

NICARAGUA SHG ESTELI BIO – szemes kávé
A kitartás, az elszántság és a gondoskodás szimbóluma lehet ez a nicaraguai finomság. Az ország északi részén található ültetvényeken gazdálkodó Las Diosas szövetkezet asszonyai termesztették. A magashegyi arabica kávéjukban a tejcsokoládé és a gyümölcsök jegyei csendülnek fel, amelyeket enyhe dohányos jegyek egészítenek ki. Egy csodálatos kávé egy csodálatos történettel!
Összetétel
Arabica 100%Cream és íz
A Nicaragua SHG Esteli BIO szemes kávé ízében ötvözi a tejcsokoládé édességét és lágyságát, az őszibarack és a szőlő közepes savasságát, valamint a dohány visszafogott, tudatalatti érintését. Krémes, nagyon kellemes és tartós érzést hagy a szájban. A krém puha, kompakt és könnyű.
A kávé eredete
A kávé Nicaragua történelmének és gazdaságának fontos része. A kávéipar első nagy fellendülése 1870 körülre tehető, amikor a kávé volt az ország fő exportterménye. A második mérföldkő 1992-ben volt, amikor a gazdák sokkal nagyobb területet ültettek kávéfákkal, mint amekkorát más növényeknek szántak. Bár az országnak számos problémával kell szembenéznie a kávéval kapcsolatban, mégis óriási figyelmet fordít rá. Ezt bizonyítja például az a tény, hogy 2019-ben nicaraguai tudósok épp most fejlesztettek ki egy szupertűrő kávéfát, amely nagy magasságban is jól fejlődik, és jelentős terméshozamot mutat. Ha kíváncsiak lennének, ez a hibrid a Starmaya nevet kapta.
De térjünk vissza a nicaraguai kávéra SHG Esteli BIO. Az ország északnyugati részén, a Honduras határán fekvő Nueva Segovia régióban termesztették. Érdekes egyrészt a hegyvidéki felszín, majd a megőrzött trópusi erdő, amely a magas dombokat borítja. Központjában található Villa de San Antonio de Pavi de Estelí (rövidítve Estelí) város, amelyet a 17. század vége óta kalózok elől menekülő spanyolok csoportja lakott.
Estelíben található a Las Diosas szövetkezet székhelye, amely négy kisebb szervezetből áll, és összesen 360 nőt foglalkoztat. A szövetkezet szorosan együttműködik a Fundacion Entre Mujeres-szel (FEM), Nicaragua egyik legelismertebb nőjogi társaságával. A kávéfák termesztése mellett a Las Diosas-i hölgyek például mint a méz- és bortermelés. A FEM támogatás keretében kapott mezőgazdasági oktatásnak köszönhetően kávét állítanak elő a természet védelme érdekében. És bár gyakori aszályokkal, földrengésekkel, hurrikánokkal és földcsuszamlásokkal kell megküzdeniük, kivételes minőségű kávét küldenek a világba.
A betakarítás csúcsa Nicaraguában április és július között van. A kávé cseresznyét általában mosással dolgozzák fel, és a kávét leggyakrabban közvetlen napfényben szárítják. Ennek köszönhetően kellemes gyümölcsös tapintást biztosít az ízében, amely remekül kiegészíti a csokoládéjegyeket.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

HONDURAS SHG EP BIO - szemes kávé

PERU SHB PICHANAKI GRADE 1 BIO - szemes kávé
