06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Kongo Ngula BIO - szemes kávé

Kód: 1783

A magashegyi kávé szerelmeseinek, a biotermesztés rajongóinak, a vonzó ízű és szokatlan aromájú italok kedvelőinek - a kongói Kivu régióból származó, kiváló minőségű kávébabokat pörkölünk Önnek és barátainak. Olyan élményt nyújt, amely édes, mint a méz, kesernyés, mint a grapefruit, és lédús, mint a szilva. Kóstolja meg az ásványok, a baobabok és a hegyi gorillák földjéről származó kávét.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
16 405 Ft /1000 g 1 640 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Kongo
Fajta
Fajta:
Bourbon
Vidék
Vidék:
Southern Kivu
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1700m
Íz
Íz:
Édes, Szilva, Grapefruit
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

Arabica BIO 100%

Crema és a kávé íze

A Kongo Organic Ngula egyike a kivételes paraméterekkel rendelkező kávéknak. Mézes aromája mintha előre meghatározná édes, nagyon újszerű ízét, amely a grapefruit keserűségét és savasságát az érett szilva édességével és lédús voltával ötvözi. A teste telt és könnyű, a kávé összetett.

Ez a kávé kiválóan alkalmas szűrt, de mokkáskannával vagy vákuumkannával sem fog hibázni.

A kávé eredete

A Kivu régió a teljes Kivu-tó körüli nagy területet jelenti, amely nemcsak a Kongói Demokratikus Köztársaságot, hanem Ruandát is magában foglalja. Dús növényzet, magas dombok és vulkanikus alapkőzet jellemzi. Kongó változatos természete nem csak a tóvidék kiváltsága; az esőerdők magas biológiai sokféleségükről ismertek, számos endemikus növény- és állatfajjal. A Kongói Demokratikus Köztársaság Afrika biológiailag legváltozatosabb országa.

Mivel az Egyenlítőn fekszik, Kongó ad otthont a legtöbb zivatarnak a világon. Az éghajlat trópusi, magas hőmérséklettel és páratartalommal. Északon a száraz évszak novembertől márciusig tart, az esős évszak pedig áprilistól októberig tart. Délen ennek az ellenkezője igaz. A hőmérséklet általában viszonylag stabil, és az évszakok között csak kis mértékben változik. A legnagyobb hőmérséklet-változás nappal és éjszaka között következik be, amikor akár 27 ⁰C is lehet. Ami a kávéfákat illeti, ezeket Kongóban magasabb fekvésű területeken termesztik. Ez lehetővé teszi, hogy a vörös kávécseresznye lassabban és fokozatosabban érjen. Ugyanakkor a keletkező kávé ízéhez és aromájához nélkülözhetetlen anyagok hosszabb időn keresztül felhalmozódnak.

A Kongo Organic Ngula kávé a Kivu-tó Idwji szigetéről származik, így profilját a sok nedvesség és a magas páratartalom is befolyásolja. Nem érdektelen, hogy a helyiek a szigetet tragikus történelmű és csodálatos jövőjű helynek tartják. A lázadók, csempészek és bűnözői elemek egykori menedékhelye mostanában mezőgazdasági területté alakul át, ahol a gazdák segítik egymást, és a CPNCK szövetkezetben való összefogásnak köszönhetően 2012 óta sikerült felszámolniuk az illegális kereskedelmet, és békés közösséget építeniük (nem csak) a gazdákból.

A kis, nagyon szerény gazdaságokban főként a Typica és Bourbon arabica fajtákat termesztik 1 600-1 800 méteres magasságban, ipari műtrágyák és permetszerek használata nélkül. A kávéfák a termékeny vulkanikus talajnak köszönhetően virágoznak, de a gazdák fenntartható termesztési módszereinek is köszönhetően - trágyaként a szárított kávéhéjat, az úgynevezett cascara-t használják. Márciustól júniusig szedik a kávénövényeket, majd a zöldbabokat mosással feldolgozzák és speciális asztalokon, közvetlen napfény alatt szárítják. Így kerül ki a világba az Idwji szigetről származó kiváló minőségű kávé, amely számos díjat nyert nemzetközi versenyeken.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őrölje le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

A forró Brazília a világnak nemcsak kitűnő focistákat ad, hanem természeti kincsekben és látnivalókban is gazdag. De a rendkívüli minőségű kávé exportja által is nagyon híres ország. A száz százalékos arabika Santos NY2 a klasszikusok közé tartozik, amelyet nem lehet megunni. Ki tud a csokinak és a mogyorónak ellenállni? Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
11 037 Ft /1000 g 1 104 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.

KOLUMBIA SUPREMO MEDELIN ANDEANO szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

KOLUMBIA SUPREMO MEDELIN ANDEANO szemes kávé

Száz százalék arabika, száz százalékos élmény! Az elegáns Kolumbia Supremo Medelin feledhetetlen találkozást biztosít az egzotikus gyümölcsökkel és csokoládéval. Bár erős és aromás, harmonikus, sőt enyhe hatással rendelkezik. Exkluzív és szabályos kávészemek sötéten vannak pörkölve, ez által hangsúlyossá válnak a finom olajak és a vonzó illatok. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 485 Ft /1000 g 1 548 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé

Mesés íz élmény! Ez az ültetvény-kávé Kuba déli partjáról csaknem nulla savassággal dicsekedhet, de telt ízzel és kiemelkedően csokoládé és karamell árnyalattal. A Sierra Maestra hegységeiben született, ami édesen mézes és nádcukor illattal gazdagította. Ha megkóstolja, felfedezi a füstös árnyalatokat és a kubai rumot is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 040 Ft /1000 g 1 704 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »