06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Ethiopia Aricha Natural Grade 1 BIO - szemes kávé

Kód: 1910

A Yirgacheffe kávé citrusos ízprofillal és kerek testtel rendelkezik. Az egyik legtekintélyesebb kávérégió babjait az ínyencek szerte a világon szeretik. Az Ethiopia Aricha Natural Grade 1 BIO nem fog csalódást okozni a tökéletességet keresőknek és a stabil minőség rajongóinak. Az enyhe citrusos jegyek mellett az áfonya és a karamell ízével is megörvendezteti.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
27 475 Ft /1000 g 2 747 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Etiópia
Fajta
Fajta:
Heirloom
Vidék
Vidék:
Yirgacheffe
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1950 - 2150m
Íz
Íz:
Karamella, Citrus, Áfonya
Feldolgozás
Feldolgozás:
Száraz
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

Arabica BIO 100%

Crema és a kávé íze

Az Ethiopia Aricha Natural Grade 1 BIO egy prémium minőségű arabica kávé, gyönyörű, közepes citromos savassággal és kerek, bársonyos testtel. Íze vonzó, az áfonyát, a bergamottot és a karamellt ötvözi. A második kortyban érett gyümölcsök jegyeit kínálja, amelyeket karamellás utóízzel hangsúlyoz.

A kávé eredete

Bárki, aki csak egy kicsit is érdeklődik a kávé iránt, biztosan hallott már a Yirgacheffe régióról. Etiópia déli részén, a Gorazde-hegység lábánál található az egyik legfontosabb termőterület. Itt a kávéfák magasan nőnek a hegyekben, lehetővé téve, hogy piros termésük lassan érjen, és kialakuljanak a kávé legjobb aromáit.

Egyes források szerint a kávét Kr.u. 850 körül fedezték fel Etiópiában, tehát úgyszólván ott született. A helyiek egyébként a kávé elkészítését rituálénak tartják, amely akár két órát is igénybe vehet, és csak a házigazda nagyon közeli barátainak adatik meg.

Érdemes megemlíteni azt is, hogy Etiópia történelme igen viharos, és a politikai és gazdasági környezet nyilvánvalóan hatással volt a kávétermesztésre. Az ország egyik legnagyobb visszaesése 2003-ban volt, amikor a kávé termelői ára még a termesztés és feldolgozás költségeit sem fedezte. Sok termelőnek ekkor fel kellett hagynia ültetvényeivel, és a nagyvárosokban kellett megélhetést keresnie. Ennek ellenére Etiópia farmjai megmaradtak, és a kávé továbbra is az ország legfontosabb exportcikke maradt.

Az Arabica Ethiopia Aricha Natural Grade 1 BIO az Aricha feldolgozóállomásról kapta a nevét, amelyet helyi gazdák alapítottak. A kávétermelők második generációja döntött úgy, hogy megépíti az üzemet, amelyben ma mintegy 1 500 -an dolgoznak. Az üzem alkalmazottai felügyelik a szüretet is, és gondosan ellenőrzik a leszállított bogyók minőségét.

A kávécseresznyét természetes módszerrel dolgozzák fel, ami azt jelenti, hogy úgynevezett afrikai ágyakon terítik ki (Aricha 220 ilyennel rendelkezik), és lassan (akár 3 hétig), közvetlen napfényben szárítják. Ez egy hosszú és igényes folyamat, mivel a bogyók nem lehetnek nedvesek, gyakran kell forgatni őket, és végül a szemeket meg kell szabadítani a megszáradt héjuktól és a gyümölcshústól. Az így előállított kávé természetesen gyümölcsös jegyekkel és összetett édességgel rendelkezik.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

  1. A kávét a fajtájának megfelelően őrölje le.
  2. Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
  3. Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.
Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


MEXICO MARAGOGYPE BARRANCO HAND szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

MEXICO MARAGOGYPE BARRANCO HAND szemes kávé

Ha nincs inspirációja, elszálltak az ötletei vagy akkora a feje, mint a ház... akkor itt a legmegfelelőbb idő a következő csésze illatos kávéra. És miért ne lehetne a mexikói nyalánkság átható illattal és édes ízzel. Maragogype Barranco Hand a prémium termékei közé választotta a Nespressot is. Feledhetetlen  élményben lesz része a kitűnő kávéval! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
25 719 Ft /1000 g 2 572 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.

KOLUMBIA SUPREMO MEDELIN ANDEANO szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

KOLUMBIA SUPREMO MEDELIN ANDEANO szemes kávé

Száz százalék arabika, száz százalékos élmény! Az elegáns Kolumbia Supremo Medelin feledhetetlen találkozást biztosít az egzotikus gyümölcsökkel és csokoládéval. Bár erős és aromás, harmonikus, sőt enyhe hatással rendelkezik. Exkluzív és szabályos kávészemek sötéten vannak pörkölve, ez által hangsúlyossá válnak a finom olajak és a vonzó illatok. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 485 Ft /1000 g 1 548 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.

15% KEDVEZMÉNY
ETHIOPIA SIDAMO GRADE1 szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

ETHIOPIA SIDAMO GRADE1 szemes kávé

Mindig frissen pörkölt, mindig a legjobb minőség! Következő etiópiai finomság különleges gyümölcsös aromával és hazával, amely a világ egyik legöregebb farmjáról jutott el a mi piacunkra. Sidamo az eredeti királyi lakosok, Kaffa után kapta a nevét. Hogy mi történt velük, azt már nem fogjuk megtudni, de azt biztosra tudjuk, hogy a kivételesen érdekes Sidamo kávé az egész világon nagyon keresett. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 136 Ft /1000 g 14 565 Ft /1000 g 1 457 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »