06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 3 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
3 900 Ft

KONGO LATUMBA AA - szemes kávé

Kód: 1215

Kongó a kávé reneszánszát éli meg napjainkban. A több évtizedig tartó polgári konfliktusok után a kisgazdálkodók visszatértek és egyértelmű jelzést küldenek a világnak: Itt vagyunk újra, a kongói kávé nagyszerű! A kongói betakarítás nagy része az amerikai baristákhoz vándorol, akik csak bólogatnak eme kijelentésükre. Kongó az a hely, ahol valódi specialitások születnek. Mintpéldául a Latumba AA, amely intenzív aromájú, vörös narancs, szeder, cukornád és kardamom ízű.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
24 431 Ft /1000 g 2 443 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 03. 24.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 3 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
3 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Kongo
Fajta
Fajta:
Bourbon
Vidék
Vidék:
Southern Kivu
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1700-2000 m
Íz
Íz:
Gyümölcs, Fűszer
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

A kávé íze és habja

A 100%-os Arabica Kongo Latumba AA lehet meglepetés lesz az Ön számára. Pozitív értelemben persze. Az aromáját virágosnak lehet leírni, az ízében a narancs, földi szeder, cukornád és a kardamon egyesül. A savassága közepes, élénk, kellemes. A kávé habjának a megjelenése és tulajdonságai természetesen a kávé elkészítésén alapul. Ha eszpresszót készítünk, könnyű, alacsonyabb habot fogunk kapni.

A kávé származása

Afrikához már időtlen idők óta párosítják a kávét. A legendák szerint Etiópiában egy kecskepásztor fedezte fel a különleges bokrot. Észrevette, hogy amikor az állatkái a bokorból falatoztak éberebbek és vidámabbak voltak. A kávébab rendkívül népszerű lett, így Afrikában elterjedt a kávé termesztése. Például azok a kisgazdálkodók termesztik, akik sok éves polgárháborút és gazdasági válságot szenvedtek el. Néhány évtizede Kongóból származó kávé a világ legjobb kávéjának számított. Jelenleg csak néhány gazdálkodó produkál magas minőségű kávét.

Úgy tűnik, hogy Kongóra, ami a kávé termesztést illeti jobb idők várnak. A Dél-Kivu régió azok közé tartozik, ahonnan a kávé mindig magas minőségűnek számított. A 26 kongói tartomány egyikét a Kivu-tóról nevezték el. A területet buja növényzet, vulkanikus talaj és magas tengerszint feletti magasság jellemzi. Mindez az egyedülálló kávé termesztésének a javára szolgál, amely lassan érlelődik és rendkívül nagy odafigyeléssel, és óvatosággal gyűjtik be. Ha érdekli a kávé feldolgozása, akkor elmondhatjuk, hogy a Congo Latumba AA kávét nedves úton dolgozzák fel. A kávé cseresznyéit a gazdálkodók nagy, vízzel teli tartályokba szórják, zúzólemezek segítségével átpréselik őket, hogy megszabaduljanak a kávébabok a bevonatuktól.

Ezt a folyamatot az erjesztés követi (12-18 óra). Végül meg kell szárítani a kávészemeket, az úgynevezett emelt afrikai ágyakon, amely időjárástól függően 12-16 napig tart. A Latumba termelő állomása az AMKA CO-OP része. Körülbelül 1400 tagja van, a belga COMEQUI civil szervezet támogatja. A kistermelőknek így lehetőségük van arra, hogy kedvező körülmények között dolgozzák fel a betakarítást kiváló minőségű gépeken. Ez lehetővé teszi, hogy az ügyfelek számára maximális minőségű kávét kínáljanak

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

  1. A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
  2. Egy csésze kávéhoz  használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
  3. Kb. 95 °C-os vízzel  öntse le a kávét.
Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


RWANDA GISENYI FW A SCR. 15+ MUTETELI RUGAMBA - Micro Lot
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

RWANDA GISENYI FW A SCR. 15+ MUTETELI RUGAMBA - Micro Lot

Ruanda ültetvényeinek a többsége magasan a hegyekben helyezkedik el, és ez alól a Rwanda Gisenyi FW A SCR 15+ Muteteli Rugamba sem kivétel. Épp Ruanda dombjai, az éghajlata és talajának az összetétele határozzák meg a kávészemek egyedi ízét és aromáját. Ebben az esetben csodálatos találkozás vár Önre vadvirágokkal, zöld almával, citrusokkal és sötét bogyókkal. A Gisenyi régióbeli gazdaság különös figyelmet fordít erre az egyedülálló kávéra. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
26 438 Ft /1000 g 2 644 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 03. 24.

Kuba Turquino Lavado - szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

Kuba Turquino Lavado - szemes kávé

A kubai kávé az egyik legízletesebb és legkiegyensúlyozottabb kávé. Az exkluzív Kuba Turquino Lavado nemcsak a csokoládé, a méz, a fűszerek és a dohány jegyeivel különleges. Ugyanakkor kiemelkedik nagyon alacsony savtartalmával és igazán hosszú utóízével, amely bársonyosan édesnek tűnik. Ez a legjobb kávé, amelyet a kubai ültetvényekről kóstolhat. Ugyanolyan körülmények között termesztik, mint a jamaicai Blue Mountaint, így nem csoda, hogy ugyanolyan csodálatos és rendkívül… Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
22 759 Ft /1000 g 2 276 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 03. 24.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »