

NICARAGUA SHG ROYAL MOMOTAMBO
Nincs békés levélváltás. Nincs garantált növekedés a szüretig. A kávécserjékkel a nikaraguai Nueva Segovia régióban soha nem tudni mi lesz velük. Ugyanis a működő vulkán lábánál nőnek. Momotombo, a közép-amerikai ország szimbóluma, évente párszor tudat magáról. Azonban egy előnye van. Kávé a vulkanikus termőföldből, ha megszületik, mindig csodás ízű!
Összetétel
Arabica 100%A kávé íze és habja
Nicaragua SHG Royal Momotombo washed-ra jellemző az alacsony savtartalom, a csokoládé íze, az eper és mogyoró tónusainak a kombinációja. Ezenkívül a 100% -os Arabica-ja tetejét lágy, de összetartó hab díszíti.
A kávé származása
Azt, hogy Nicaragua a Karibik és a csendes-óceáni térség között fekszik, hegyek borítják, tele gyönyörű tavakkal, már mindenki jól tudja. És azt tudta, hogy a szimbóluma a Momotombo vulkán, amelynek lejtőjén fantasztikus kávét termesztenek? Ha nem hallott róla, akkor mesélünk Önnek egy kicsit a térségről…
Momotombo, hálás célpont sok turista számára, León város közelében található, a Lago de Managua tó partján. A vulkán szabályos kúpja 1297 méter tengerszint feletti magasságba nyúlik, elég gyakran tör fel a mélyéből a hamuval párosult láva. A legnagyobb kitörése 1610-ban volt, amikor Leon lakosait több mint 30 mérföldre nyugatra kellet elmenekíteniük a természeti katasztrófa elől. A kávét a vulkán lábánál kistermelők termelik. A kávécserjék értékes ásványi anyagokkal vannak ellátva, amelyekben a vulkáni talaj nagyon gazdag. A gyümölcsök betakarítása évente többször is esedékes. A családtagok kézzel szüretelik és dolgozták fel a kávét. Az kávé átmosása annyit jelent, hogy a kávé gyümölcsei vízzel teli tartályokba kerülnek, ahol átpréselik őket, így szabadítják ki a kávébabokat a bevonatukból. Ezután a kávébabok az erjesztő edényekbe kerülnek 36 órára, ahol a természetes erjedés eltávolítja a ragadós hártyabevonatot is a kávébabokról, majd a szárításuk következik. A kávét nagy gépekben szárítják, de gyakrabban a kisebb ültetvényeken csak a természetes napsütésben szárítják őket. Rendszeresen forgatni kell a kávészemeket, és le kell takarni éjszakára, nehogy magába szívja a nedvességet. Körülbelül két hét elteltével a kávét átválogatják, csomagolják és 30-60 napig pihentetik.
Az SHG (Strictly High Grown) rövidítése a kávé nevében azt jelzi, hogy magas színvonalú ültetvényekről származik, amely telt íze kiemelkedő. Nicaragua esetében a kávéexport fontos bevételi forrást jelent. A kávéültetvények 1850-től 1870-ig termelték a legtöbb kávét. Azóta a kávégyártás kissé csökkent, 1989-ben mintegy 42 ezer tonna volt a termelés.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

8. 5.
11. 27.
11. 5.
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

BRAZÍLIA SOUTH OF MINAS szemes kávé
