06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

NICARAGUA SHG ESTELI BIO – szemes kávé

Kód: 1675

A kitartás, az elszántság és a gondoskodás szimbóluma lehet ez a nicaraguai finomság. Az ország északi részén található ültetvényeken gazdálkodó Las Diosas szövetkezet asszonyai termesztették. A magashegyi arabica kávéjukban a tejcsokoládé és a gyümölcsök jegyei csendülnek fel, amelyeket enyhe dohányos jegyek egészítenek ki. Egy csodálatos kávé egy csodálatos történettel!

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
12 296 Ft /1000 g 1 230 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 10. 27. 2021
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Nicaragua
Fajta
Fajta:
Caturra
Vidék
Vidék:
Nueva Segovia
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1250m
Íz
Íz:
Csokoládé , Gyümölcs, Dohányos
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

Arabica 100%

Cream és íz

A Nicaragua SHG Esteli BIO szemes kávé ízében ötvözi a tejcsokoládé édességét és lágyságát, az őszibarack és a szőlő közepes savasságát, valamint a dohány visszafogott, tudatalatti érintését. Krémes, nagyon kellemes és tartós érzést hagy a szájban. A krém puha, kompakt és könnyű.

A kávé eredete

A kávé Nicaragua történelmének és gazdaságának fontos része. A kávéipar első nagy fellendülése 1870 körülre tehető, amikor a kávé volt az ország fő exportterménye. A második mérföldkő 1992-ben volt, amikor a gazdák sokkal nagyobb területet ültettek kávéfákkal, mint amekkorát más növényeknek szántak. Bár az országnak számos problémával kell szembenéznie a kávéval kapcsolatban, mégis óriási figyelmet fordít rá. Ezt bizonyítja például az a tény, hogy 2019-ben nicaraguai tudósok épp most fejlesztettek ki egy szupertűrő kávéfát, amely nagy magasságban is jól fejlődik, és jelentős terméshozamot mutat. Ha kíváncsiak lennének, ez a hibrid a Starmaya nevet kapta.

De térjünk vissza a nicaraguai kávéra SHG Esteli BIO. Az ország északnyugati részén, a Honduras határán fekvő Nueva Segovia régióban termesztették. Érdekes egyrészt a hegyvidéki felszín, majd a megőrzött trópusi erdő, amely a magas dombokat borítja. Központjában található Villa de San Antonio de Pavi de Estelí (rövidítve Estelí) város, amelyet a 17. század vége óta kalózok elől menekülő spanyolok csoportja lakott.

Estelíben található a Las Diosas szövetkezet székhelye, amely négy kisebb szervezetből áll, és összesen 360 nőt foglalkoztat. A szövetkezet szorosan együttműködik a Fundacion Entre Mujeres-szel (FEM), Nicaragua egyik legelismertebb nőjogi társaságával. A kávéfák termesztése mellett a Las Diosas-i hölgyek például mint a méz- és bortermelés. A FEM támogatás keretében kapott mezőgazdasági oktatásnak köszönhetően kávét állítanak elő a természet védelme érdekében. És bár gyakori aszályokkal, földrengésekkel, hurrikánokkal és földcsuszamlásokkal kell megküzdeniük, kivételes minőségű kávét küldenek a világba.

A betakarítás csúcsa Nicaraguában április és július között van. A kávé cseresznyét általában mosással dolgozzák fel, és a kávét leggyakrabban közvetlen napfényben szárítják. Ennek köszönhetően kellemes gyümölcsös tapintást biztosít az ízében, amely remekül kiegészíti a csokoládéjegyeket.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


HONDURAS SHG EP BIO - szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

HONDURAS SHG EP BIO - szemes kávé

Kézzel válogatott, BIO minőségben. A hagyományos kávé régióból származó szemek a világ kávé arany alapjának részét képezik. A tiszta, puha és elegáns íz jellemzi a gyümölcsös tónusokat. Végül is Honduras délnyugati részén évtizedek óta termelik a kávécserjéket. Ideális természeti adottságainak köszönhetően bátran verseng a közép-amerikai országokkal. Nem csoda, hogy a La Paz kávé egyre népszerűbbé válik a piacon. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
11 437 Ft /1000 g 1 144 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 10. 27. 2021

PERU TUNKI BIO - szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

PERU TUNKI BIO - szemes kávé

A Tunki egy gyönyörű színes madár, amely a magas Andok erdeiben él. Nem csoda, hogy a perui Tambopata-völgy gazdái róla nevezték el az arabica ültetvényüket. Amennyire öröm látni egy tunkit, annyira öröm megkóstolni egy tunkit.  A bőségesen tejcsokoládé édességét kíméletes lime egészíti ki. Mint a madártoll oly könnyű, ez a kávé és mint a madárdal oly kecses. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

PAPUA NOVA GUINEA BIO - szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

PAPUA NOVA GUINEA BIO - szemes kávé

Utazzon Pápua Új-Guineába a gyönyörű táj, a vonzó konyha és a hagyományos emberek miatt. És a kávéért, a trópusi gyümölcsök, a csokoládé és a dió ízével. Nincs ez másképp ezzel a biofajtával sem. Ez a 100% arabica intenzív aromájával, közepes savtartalmával és testességével fog gyönyörködtetni. Engedje át magát a távoli Melanézia hegyvidéki szigetének vadságának. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
13 887 Ft /1000 g 1 389 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 10. 27. 2021
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »