

EL SALVADOR BIO SHG EP Finca Las Nube - Micro lot szemes kávé
Mi az a Las Nubes? Nagy gazdaság magas hegyek között. 2005-ben az Ilamatepec vulkánja sújtotta, de több év múlva sikerült helyreállítania a kávé ültetvényeket. Ami jó, ellenkező esetben nem tudnánk, hogy El Salvador nyugati részén fantasztikusan finom a kávé. Szerencsére tudjuk. És aki megkóstolja, igazolja, hogy édes, mézes csokoládés és enyhén gyümölcsös. Röviden, kiváló.
Összetétel
Arabica 100%A kávé íze és habja
Az El Salvador Kávé BIO SHG EP Finca Las Nubes szó szerint magában rejti a legvonzóbb ízek gejzírjét. Nagyon könnyen fel fogja fedezni, hogy ez a kávé az édesebb kávék közé tartozik, kis időn belül az ízében felfedezi a méz, és a dió tónusait, és végül a szájpadlásán a cseresznye, az őszibarack és a dinnye utóíze marad meg, csendesen egymás mellett. Ebben a kávéban felfedezi mindazt, amit Ön a legjobban kedvel.
A kávé eredete
El Salvador a legkisebb, és legsűrűbben lakott közép-amerikai ország. Gazdasága alapvetően a mezőgazdaságra épül, a kávé az egyik legfontosabb termése, amelyet Salvador népe termeszt. A kávé termesztéséhez nagyszerű feltételekkel rendelkeznek. A kávécserjék termesztésére jó hatással van a helyi trópusi éghajlat. Ezenkívül az esős, és az aszályos időszakok is váltakoznak a térségben, ahogy feljebb kerülünk a növekvő tengerszint feletti magasságnak köszönhetően a természeti viszonyok megváltoznak, és az átlagos éves hőmérséklet is csökken. A vulkanikus talajnak köszönhető, hogy a cserjék az ásványi anyagok kiegyensúlyozott arányát kapják. A vulkánok, amelyek a Santa Ana régióban megtalálhatók, ahonnan ez a kávé is származik, nem mindig hatnak pozitívan a térségre. Néhány közülük még mindig aktív, gyakori földrengéseket, földcsuszamlásokat okoznak, és nagy mennyiségű vulkáni hamut kibocsátanak ki magukból.
Az egyik ilyen természeti katasztrófa 2005-ben a kávéültetvényeket is érintette. A Las Nubes gazdaság (a "felhőkben") az Ilamatepec vulkán keleti lejtőjén volt a leginkább érintett. A kitörés után a gazdálkodók több éven át hagyták az ültetvényt pihenni, amíg a talajviszonyok vissza nem tértek a normális állapotukhoz. 2014-ben újra kiültették a Bourbon fajtájú cserjéket. Az Arabica - Bourbon fajtájú kávécserjék több kávébabot termelnek, mint például a Typica kávécserjék, és a kávébabjai teltebb testtel rendelkeznek. A Las Nubesben a kávé körülbelül 1500 hektáron nő. Ernesto Lima gondoskodik az ültetvényről. A beosztottjaival az ökológiai gazdálkodás keretében termesztik a kávécserjéket, és manuálisan takarítja be a kávébabokat. A feldolgozásukra maximális figyelmet fordít. A vörös kávébabokat leggyakrabban úgynevezett átmosással osztályozzák át, és dolgozzák fel. A kávé átmosása annyit jelent, hogy a kávé gyümölcsei vízzel teli tartályokba kerülnek, ahol átpréselik őket, így szabadítják ki a kávébabokat a bevonatukból. Ezután a kávébabok az erjesztő edényekbe kerülnek, ahol azokat hagyják fermentálódni, ezután a folyamat után a zöld kávébabok szárításra kerülnek. A szárításukat vagy természetesen a nap sugarai alatt végzik, vagy nagy szárítógépekben. Az ültevény tulajdonosát az is igazolja, hogy a BIO-EKO gazdálkodást komolyan gondolja, hogy az ültetvényén napelemeket találhatunk, amelyek elegendő villamos energiát biztosítanak az egész gazdaság számára. A kávé nevében az SHG rövidítés (Strictly High Grown) annyit jelöl, hogy több mint 1300 méteres magasságban termelt kávét fogyaszt a megvásárlója. Az EP-rövidítés pedig (Eurape Preparation) arra utal, hogy a zöld kávébabokat manuálisan válogatják át, amely a hibás darabok pontosabb kiküszöbölését eredményezi.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

4. 28.
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

KOLUMBIA EXCELSO MEDELIN szemes kávé BIO

BRAZÍLIA FAZENDA PAREDAO - Micro Lot
