06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

MÁLNÁS SZEMES KÁVÉ

Kód: 1560
Értékelés: kitűnő, 1 vélemény

Mi jut az eszébe, ha azt mondjuk nyár? Nekünk a málna illata jut az eszünkbe. Egy málnással benőtt lejtő, a lenyugvó nap, és a kakukk távoli hívása. Most hasonló romantikát válthat ki, csupán azzal, hogy lenyalja a kávés kanalát. Elég, ha egy vízforralót készít elő, a Málnás szemes kávét, és meghívja az Ön számára a legkedvesebb személyeket vendégségbe. Mindezt évszaktól függetlenül megteheti.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 033 Ft /1000 g 1 503 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2023. 03. 30.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Honduras
Fajta
Fajta:
Catuai
Vidék
Vidék:
Marcala
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1500
Íz
Íz:
Málna
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%, Természetes aroma

A kávé íze és habja

A Málnás szemes kávé alapját a Honduras régiójából, Marcalaból származó kávébabok alkotják. Ezek a kávészemek kivételesen közepes savasságúak, és gyengén karamellízűek. A málna természetes aromájával kombinálva a kávé könnyű, friss és elegáns. Mivel 100% Arabica, finom krémmel fogja elkényeztetni a fogyasztóját.

A kávé eredete

A Hondurasból származó kávé egyre inkább előtérbe kerül. A Buena Vida Coffee 2011-ben Közép- Amerika legjobb, és a világ második legjobb mosott kávéjának nevezte. Egy évvel később a Special Coffees Association of America az országot az elit kávégyártók körében üdvözölte. Ezért nem lep meg minket az a tény, hogy nagy a kereslet a hondurasi kávészemek iránt. Továbbá az sem, hogy a pörkölőnk úgy döntött, hogy ízesített, gyönyörűen málna aromájú kávét készít belőlük az ínyenceknek számára.

A hondurasi kávéfák körülbelül 1500 méter tengerszint feletti magasságban nőnek. Általában kistermelők termesztik őket, legfeljebb 2 hektárnyi területen. A kávécseresznyéket átmosási technikával dolgozzák fel, amely annyit jelent, hogy a betakarításukat követően nagy vízzel teli tartályokba öntik, ahol eltávolítják a kávészemektől a bevonatukat. A felszabadult szemeket ezután fermentációs edényekben fermentálják néhány órán, vagy akár napon keresztül. Ennek a módszernek köszönhetően a kávészemek könnyű, gyümölcsös aromát kapnak. Az így előkészített zöld kávészemek csak azután jutnak el a pörkölőnkhöz. Csak a pörkölőnk készségétől, gondosságától és tapasztalatától függ, hogy milyen kávét küld a világba. Mivel a keze mozgékony, és a kávé iránti érzése kifinomult, ezúttal is tökéletesen ízesített kávét készített!

De ez nem volt könnyű folyamat. Az ízesítés igényesebb módját választotta, és tisztán természetes aromás anyagokkal dolgoziott. A legtöbb pörkölővel ellentétben, akik csak a pörkölés után ízesítik a kávét, a mi pörkölőnk még a pörkölés előtt permetezi be a kávészemeket természetes aromával. Az aroma tehát jobban beépül a kávéba, és hosszabb ideig fennmarad. Fontos azonban, hogy fokozott figyelmet fordítsunk a teljes eljárás hőmérsékletére, hosszára és egyéb paramétereire.

Végül említsük meg, hogy a természetes aromás anyagot növényi anyagból nyerik, nem szintetikusan állítják elő. Ezért nem terheli a testet, nem okoz gyomorégést vagy egyéb problémákat.

Ízesített kávé elkészítése automata kávéfőzőben

Ha ízesített kávét kíván használni automatikus adagolóval ellátott automata kávéfőzőben, javasoljuk, hogy győződjön meg róla, hogy ez lehetséges a kávéfőző használati útmutatójában. Ha a készülék gyártója nem ad információt az ízesített kávéról, kérjük, kövesse az alábbi ajánlásokat.

A természetes aroma, amellyel a kávé ízesített, hosszabb ideig tartó érintkezés esetén reakcióba léphet a tartályban lévő műanyagokkal, és kifehéredhet.

  • A kávéfőzőbe mindig csak annyi ízesített kávét töltsön be, amennyit azonnal elfogyaszt.
  • Az ízesített kávé elkészítése után a következő csésze legyen aromamentes kávé. Ez megtisztítja a készüléket a természetes aromás anyagok maradványaitól.

Ugyanezt a szabályt kell betartani az ízesített kávé őrlésénél (kézi és elektromos).

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

  1. A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
  2. Egy csésze kávéhoz  használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
  3. Kb. 95 °C-os vízzel  öntse le a kávét.
Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

2. 15.

Értékelés: kitűnő
Imádom a málnás kávét, nagyon finom.

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


IRISH CREAM szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

IRISH CREAM szemes kávé

Még nem választott? Akkor jusson eszébe, milyen nemes ízű az irish cream. Karamell, tejszín, vanília, mandula, whiskey és természetesen kávé... Választott is! A száz százalékos arabika a híres likőr ízesítéssel megér egy próbát. Biztosak vagyunk, hogy nemcsak egyszer fog belőle rendelni. Ugyanis az irish cream lu-xu-sos! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 033 Ft /1000 g 1 503 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2023. 03. 30.

CSOKOLÁDÉS - NARANCSOS szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

CSOKOLÁDÉS - NARANCSOS szemes kávé

A 100% Arabica ennek a kávénak teljes testet és finom csokoládés ízt ad. Néhány csepp természetes narancs aroma hozzáadásával a kávé frissességet kap. Ez az unhatatlan ízkombináció nem szabad, hogy hiányozzon az Ön háztartásásból sem. Tökéletes kedves vendégek fogadásához, vagy szép estékhez kettesben a párjukkal. A csokoládés-narancsos kávét akkor is értékelni fogják, amikor jegeskávét készítenek belőle, illetve akkor is, amikor a klasszikus forró változatát választják… Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 033 Ft /1000 g 1 503 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2023. 03. 30.

SZICÍLIAI NARANCS szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

SZICÍLIAI NARANCS szemes kávé

Minden nap otthonába lehet a forró Szicília tele színnel és élettel. Élvezze az egyedi kávét, lédús vérnarancs árnyalataival, élvezze a csodálatos aromát, és élvezze az ízletes ital energiáját. A szicíliai narancs szemes kávé örömmel szolgálja munka közben sportteljesítmény után vagy könyvet olvasva. Próbálja ki, csak azért is! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 033 Ft /1000 g 1 503 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2023. 03. 30.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »