

Kongo Ngula BIO - szemes kávé
A magashegyi kávé szerelmeseinek, a biotermesztés rajongóinak, a vonzó ízű és szokatlan aromájú italok kedvelőinek - a kongói Kivu régióból származó, kiváló minőségű kávébabokat pörkölünk Önnek és barátainak. Olyan élményt nyújt, amely édes, mint a méz, kesernyés, mint a grapefruit, és lédús, mint a szilva. Kóstolja meg az ásványok, a baobabok és a hegyi gorillák földjéről származó kávét.
Összetétel
Arabica BIO 100%Crema és a kávé íze
A Kongo Organic Ngula egyike a kivételes paraméterekkel rendelkező kávéknak. Mézes aromája mintha előre meghatározná édes, nagyon újszerű ízét, amely a grapefruit keserűségét és savasságát az érett szilva édességével és lédús voltával ötvözi. A teste telt és könnyű, a kávé összetett.
Ez a kávé kiválóan alkalmas szűrt, de mokkáskannával vagy vákuumkannával sem fog hibázni.
A kávé eredete
A Kivu régió a teljes Kivu-tó körüli nagy területet jelenti, amely nemcsak a Kongói Demokratikus Köztársaságot, hanem Ruandát is magában foglalja. Dús növényzet, magas dombok és vulkanikus alapkőzet jellemzi. Kongó változatos természete nem csak a tóvidék kiváltsága; az esőerdők magas biológiai sokféleségükről ismertek, számos endemikus növény- és állatfajjal. A Kongói Demokratikus Köztársaság Afrika biológiailag legváltozatosabb országa.
Mivel az Egyenlítőn fekszik, Kongó ad otthont a legtöbb zivatarnak a világon. Az éghajlat trópusi, magas hőmérséklettel és páratartalommal. Északon a száraz évszak novembertől márciusig tart, az esős évszak pedig áprilistól októberig tart. Délen ennek az ellenkezője igaz. A hőmérséklet általában viszonylag stabil, és az évszakok között csak kis mértékben változik. A legnagyobb hőmérséklet-változás nappal és éjszaka között következik be, amikor akár 27 ⁰C is lehet. Ami a kávéfákat illeti, ezeket Kongóban magasabb fekvésű területeken termesztik. Ez lehetővé teszi, hogy a vörös kávécseresznye lassabban és fokozatosabban érjen. Ugyanakkor a keletkező kávé ízéhez és aromájához nélkülözhetetlen anyagok hosszabb időn keresztül felhalmozódnak.
A Kongo Organic Ngula kávé a Kivu-tó Idwji szigetéről származik, így profilját a sok nedvesség és a magas páratartalom is befolyásolja. Nem érdektelen, hogy a helyiek a szigetet tragikus történelmű és csodálatos jövőjű helynek tartják. A lázadók, csempészek és bűnözői elemek egykori menedékhelye mostanában mezőgazdasági területté alakul át, ahol a gazdák segítik egymást, és a CPNCK szövetkezetben való összefogásnak köszönhetően 2012 óta sikerült felszámolniuk az illegális kereskedelmet, és békés közösséget építeniük (nem csak) a gazdákból.
A kis, nagyon szerény gazdaságokban főként a Typica és Bourbon arabica fajtákat termesztik 1 600-1 800 méteres magasságban, ipari műtrágyák és permetszerek használata nélkül. A kávéfák a termékeny vulkanikus talajnak köszönhetően virágoznak, de a gazdák fenntartható termesztési módszereinek is köszönhetően - trágyaként a szárított kávéhéjat, az úgynevezett cascara-t használják. Márciustól júniusig szedik a kávénövényeket, majd a zöldbabokat mosással feldolgozzák és speciális asztalokon, közvetlen napfény alatt szárítják. Így kerül ki a világba az Idwji szigetről származó kiváló minőségű kávé, amely számos díjat nyert nemzetközi versenyeken.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A kávét a fajtájának megfelelően őrölje le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

PERU ANDES GOLD szemes kávé

PERU SHB PICHANAKI GRADE 1 BIO - szemes kávé
