06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 3 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
3 900 Ft

GUATEMALA SHB BIO - szemes kávé

Kód: 1416
Értékelés: kitűnő, 2 vélemény

Mit kell tudni Guatemaláról? Hogy talál benne tavakat, vulkánokat, dzsungelt, maja templomokat és strandokat. És hogy gazdái termesztik az egyik nagyszerű közép-amerikai kávét. A szakértők úgy hivatkoznak rá, mint egy ínyencre és kiegyensúlyozott ízétől és enyhe savasságától olvadnak. A kellemes édesség és a csokoládé, a karamell és a zöld alma kombinációja minden bizonnyal elvarázsolja Önt is.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
16 555 Ft /1000 g 1 656 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 03. 24.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 3 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
3 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Guatemala
Fajta
Fajta:
Bourbon
Vidék
Vidék:
New Oriente
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1800
Íz
Íz:
Csokoládé , Gyümölcs
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

Arabica 100%

A kávé íze és habja

A guatemala SHB BIO kávé örömöt szerez mind a kávé szerelmeseinek, mind pedig azoknak, akik csak a kedvencüket keresik. Íze harmonikus, kellemesen édes. Felismeri a tejcsokoládét, a karamellát és a zöld almát. Valaki észreveheti a földimogyorót. Ez a kávé kiválóan alkalmazható aeropresszben vagy frenchpress-ben, teljesen kibontakozik a karos kávéfőzőben elkészítve.

A kávé eredete

Noha a kávét Guatemalában csak a 20. század közepe óta termesztik, ez az egyik legjobb, amit megengedhetünk magunknak. Ez a közép-amerikai ország kiváló feltételekkel rendelkezik a kávéfák termesztésére. A hőmérséklet 16 és 32 ° C között mozog, a kávéültetvények 500–5000 méter tengerszint feletti magasságban helyezkednek el. Körülbelül 1500 méterre a mezőgazdasági termelőknek kávéscserjéket kell ültetniük, hogy megvédjék őket a hideg északi széltől. A kávébogyók hosszú és lassú érése, valamint az egyedi talajösszetétel kiváló eredményeket eredményez. A hegyekben termesztett kávé íz szempontjából rendkívül érdekes. Guatemala Mataquescuintla régiója a nyolcvanas években kezdett a kávétermesztésre összpontosítani. A kávéfák termesztését szinte kizárólag kis gazdálkodók végzik, és szinte minden hegyvidéki gazdaságban nagyobb vagy kisebb mértékben gyártanak kávét. A terület esős és a talaj vulkanikus. Az ásványi anyagok kiegyensúlyozott aránya tükröződik a kávétermelés magas minőségében is. Októbertől márciusig kézzel takarítják be a kávét a Mataquescuintla régióban. A gyümölcsöket, a cseresznyére emlékeztető vörös bogyókat ezután át kell válogatni és feldolgozni. Ehhez a mezőgazdasági termelők az úgynevezett nedves eljárást használják. A bogyókat a vízbe öntik, majd a zúzólemezeken átnyomják. Így távolítják el a héjat és a húsát a kávébabokról. Ezután úgynevezett erjesztőtartályokba öntik őket. Néhány napon belüés feloldódik a gyümölcs maradék, Végül a zöld kávébabot meg kell szárítani. Ha az időjárás együttműködik, akkor közvetlen napfényben. A gazdaságok Bio módon működnek, vagyis környezetkímélő módon termesztik, betakarítják, feldolgozzák és csomagolják a kávét. Nem használnak iparilag előállított műtrágyákat vagy permetezőgépeket. 

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét .

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

6. 8.

Értékelés: kitűnő
Számomra eddig ez a legfinomabb kávé, amit kóstoltam. Igazán finom gyümölcsös, csokis ízvilága van. Semmi szükség cukorra vagy más édesítőre, így is lágy, édeskés az íze. Tényleg kitűnő! Csak ajánlani tudom.

5. 25.

Értékelés: kitűnő
Nagyon kellemes.....szerelem első "kortyintásra"....igazán finom kávé

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


KOLUMBIA EXCELSO MEDELIN szemes kávé BIO
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KOLUMBIA EXCELSO MEDELIN szemes kávé BIO

Amikor egy csésze kávét illatozunk a kezünkben tartva mindig eszünkbe jutnak azok, akiknek köszönhetően kóstolgathatjuk ezt a finom italt. Gondolhatunk a gazdálkodókra és családjukra, munkatársaikra, gépkocsivezetőikre, a kereskedőkre, pörkölő mesterekre ...A messzi Dél-Amerikából a kávészemek több hétig vándoroltak. Az Andok domboldalain nőttek Pedregal régióban, amely a termékeny talajáról híres. A kávé teste teljes, az íze kiegyensúlyozott, az illata finom. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
20 836 Ft /1000 g 2 084 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 03. 24.

INDONÉZIA SULAWESI SULOTCO ESTATE BIO - szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

INDONÉZIA SULAWESI SULOTCO ESTATE BIO - szemes kávé

Ezt a bio kávét megtalálja a Rante Karua kávéültetvényen, amely az indonéziai szigetvilág Sulawesi szigetén található. A kávéültetvény a Toraja-hegység dombjain helyezkedik el, ahol a vulkanikus talaj ideális termesztési feltételeknek. A kávé ízében megtalálható csemege finom édes szőlő, fűszerekkel és csokoládés - utóízzel kombinált. Az aromában érezzük a virágos illatot. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
18 980 Ft /1000 g 1 898 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 03. 24.

PERU SHB PICHANAKI GRADE 1 BIO - szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

PERU SHB PICHANAKI GRADE 1 BIO - szemes kávé

Ezt a perui kávét a Chanchamayo - völgyben termesztik a Junin régióban. Ez a régió az ország egyik legfontosabb termőhelye. A gazdaságok kisvállalkozók tulajdonában vannak kevesebb mint két hektár területen. Ezt a kávét nagy magasságban termesztik, ahol a lassú érlelés miatt a kávébabot összetett íz jellemzi. Az íz jól kiegyensúlyozott, felismeri a citrom, az aszalt gyümölcsök, a kakaó, a karamell és a csokoládé édes savasságát. Az aromája virágos illatú. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 619 Ft /1000 g 1 562 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 03. 24.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »