NICARAGUA SHG JINOTEGA EP GRADE szemes kávé
Nicaragua az egyik oldalról a Karibi a másikról a csendes-óceáni térséggel határos. Középen a Kordillerák és vulkánok... Nicaragua határozottan nem unalmas. Ahogy az a kávé is, amelyet az ország északi részéről hozunk. A hegyes vidéken teremnek a kiváló aromájú és kiegyensúlyozott savassággal rendelkező szemek. A közép-amerikai hegyvidéki kávé keserű csokoládé és narancs íz árnyalattal rendelkezik. Önnek is nagyon fog ízleni!
Összetétel
Arabica 100%A KÁVÉ ÍZE ÉS HABJA
Aromás füstölgő pálca, keserű étcsokoládé és mandula – mindez, amit a kávéja degusztálása során felfedezhet a Nicaragua kávé SHG Jinotega-nál. Győződjön meg, komplex, teljes testéről, alacsony savasságáról és gyümölcsös ízéről is.Ha a kávét megfelelő finomságúra őrlik, az ital tetején megjelenő sűrű, ruganyos hab a jutalom, amely a csészéjében az utolsó kortyig végig kíséri.
A KÁVÉ SZÁRMAZÁSA
Jinotega, melyet úgy is neveznek, hogy „Város a ködben”, 160 km-re fekszik fekszik Nicaragua fővárosától, Managuától. Ez a hegyvidéki régió viszonylag hűvösebb klímával és nagy folyókkal rendelkezik.A talaj ásványi anyagokban gazdag, a hegyeket sűrű erdők fedik.Az a tény, hogy a kávét nagyobb tengerszint feletti magasságban szüretelik, szintén igazolja az SGH megjelölés.
A nicaraguai kávék esetében a Caturra fajta az egyik legnépszerűbb kávé. Novembertől februárig szüretelik a kávé gyümölcseit, melyeket nedves eljárással dolgoznak fel.A gyümölcsöket először vízben áztatják. A nem megfelelő minőségű vagy éretlen szemek a víz felszínén maradnak, ezeket eltávolítják. A jó minőségű szemek lesüllyednek a vízben, melyeket vízzel együtt zúzólemezeken préselnek át. Ezáltal megszabadítják a magokat a gyümölcshústol és héjtól. Majd fermentálják, újra átmosák és napos helyen a szabad levegőn szárítják. Végül a kávét méret és minőség szerint átválogatják. 60 kg-os zsákokba csomagolják a kávészemeket, és eladásra kerül. A kávé árát a kávészemek mérete, származása, a fajtája, megjelenése, valamint az érzékszervi tulajdonságok határozzák meg.
A kávéinkat csak közvetlenül a megrendelésük után pörköljük meg.Csak így tartják meg gazdag aromájukat, és így nyújtanak tökéletes élményt a fogyasztóinak. A hermetikusan lezárt, szelepes csomagolás megakadályozza a kávé értékes illatának elvesztését.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
- A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
- Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
- Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.
Tanácsra van szüksége?
10. 3.
6. 13.