06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Kongo Ngula BIO - szemes kávé

Kód: 1783

A magashegyi kávé szerelmeseinek, a biotermesztés rajongóinak, a vonzó ízű és szokatlan aromájú italok kedvelőinek - a kongói Kivu régióból származó, kiváló minőségű kávébabokat pörkölünk Önnek és barátainak. Olyan élményt nyújt, amely édes, mint a méz, kesernyés, mint a grapefruit, és lédús, mint a szilva. Kóstolja meg az ásványok, a baobabok és a hegyi gorillák földjéről származó kávét.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
16 405 Ft /1000 g 1 640 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2023. 12. 20.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Kongo
Fajta
Fajta:
Bourbon
Vidék
Vidék:
Southern Kivu
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1700m
Íz
Íz:
Édes, Szilva, Grapefruit
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

Arabica BIO 100%

Crema és a kávé íze

A Kongo Organic Ngula egyike a kivételes paraméterekkel rendelkező kávéknak. Mézes aromája mintha előre meghatározná édes, nagyon újszerű ízét, amely a grapefruit keserűségét és savasságát az érett szilva édességével és lédús voltával ötvözi. A teste telt és könnyű, a kávé összetett.

Ez a kávé kiválóan alkalmas szűrt, de mokkáskannával vagy vákuumkannával sem fog hibázni.

A kávé eredete

A Kivu régió a teljes Kivu-tó körüli nagy területet jelenti, amely nemcsak a Kongói Demokratikus Köztársaságot, hanem Ruandát is magában foglalja. Dús növényzet, magas dombok és vulkanikus alapkőzet jellemzi. Kongó változatos természete nem csak a tóvidék kiváltsága; az esőerdők magas biológiai sokféleségükről ismertek, számos endemikus növény- és állatfajjal. A Kongói Demokratikus Köztársaság Afrika biológiailag legváltozatosabb országa.

Mivel az Egyenlítőn fekszik, Kongó ad otthont a legtöbb zivatarnak a világon. Az éghajlat trópusi, magas hőmérséklettel és páratartalommal. Északon a száraz évszak novembertől márciusig tart, az esős évszak pedig áprilistól októberig tart. Délen ennek az ellenkezője igaz. A hőmérséklet általában viszonylag stabil, és az évszakok között csak kis mértékben változik. A legnagyobb hőmérséklet-változás nappal és éjszaka között következik be, amikor akár 27 ⁰C is lehet. Ami a kávéfákat illeti, ezeket Kongóban magasabb fekvésű területeken termesztik. Ez lehetővé teszi, hogy a vörös kávécseresznye lassabban és fokozatosabban érjen. Ugyanakkor a keletkező kávé ízéhez és aromájához nélkülözhetetlen anyagok hosszabb időn keresztül felhalmozódnak.

A Kongo Organic Ngula kávé a Kivu-tó Idwji szigetéről származik, így profilját a sok nedvesség és a magas páratartalom is befolyásolja. Nem érdektelen, hogy a helyiek a szigetet tragikus történelmű és csodálatos jövőjű helynek tartják. A lázadók, csempészek és bűnözői elemek egykori menedékhelye mostanában mezőgazdasági területté alakul át, ahol a gazdák segítik egymást, és a CPNCK szövetkezetben való összefogásnak köszönhetően 2012 óta sikerült felszámolniuk az illegális kereskedelmet, és békés közösséget építeniük (nem csak) a gazdákból.

A kis, nagyon szerény gazdaságokban főként a Typica és Bourbon arabica fajtákat termesztik 1 600-1 800 méteres magasságban, ipari műtrágyák és permetszerek használata nélkül. A kávéfák a termékeny vulkanikus talajnak köszönhetően virágoznak, de a gazdák fenntartható termesztési módszereinek is köszönhetően - trágyaként a szárított kávéhéjat, az úgynevezett cascara-t használják. Márciustól júniusig szedik a kávénövényeket, majd a zöldbabokat mosással feldolgozzák és speciális asztalokon, közvetlen napfény alatt szárítják. Így kerül ki a világba az Idwji szigetről származó kiváló minőségű kávé, amely számos díjat nyert nemzetközi versenyeken.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őrölje le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


BRAZÍLIA SOUTH OF MINAS szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

BRAZÍLIA SOUTH OF MINAS szemes kávé

Meghívást egy csésze jó kávéra nem szabad visszautasítani. Próbálja ki az egyik legjobbat, amelyet a piac kínál és tartson illatos délutánt azoknak, kiket szeret. Egy csésze forró, csokoládé utóízű finomság mellett szalad az idő. A brazil arabika lehengerlő társaság lesz az Ön számára.  Megunhatatlan. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
14 716 Ft /1000 g 1 472 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2023. 12. 20.

COSTA RICA SAN RAFAEL TARRAZU SHB RZ szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

COSTA RICA SAN RAFAEL TARRAZU SHB RZ szemes kávé

Még nem kóstolt Costa Ricai kávét? Akkor tegye meg minél hamarabb! A közép-amerikai vulkanikus talaj testes, nemes ízt kölcsönöz. A Tarazu régióból a San Raffaell fajta estében a hatás bársonyosan édes karamell árnyalatú. Adja át ízlelőbimbóit a szakértőknek,hiszen Costa Ricán 400 millió kávécserje nő. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 943 Ft /1000 g 1 794 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2023. 12. 20.

ETHIOPIA DJIMMAH szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

ETHIOPIA DJIMMAH szemes kávé

Kávé telt testtel és érzéki bor és gyümölcs ízzel. Már nem kell a város legjobb kávézójába mennie, ha ilyen kávét szeretne. Készítse el otthon! Amint megrendeli, rögtön pörköljük és küldjük is az asztalára. Ha a megfelelő darálásnak és elkészítésnek nagyobb figyelmet szentel, remek kávé lesz a csészéjében kompakt cremmel és gazdag aromával. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
14 381 Ft /1000 g 1 438 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2023. 12. 20.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »