

TANZANIA AA North Fine Quality szemes kávé
Afrika a legtisztább változatban! Ha az édes kényeztetők imádói közé tartozik, akkor biztos a kedvence a magas minőségű kávé Tanzániából. A száz százalékos arabika megszólítja a varázslatos aromájával, lágy savasságával és telt ízével. Az AA osztályozás világosan jelzi, hogy különlegesen nagy szemekről van szó. A Fine Qulaityt nem szükséges különösebben magyarázni - egyszerűen első osztályú.
Összetétel
Arabica 100%A KÁVÉ ÍZE ÉS HABJA
Ez a kávé minden szempontból kiegyensúlyozott. Erős és kellemes aromája tökéletes egyensúlyban van intenzív ízével.
Ízében a gyümölcsök és a csokoládé nyoma is fellelhető. A teljes édes érzetet a szájban az alacsony savassága erősíti meg. A tanzániai finomságból készült eszpresszó finom, rugalmas krémmel rendelkezik.
A KÁVÉ SZÁRMAZÁSA
Közép-Afrika keleti partjain a kávétermesztés a nemzeti kultúrának a része. A tanzániai kistermelők, akik még mindig kávétermeléssel foglalkoznak, eredetileg saját szükségleteikre termelik a kávét. A kolonizáció ideje alatt a kávétermelés bevételi forrás lett, így napjainkban akár 90 százaléka a teljes tanzániai kávétermelésnek kisbirtokosoktól származik. Oldeani gyönyörű dombos vidék, amely híres a faunájáról és a flórájáról. A turisták számára Mountain Oldean a helyi szafariról lett híres. A kávé termelés szempontjából (Coffea arabica) azonban fontosabb, hogy kedvező klímával és megfelelő talajviszonyokkal rendelkezik a terület.
A cseresznyére emlékeztető kávé gyümölcsét szezonálisan többször is betakarítják. Ennek az oka egyszerű - fokozatosan érnek be a gyümölcsök. A gazdálkodók először három-négy évvel a bokrok ültetése után kezdhetnek szüretelni. Tanzániában a kávé gyümölcseit úgynevezett átmosási technikával kezdik el feldolgozni. Először nagy vízzel teli edényekbe öntik őket. Azok a bogyók, amelyek a víz felszínén maradnak lebegni a rossz minőségűek, a jó minőségűek a tartály aljara ereszkednek. Vízzel együtt a bogyókat sajtolólemezekkel extrudálják, így távolítják el a nem kívánatos húsától. Minden egyes gyümölcsből 2 kávébabot kapunk, amelyeket az erjedésre használt tartályokban azonnal fermentálnak. Végül a szárítási folyamat következik. A szárítás után a kávét átválogatják és zsákokba csomagolják, így kerül a piacra.
A pörkölésre nagy figyelmet kell szentelni, amelyet a legjobb eladók közvetlen a kávé eladása előtt végeznek el. Kávé íze néhány nappal a pörkölés után éri el a tetőpontját, később az aromája veszít a minőségéből.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
- A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
- Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
- Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

12. 9.
5. 12.
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

JAVA JAMPIT A/WP-1X Estates szemes kávé

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé
