06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

GUATEMALA SHB BIO - szemes kávé

Kód: 1416
Értékelés: kitűnő, 2 vélemény

Mit kell tudni Guatemaláról? Hogy talál benne tavakat, vulkánokat, dzsungelt, maja templomokat és strandokat. És hogy gazdái termesztik az egyik nagyszerű közép-amerikai kávét. A szakértők úgy hivatkoznak rá, mint egy ínyencre és kiegyensúlyozott ízétől és enyhe savasságától olvadnak. A kellemes édesség és a csokoládé, a karamell és a zöld alma kombinációja minden bizonnyal elvarázsolja Önt is.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
12 535 Ft /1000 g 1 254 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 10. 6. 2021
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Guatemala
Fajta
Fajta:
Bourbon
Vidék
Vidék:
New Oriente
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1800
Íz
Íz:
Csokoládé , Gyümölcs
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

Arabica 100%

A kávé íze és habja

A guatemala SHB BIO kávé örömöt szerez mind a kávé szerelmeseinek, mind pedig azoknak, akik csak a kedvencüket keresik. Íze harmonikus, kellemesen édes. Felismeri a tejcsokoládét, a karamellát és a zöld almát. Valaki észreveheti a földimogyorót. Ez a kávé kiválóan alkalmazható aeropresszben vagy frenchpress-ben, teljesen kibontakozik a karos kávéfőzőben elkészítve.

A kávé eredete

Noha a kávét Guatemalában csak a 20. század közepe óta termesztik, ez az egyik legjobb, amit megengedhetünk magunknak. Ez a közép-amerikai ország kiváló feltételekkel rendelkezik a kávéfák termesztésére. A hőmérséklet 16 és 32 ° C között mozog, a kávéültetvények 500–5000 méter tengerszint feletti magasságban helyezkednek el. Körülbelül 1500 méterre a mezőgazdasági termelőknek kávéscserjéket kell ültetniük, hogy megvédjék őket a hideg északi széltől. A kávébogyók hosszú és lassú érése, valamint az egyedi talajösszetétel kiváló eredményeket eredményez. A hegyekben termesztett kávé íz szempontjából rendkívül érdekes. Guatemala Mataquescuintla régiója a nyolcvanas években kezdett a kávétermesztésre összpontosítani. A kávéfák termesztését szinte kizárólag kis gazdálkodók végzik, és szinte minden hegyvidéki gazdaságban nagyobb vagy kisebb mértékben gyártanak kávét. A terület esős és a talaj vulkanikus. Az ásványi anyagok kiegyensúlyozott aránya tükröződik a kávétermelés magas minőségében is. Októbertől márciusig kézzel takarítják be a kávét a Mataquescuintla régióban. A gyümölcsöket, a cseresznyére emlékeztető vörös bogyókat ezután át kell válogatni és feldolgozni. Ehhez a mezőgazdasági termelők az úgynevezett nedves eljárást használják. A bogyókat a vízbe öntik, majd a zúzólemezeken átnyomják. Így távolítják el a héjat és a húsát a kávébabokról. Ezután úgynevezett erjesztőtartályokba öntik őket. Néhány napon belüés feloldódik a gyümölcs maradék, Végül a zöld kávébabot meg kell szárítani. Ha az időjárás együttműködik, akkor közvetlen napfényben. A gazdaságok Bio módon működnek, vagyis környezetkímélő módon termesztik, betakarítják, feldolgozzák és csomagolják a kávét. Nem használnak iparilag előállított műtrágyákat vagy permetezőgépeket. 

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét .

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

6. 8.

Értékelés: kitűnő
Számomra eddig ez a legfinomabb kávé, amit kóstoltam. Igazán finom gyümölcsös, csokis ízvilága van. Semmi szükség cukorra vagy más édesítőre, így is lágy, édeskés az íze. Tényleg kitűnő! Csak ajánlani tudom.

5. 25.

Értékelés: kitűnő
Nagyon kellemes.....szerelem első "kortyintásra"....igazán finom kávé

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


MEXICO CHIAPAS szemes kávé BIO & Fair Trade
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

MEXICO CHIAPAS szemes kávé BIO & Fair Trade

Mexikói Chiapas kávét árnyékban termesztik. Leggyakrabban magas fenyők, vagy a banánfák koronái alatt. Ennek köszönhetően hosszabb ideig és lassabban érnek be a kávécserjék gyümölcsei. A kávécserjék ellenállnak a kártevőknek, és az ország megspórolja a szükséges vizet. A környező természethez kapcsolódó biogazdálkodás megőrzi Chiapas dombjainak a biológiai sokféleségét, és munkahelyeket biztosít a helyiek számára. Hogy milyen ízű ez a BIO kávé? Édes, teljes, enyhén… Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
13 000 Ft /1000 g 1 300 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 10. 6. 2021

KOLUMBIA EXCELSO MEDELIN szemes kávé BIO
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KOLUMBIA EXCELSO MEDELIN szemes kávé BIO

Amikor egy csésze kávét illatozunk a kezünkben tartva mindig eszünkbe jutnak azok, akiknek köszönhetően kóstolgathatjuk ezt a finom italt. Gondolhatunk a gazdálkodókra és családjukra, munkatársaikra, gépkocsivezetőikre, a kereskedőkre, pörkölő mesterekre ...A messzi Dél-Amerikából a kávészemek több hétig vándoroltak. Az Andok domboldalain nőttek Pedregal régióban, amely a termékeny talajáról híres. A kávé teste teljes, az íze kiegyensúlyozott, az illata finom. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 775 Ft /1000 g 1 577 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 10. 6. 2021

PERU SHB PICHANAKI GRADE 1 BIO - szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

PERU SHB PICHANAKI GRADE 1 BIO - szemes kávé

Ezt a perui kávét a Chanchamayo - völgyben termesztik a Junin régióban. Ez a régió az ország egyik legfontosabb termőhelye. A gazdaságok kisvállalkozók tulajdonában vannak kevesebb mint két hektár területen. Ezt a kávét nagy magasságban termesztik, ahol a lassú érlelés miatt a kávébabot összetett íz jellemzi. Az íz jól kiegyensúlyozott, felismeri a citrom, az aszalt gyümölcsök, a kakaó, a karamell és a csokoládé édes savasságát. Az aromája virágos illatú. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

Megtekintette


BIO HOMOKTÖVIS (Hippophae rhamnoides) - por
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

BIO HOMOKTÖVIS (Hippophae rhamnoides) - por

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
66 056 Ft /1000 g 6 606 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 10. 6. 2021
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »