper lágy, kivételesen illatos és édesen csokoládés. A kávé a népszerű Fazenda da Lagoa (Farm a tónál) brazil ültetvényről a világ leglátogatottabbjai közé tartozik. Az esőerdő karjai között érik, hegyekkel és kristálytiszta tóval körbevéve. Közepes intenzitással pörköljük, hogy megmaradjon a tökéletesen sima testessége és gyümölcsös aromája.  Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
18 612 Ft /1000 g 1 861 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 05. 23.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »