06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Ethiopia Aricha Natural Grade 1 BIO - szemes kávé

Kód: 1910

A Yirgacheffe kávé citrusos ízprofillal és kerek testtel rendelkezik. Az egyik legtekintélyesebb kávérégió babjait az ínyencek szerte a világon szeretik. Az Ethiopia Aricha Natural Grade 1 BIO nem fog csalódást okozni a tökéletességet keresőknek és a stabil minőség rajongóinak. Az enyhe citrusos jegyek mellett az áfonya és a karamell ízével is megörvendezteti.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
27 475 Ft /1000 g 2 747 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 06. 09.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Etiópia
Fajta
Fajta:
Heirloom
Vidék
Vidék:
Yirgacheffe
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1950 - 2150m
Íz
Íz:
Karamella, Citrus, Áfonya
Feldolgozás
Feldolgozás:
Száraz
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

Arabica BIO 100%

Crema és a kávé íze

Az Ethiopia Aricha Natural Grade 1 BIO egy prémium minőségű arabica kávé, gyönyörű, közepes citromos savassággal és kerek, bársonyos testtel. Íze vonzó, az áfonyát, a bergamottot és a karamellt ötvözi. A második tervben érett gyümölcsök jegyeit kínálja, amelyeket karamellás utóízzel hangsúlyoz.

A kávé eredete

Bárki, aki csak egy kicsit is érdeklődik a kávé iránt, biztosan találkozott már a Yirgacheffe régióval. Etiópia déli részén, a Gorazde-hegység lábánál található az egyik legfontosabb termőterület. Itt a kávéfák magasan nőnek a hegyekben, lehetővé téve, hogy piros termésük lassan érjen, és felhalmozza a kávé legjobb aromáit.

Egyes források szerint a kávét Kr.u. 850 körül fedezték fel Etiópiában, tehát úgyszólván ott született. A helyiek egyébként a kávé elkészítését rituálénak tartják, amely akár két órát is igénybe vehet, és csak a házigazda nagyon közeli barátainak adatik meg.

Érdemes megemlíteni azt is, hogy Etiópia történelme igen viharos, és a politikai és gazdasági klíma nyilvánvalóan hatással volt a kávétermesztésre. Az ország egyik legnagyobb visszaesése 2003-ban volt, amikor a kávé termelői ára még a termesztés és feldolgozás költségeit sem fedezte. Sok termelőnek ekkor fel kellett hagynia ültetvényeivel, és a nagyvárosokban kellett megélhetést keresnie. Ennek ellenére Etiópia farmjai megmaradtak, és a kávé továbbra is az ország legfontosabb exportcikke maradt.

Az Arabica Ethiopia Aricha Natural Grade 1 BIO az Aricha feldolgozóállomásról kapta a nevét, amelyet helyi gazdák alapítottak. A kávétermelők második generációja döntött úgy, hogy megépíti az üzemet, amelyben ma mintegy 1 500 termelő dolgozik. Az üzem alkalmazottai felügyelik a szüretet is, és gondosan ellenőrzik a leszállított bogyók minőségét.

A kávécseresznyét természetes módszerrel dolgozzák fel, ami azt jelenti, hogy úgynevezett afrikai ágyakon terítik ki (Aricha 220 ilyennel rendelkezik), és lassan (akár 3 hétig), közvetlen napfényben szárítják. Ez egy hosszú és igényes folyamat, mivel a bogyók nem lehetnek nedvesek vagy nedvesek, gyakran kell forgatni őket, és végül a szemeket meg kell szabadítani a megszáradt héjuktól és a pépüktől. Az így előállított kávé természetesen gyümölcsös jegyekkel és összetett édességgel rendelkezik.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

  1. A kávét a fajtájának megfelelően őrölje le.
  2. Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
  3. Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.
Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


ETHIOPIA SIDAMO GRADE1 szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

ETHIOPIA SIDAMO GRADE1 szemes kávé

Mindig frissen pörkölt, mindig a legjobb minőség! Következő etiópiai finomság különleges gyümölcsös aromával és hazával, amely a világ egyik legöregebb farmjáról jutott el a mi piacunkra. Sidamo az eredeti királyi lakosok, Kaffa után kapta a nevét. Hogy mi történt velük, azt már nem fogjuk megtudni, de azt biztosra tudjuk, hogy a kivételesen érdekes Sidamo kávé az egész világon nagyon keresett. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 140 Ft /1000 g 1 714 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 06. 09.

ETHIOPIA SIDAMO DURATO BOMBE - Micro Lot
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

ETHIOPIA SIDAMO DURATO BOMBE - Micro Lot

Etiópia és a kávé egy és ugyanaz. Ez a híres Sidamo régió micro lot kifejezettebb frissességet kölcsönöz csészéjének, amelynek hátterében az édes áfonya, egzotikus ananász és lédús szilva jelenik meg. Az Asef és Mulugeta Dukamo testvérek arabicájában nem hiányzik az egyensúly és a rétegződés, az ízprofil gyönyörű, összetett. Röviden, egyedülálló szemes kávé arra a napra, amelynek minden kortyát szeretne élvezni. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
19 047 Ft /1000 g 1 905 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 06. 09.

Honduras Gerardo Mejía - El Tontolo - Anaerobic Natural
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

Honduras Gerardo Mejía - El Tontolo - Anaerobic Natural

Különlegesen erjesztett kávé egy különleges fajtából, ez a hondurasi Gerardo Mejía - El Tontolo. Ez az arabica egyike azoknak, amelyek kiemelkednek gyümölcsös ízükkel, finom csokoládés és karamellás jegyekkel. A baristák és a jó kávé kedvelőinek tudatába 2015-ben került be, amikor elnyerte a Cup of Excellence címet. Biztosak vagyunk benne, hogy Ön is szeretni fogja. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
21 622 Ft /1000 g 2 162 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 06. 09.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »