

MOGYORÓS - KRÉMES szemes kávé
Idegesíti a főnöke? A férje állandóan csacsog az anyukájával? A gyereke megint rossz jegyet hozott a suliból? Csukja be a szemét és kóstolja meg az érzéki mogyorós krémes arabikát. Csak az Ön kedvéért hoztuk ezt az ültetvény kávét Peruból. Amikor a pörkölő mesterünk elkészítette a szenzációs természetes aromájú kávét, mintha ezt akarta volna mondani: Kapcsolódj ki, baby!
Összetétel
Arabica 100%, Természetes aromaA kávé íze és habja
A 100% -os arabica kávé mogyoró-krémes ízesítés hozzáadásával bársonyos, tejszínes ízt kap. A kávé az aromát természetesen édes alapjával, kerek és a teljes testével, alacsony savasságával gyönyörűen kiegészíti. Ha a kávéját megfelelően elkészíti, könnyű, kompakt, rugalmas és finom habot kap.
A kávé származása
A dél-amerikai kávé híres a minőségéről és feldolgozásáról. A Typica arabica fajta kávé a világ egyik legminőségibb kávéja, viszont a termések száma elég alacsony. Ez az állapot nem a mezőgazdászok, vagy az éghajlat hibája. Ez a Typica fajra jellemző. A magas Andokban nagyon is kedvező a talaj minősége, a napfény és a páratartalom is. A kisebb ültetvények gondozása maximális a gazdálkodók részéről. Mivel gyakran nagyon nehéz hozzáférni a területeikhez, nem használnak iparilag előállított műtrágyákat vagy permeteket. A perui kávét ezért ökológiailag termesztettnek tekintik.
A kávébokrok termésének betakarítása gyakorlatilag egész évben történik. A cseresznyéi 9-14 hónapon belül érnek meg. Amikor a húsos gyümölcsöket betakarítják, tovább szállítják őket feldolgozásra, ahol speciális vízzel teli tartályokba öntik őket. Speciális préselő lemezek segítségével a magoktól eltávolítják a bevonatukat, majd 36 órán keresztül fermentálják azokat. Végül a szárításra kerül sor – a szárítás szárítóban, vagy közvetlen napfényen történik.
A kávé ízesítését a pörkölőmesterünk végzi. Közvetlenül azután, hogy megrendeli a kávéját a még zöld kávébabok a pörkölőmesterünkhöz kerülnek. A kávészemeket természetes alapú hordozóolajjal permetezi be a pörkölés előtt, majd finomra pörköli. Ezután már csak a csomagolása marad és a szállítása a kedves megrendelőinkhez.
Ízesített kávé elkészítése automata kávéfőzőben
Ha ízesített kávét kíván használni automatikus adagolóval ellátott automata kávéfőzőben, javasoljuk, hogy győződjön meg róla, hogy ez lehetséges a kávéfőző használati útmutatójában. Ha a készülék gyártója nem ad információt az ízesített kávéról, kérjük, kövesse az alábbi ajánlásokat. A természetes aroma, amellyel a kávé ízesített, hosszabb ideig tartó érintkezés esetén reakcióba léphet a tartályban lévő műanyagokkal, és kifehéredhet.
Ugyanezt a szabályt kell betartani az ízesített kávé őrlésénél (kézi és elektromos). |
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 kávéskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

10. 20.
9. 1.
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

BELGA PRALINÉ szemes kávé

KARAMELL szemes kávé
