06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Kongo Ngula BIO - szemes kávé

Kód: 1783

A magashegyi kávé szerelmeseinek, a biotermesztés rajongóinak, a vonzó ízű és szokatlan aromájú italok kedvelőinek - a kongói Kivu régióból származó, kiváló minőségű kávébabokat pörkölünk Önnek és barátainak. Olyan élményt nyújt, amely édes, mint a méz, kesernyés, mint a grapefruit, és lédús, mint a szilva. Kóstolja meg az ásványok, a baobabok és a hegyi gorillák földjéről származó kávét.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 552 Ft /1000 g 1 555 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2023. 02. 01.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Kongo
Fajta
Fajta:
Bourbon
Vidék
Vidék:
Southern Kivu
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1700m
Íz
Íz:
Édes, Szilva, Grapefruit
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

Arabica BIO 100%

Crema és a kávé íze

A Kongo Organic Ngula egyike a kivételes paraméterekkel rendelkező kávéknak. Mézes aromája mintha előre meghatározná édes, nagyon újszerű ízét, amely a grapefruit keserűségét és savasságát az érett szilva édességével és lédús voltával ötvözi. A teste telt és könnyű, a kávé összetett.

Ez a kávé kiválóan alkalmas szűrt, de mokkáskannával vagy vákuumkannával sem fog hibázni.

A kávé eredete

A Kivu régió a teljes Kivu-tó körüli nagy területet jelenti, amely nemcsak a Kongói Demokratikus Köztársaságot, hanem Ruandát is magában foglalja. Dús növényzet, magas dombok és vulkanikus alapkőzet jellemzi. Kongó változatos természete nem csak a tóvidék kiváltsága; az esőerdők magas biológiai sokféleségükről ismertek, számos endemikus növény- és állatfajjal. A Kongói Demokratikus Köztársaság Afrika biológiailag legváltozatosabb országa.

Mivel az Egyenlítőn fekszik, Kongó ad otthont a legtöbb zivatarnak a világon. Az éghajlat trópusi, magas hőmérséklettel és páratartalommal. Északon a száraz évszak novembertől márciusig tart, az esős évszak pedig áprilistól októberig tart. Délen ennek az ellenkezője igaz. A hőmérséklet általában viszonylag stabil, és az évszakok között csak kis mértékben változik. A legnagyobb hőmérséklet-változás nappal és éjszaka között következik be, amikor akár 27 ⁰C is lehet. Ami a kávéfákat illeti, ezeket Kongóban magasabb fekvésű területeken termesztik. Ez lehetővé teszi, hogy a vörös kávécseresznye lassabban és fokozatosabban érjen. Ugyanakkor a keletkező kávé ízéhez és aromájához nélkülözhetetlen anyagok hosszabb időn keresztül felhalmozódnak.

A Kongo Organic Ngula kávé a Kivu-tó Idwji szigetéről származik, így profilját a sok nedvesség és a magas páratartalom is befolyásolja. Nem érdektelen, hogy a helyiek a szigetet tragikus történelmű és csodálatos jövőjű helynek tartják. A lázadók, csempészek és bűnözői elemek egykori menedékhelye mostanában mezőgazdasági területté alakul át, ahol a gazdák segítik egymást, és a CPNCK szövetkezetben való összefogásnak köszönhetően 2012 óta sikerült felszámolniuk az illegális kereskedelmet, és békés közösséget építeniük (nem csak) a gazdákból.

A kis, nagyon szerény gazdaságokban főként a Typica és Bourbon arabica fajtákat termesztik 1 600-1 800 méteres magasságban, ipari műtrágyák és permetszerek használata nélkül. A kávéfák a termékeny vulkanikus talajnak köszönhetően virágoznak, de a gazdák fenntartható termesztési módszereinek is köszönhetően - trágyaként a szárított kávéhéjat, az úgynevezett cascara-t használják. Márciustól júniusig szedik a kávénövényeket, majd a zöldbabokat mosással feldolgozzák és speciális asztalokon, közvetlen napfény alatt szárítják. Így kerül ki a világba az Idwji szigetről származó kiváló minőségű kávé, amely számos díjat nyert nemzetközi versenyeken.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őrölje le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


PERU ANDES GOLD szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

PERU ANDES GOLD szemes kávé

Azok számára, akik szeretik a megtartani a tempót, de a kávéház rajongóinak is gazdag és személyre szabott ínyencséget hoztunk. A dél-amerikai kávé valódi öröm forrás - megtalálhatjuk benne a kedvenc kombinációt, az édes csokoládét és gyümölcsöt minimális mogyoró utóízzel. Az alacsony savasság adja a kellemes könnyedséget ennek a száz százalékos arabikának. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
13 963 Ft /1000 g 1 396 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2023. 02. 01.

PERU SHB PICHANAKI GRADE 1 BIO - szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

PERU SHB PICHANAKI GRADE 1 BIO - szemes kávé

Ezt a perui kávét a Chanchamayo - völgyben termesztik a Junin régióban. Ez a régió az ország egyik legfontosabb termőhelye. A gazdaságok kisvállalkozók tulajdonában vannak kevesebb mint két hektár területen. Ezt a kávét nagy magasságban termesztik, ahol a lassú érlelés miatt a kávébabot összetett íz jellemzi. Az íz jól kiegyensúlyozott, felismeri a citrom, az aszalt gyümölcsök, a kakaó, a karamell és a csokoládé édes savasságát. Az aromája virágos illatú. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 619 Ft /1000 g 1 562 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2023. 02. 01.

BRAZÍLIA POCOS DE CALDAS BIO - szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

BRAZÍLIA POCOS DE CALDAS BIO - szemes kávé

Talán nincs olyan ország, ahol a kávé ilyen kiváltságos helyzetben lenne. Brazília hagyományos italnak tartja; A kávét üzleti találkozón, étteremben vagy strandon szolgálják fel. Erős, meleg és édes. Ha azonban a Minas Gerais régió szemeiből készíti el, élvezze az italt díszítés nélkül. Megtudhatja, hogy szó szerint milyen „színes” lehet a kávé. Élvezheti a méz, a csokoládé, a szőlő és a virágok tónusát. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »