06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

NICARAGUA SHG ESTELI BIO – szemes kávé

Kód: 1675

A kitartás, az elszántság és a gondoskodás szimbóluma lehet ez a nicaraguai finomság. Az ország északi részén található ültetvényeken gazdálkodó Las Diosas szövetkezet asszonyai termesztették. A magashegyi arabica kávéjukban a tejcsokoládé és a gyümölcsök jegyei csendülnek fel, amelyeket enyhe dohányos jegyek egészítenek ki. Egy csodálatos kávé egy csodálatos történettel!

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
16 003 Ft /1000 g 1 600 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 27.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Nicaragua
Fajta
Fajta:
Caturra
Vidék
Vidék:
Nueva Segovia
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1250m
Íz
Íz:
Csokoládé , Gyümölcs, Dohányos
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

Arabica BIO 100%

Cream és íz

A Nicaragua SHG Esteli BIO szemes kávé ízében ötvözi a tejcsokoládé édességét és lágyságát, az őszibarack és a szőlő közepes savasságát, valamint a dohány visszafogott, tudatalatti érintését. Krémes, nagyon kellemes és tartós érzést hagy a szájban. A krém puha, kompakt és könnyű.

A kávé eredete

A kávé Nicaragua történelmének és gazdaságának fontos része. A kávéipar első nagy fellendülése 1870 körülre tehető, amikor a kávé volt az ország fő exportterménye. A második mérföldkő 1992-ben volt, amikor a gazdák sokkal nagyobb területet ültettek kávéfákkal, mint amekkorát más növényeknek szántak. Bár az országnak számos problémával kell szembenéznie a kávéval kapcsolatban, mégis óriási figyelmet fordít rá. Ezt bizonyítja például az a tény, hogy 2019-ben nicaraguai tudósok épp most fejlesztettek ki egy szupertűrő kávéfát, amely nagy magasságban is jól fejlődik, és jelentős terméshozamot mutat. Ha kíváncsiak lennének, ez a hibrid a Starmaya nevet kapta.

De térjünk vissza a nicaraguai kávéra SHG Esteli BIO. Az ország északnyugati részén, a Honduras határán fekvő Nueva Segovia régióban termesztették. Érdekes egyrészt a hegyvidéki felszín, majd a megőrzött trópusi erdő, amely a magas dombokat borítja. Központjában található Villa de San Antonio de Pavi de Estelí (rövidítve Estelí) város, amelyet a 17. század vége óta kalózok elől menekülő spanyolok csoportja lakott.

Estelíben található a Las Diosas szövetkezet székhelye, amely négy kisebb szervezetből áll, és összesen 360 nőt foglalkoztat. A szövetkezet szorosan együttműködik a Fundacion Entre Mujeres-szel (FEM), Nicaragua egyik legelismertebb nőjogi társaságával. A kávéfák termesztése mellett a Las Diosas-i hölgyek például mint a méz- és bortermelés. A FEM támogatás keretében kapott mezőgazdasági oktatásnak köszönhetően kávét állítanak elő a természet védelme érdekében. És bár gyakori aszályokkal, földrengésekkel, hurrikánokkal és földcsuszamlásokkal kell megküzdeniük, kivételes minőségű kávét küldenek a világba.

A betakarítás csúcsa Nicaraguában április és július között van. A kávé cseresznyét általában mosással dolgozzák fel, és a kávét leggyakrabban közvetlen napfényben szárítják. Ennek köszönhetően kellemes gyümölcsös tapintást biztosít az ízében, amely remekül kiegészíti a csokoládéjegyeket.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


KOLUMBIA EXCELSO MEDELIN szemes kávé BIO
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

KOLUMBIA EXCELSO MEDELIN szemes kávé BIO

Amikor egy csésze kávét illatozunk a kezünkben tartva mindig eszünkbe jutnak azok, akiknek köszönhetően kóstolgathatjuk ezt a finom italt. Gondolhatunk a gazdálkodókra és családjukra, munkatársaikra, gépkocsivezetőikre, a kereskedőkre, pörkölő mesterekre ...A messzi Dél-Amerikából a kávészemek több hétig vándoroltak. Az Andok domboldalain nőttek Pedregal régióban, amely a termékeny talajáról híres. A kávé teste teljes, az íze kiegyensúlyozott, az illata finom. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
20 936 Ft /1000 g 2 094 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 27.

INDONÉZIA SULAWESI SULOTCO ESTATE BIO - szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

INDONÉZIA SULAWESI SULOTCO ESTATE BIO - szemes kávé

Ezt a bio kávét megtalálja a Rante Karua kávéültetvényen, amely az indonéziai szigetvilág Sulawesi szigetén található. A kávéültetvény a Toraja-hegység dombjain helyezkedik el, ahol a vulkanikus talaj ideális termesztési feltételeknek. A kávé ízében megtalálható csemege finom édes szőlő, fűszerekkel és csokoládés - utóízzel kombinált. Az aromában érezzük a virágos illatot. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
19 064 Ft /1000 g 1 906 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 27.

EL SALVADOR BIO SHG EP Finca Las Nube - Micro lot szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

EL SALVADOR BIO SHG EP Finca Las Nube - Micro lot szemes kávé

Mi az a Las Nubes? Nagy gazdaság magas hegyek között. 2005-ben az Ilamatepec vulkánja sújtotta, de több év múlva sikerült helyreállítania a kávé ültetvényeket. Ami jó, ellenkező esetben nem tudnánk, hogy El Salvador nyugati részén fantasztikusan finom a kávé. Szerencsére tudjuk. És aki megkóstolja, igazolja, hogy édes, mézes csokoládés és enyhén gyümölcsös. Röviden, kiváló. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
19 599 Ft /1000 g 1 960 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 27.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »