06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Ethiopia Aricha Natural Grade 1 BIO - szemes kávé

Kód: 1910

A Yirgacheffe kávé citrusos ízprofillal és kerek testtel rendelkezik. Az egyik legtekintélyesebb kávérégió babjait az ínyencek szerte a világon szeretik. Az Ethiopia Aricha Natural Grade 1 BIO nem fog csalódást okozni a tökéletességet keresőknek és a stabil minőség rajongóinak. Az enyhe citrusos jegyek mellett az áfonya és a karamell ízével is megörvendezteti.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Etiópia
Fajta
Fajta:
Heirloom
Vidék
Vidék:
Yirgacheffe
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1950 - 2150m
Íz
Íz:
Karamella, Citrus, Áfonya
Feldolgozás
Feldolgozás:
Száraz
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

Arabica BIO 100%

Crema és a kávé íze

Az Ethiopia Aricha Natural Grade 1 BIO egy prémium minőségű arabica kávé, gyönyörű, közepes citromos savassággal és kerek, bársonyos testtel. Íze vonzó, az áfonyát, a bergamottot és a karamellt ötvözi. A második tervben érett gyümölcsök jegyeit kínálja, amelyeket karamellás utóízzel hangsúlyoz.

A kávé eredete

Bárki, aki csak egy kicsit is érdeklődik a kávé iránt, biztosan találkozott már a Yirgacheffe régióval. Etiópia déli részén, a Gorazde-hegység lábánál található az egyik legfontosabb termőterület. Itt a kávéfák magasan nőnek a hegyekben, lehetővé téve, hogy piros termésük lassan érjen, és felhalmozza a kávé legjobb aromáit.

Egyes források szerint a kávét Kr.u. 850 körül fedezték fel Etiópiában, tehát úgyszólván ott született. A helyiek egyébként a kávé elkészítését rituálénak tartják, amely akár két órát is igénybe vehet, és csak a házigazda nagyon közeli barátainak adatik meg.

Érdemes megemlíteni azt is, hogy Etiópia történelme igen viharos, és a politikai és gazdasági klíma nyilvánvalóan hatással volt a kávétermesztésre. Az ország egyik legnagyobb visszaesése 2003-ban volt, amikor a kávé termelői ára még a termesztés és feldolgozás költségeit sem fedezte. Sok termelőnek ekkor fel kellett hagynia ültetvényeivel, és a nagyvárosokban kellett megélhetést keresnie. Ennek ellenére Etiópia farmjai megmaradtak, és a kávé továbbra is az ország legfontosabb exportcikke maradt.

Az Arabica Ethiopia Aricha Natural Grade 1 BIO az Aricha feldolgozóállomásról kapta a nevét, amelyet helyi gazdák alapítottak. A kávétermelők második generációja döntött úgy, hogy megépíti az üzemet, amelyben ma mintegy 1 500 termelő dolgozik. Az üzem alkalmazottai felügyelik a szüretet is, és gondosan ellenőrzik a leszállított bogyók minőségét.

A kávécseresznyét természetes módszerrel dolgozzák fel, ami azt jelenti, hogy úgynevezett afrikai ágyakon terítik ki (Aricha 220 ilyennel rendelkezik), és lassan (akár 3 hétig), közvetlen napfényben szárítják. Ez egy hosszú és igényes folyamat, mivel a bogyók nem lehetnek nedvesek vagy nedvesek, gyakran kell forgatni őket, és végül a szemeket meg kell szabadítani a megszáradt héjuktól és a pépüktől. Az így előállított kávé természetesen gyümölcsös jegyekkel és összetett édességgel rendelkezik.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

  1. A kávét a fajtájának megfelelően őrölje le.
  2. Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
  3. Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.
Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


ETHIOPIA DJIMMAH szemes kávé BIO & Fair Trade
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

ETHIOPIA DJIMMAH szemes kávé BIO & Fair Trade

A kávé hazájából, a Nagy-tavak hegyvidéki tájáról hoztuk el Önnek eme kiemelkedő királynőt. Az etiópiai kávé pótolhatatlan helyet foglal el a piacon. Azt, hogy mennyire ízlett a Kaldi nevű kecskepásztor lánynak, aki először kóstolhatta meg eme remek italt már sajnos nem tudhatjuk meg. A mi tapasztalatunk a kávéval kapcsolatosanviszont egyértelmű: Etiópia Djimmah BIO harmonikus, teljes, enyhén virág ízű, átitatva a szőlő aromájával. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
18 094 Ft /1000 g 1 809 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2023. 12. 20.

15% KEDVEZMÉNY
YEMEN ASRAR HARAZ BIO - Micro Lot
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

YEMEN ASRAR HARAZ BIO - Micro Lot

A kávé Közép-Keletről a híres kolléganői között határozottan nem veszik el. A jemeni produkció a kiegyensúlyozott ízéről híres, amelyben megtalálhatók a csokoládé, kakaó, papája és ananász nyomai. A kávécserjéket kis jemeni farmerek termelik, már több, mint 600 éve. Fontos megemlíteni, hogy a kávécseresznyék feldolgozása ez alatt az idő alatt nem sokat változott. Ennek köszönhetően örülhetünk a kiemelkedő ízű vad kávénak, amely természetesen csak korlátolt mennyiségben… Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
55 499 Ft /1000 g 47 174 Ft /1000 g 4 717 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2023. 12. 20.

NEPAL MOUNT EVEREST SUPREME BIO - SZEMES KÁVÉ
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

NEPAL MOUNT EVEREST SUPREME BIO - SZEMES KÁVÉ

Azt tudta, hogy még az Everest lábánál is növekszik kávé? És azt tudta, hogy nagyszerű ízű és csodálatos illatú? Az innen származó kávé rusztikus, enyhe-közepes savassággal rendelkezik. A Nuwakot régióból származó legmagasabb minőségű kávécserjéket árnyékban termesztik. A kávé gyümölcsei ezért tovább érlelődnek, így kapnak a kávészemek teljes, erős ízt. Próbálja ki most, biztosan elégedett lesz a nepáli kávészemek kiváló minőségű és érdekes ízével. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
41 789 Ft /1000 g 4 179 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2023. 12. 20.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »