

KONGO LATUMBA AA - szemes kávé
Kongó a kávé reneszánszát éli meg napjainkban. A több évtizedig tartó polgári konfliktusok után a kisgazdálkodók visszatértek és egyértelmű jelzést küldenek a világnak: Itt vagyunk újra, a kongói kávé nagyszerű! A kongói betakarítás nagy része az amerikai baristákhoz vándorol, akik csak bólogatnak eme kijelentésükre. Kongó az a hely, ahol valódi specialitások születnek. Mintpéldául a Latumba AA, amely intenzív aromájú, vörös narancs, szeder, cukornád és kardamom ízű.
Összetétel
Arabica 100%A kávé íze és habja
A 100%-os Arabica Kongo Latumba AA lehet meglepetés lesz az Ön számára. Pozitív értelemben persze. Az aromáját virágosnak lehet leírni, az ízében a narancs, földi szeder, cukornád és a kardamon egyesül. A savassága közepes, élénk, kellemes. A kávé habjának a megjelenése és tulajdonságai természetesen a kávé elkészítésén alapul. Ha eszpresszót készítünk, könnyű, alacsonyabb habot fogunk kapni.
A kávé származása
Afrikához már időtlen idők óta párosítják a kávét. A legendák szerint Etiópiában egy kecskepásztor fedezte fel a különleges bokrot. Észrevette, hogy amikor az állatkái a bokorból falatoztak éberebbek és vidámabbak voltak. A kávébab rendkívül népszerű lett, így Afrikában elterjedt a kávé termesztése. Például azok a kisgazdálkodók termesztik, akik sok éves polgárháborút és gazdasági válságot szenvedtek el. Néhány évtizede Kongóból származó kávé a világ legjobb kávéjának számított. Jelenleg csak néhány gazdálkodó produkál magas minőségű kávét.
Úgy tűnik, hogy Kongóra, ami a kávé termesztést illeti jobb idők várnak. A Dél-Kivu régió azok közé tartozik, ahonnan a kávé mindig magas minőségűnek számított. A 26 kongói tartomány egyikét a Kivu-tóról nevezték el. A területet buja növényzet, vulkanikus talaj és magas tengerszint feletti magasság jellemzi. Mindez az egyedülálló kávé termesztésének a javára szolgál, amely lassan érlelődik és rendkívül nagy odafigyeléssel, és óvatosággal gyűjtik be. Ha érdekli a kávé feldolgozása, akkor elmondhatjuk, hogy a Congo Latumba AA kávét nedves úton dolgozzák fel. A kávé cseresznyéit a gazdálkodók nagy, vízzel teli tartályokba szórják, zúzólemezek segítségével átpréselik őket, hogy megszabaduljanak a kávébabok a bevonatuktól.
Ezt a folyamatot az erjesztés követi (12-18 óra). Végül meg kell szárítani a kávészemeket, az úgynevezett emelt afrikai ágyakon, amely időjárástól függően 12-16 napig tart. A Latumba termelő állomása az AMKA CO-OP része. Körülbelül 1400 tagja van, a belga COMEQUI civil szervezet támogatja. A kistermelőknek így lehetőségük van arra, hogy kedvező körülmények között dolgozzák fel a betakarítást kiváló minőségű gépeken. Ez lehetővé teszi, hogy az ügyfelek számára maximális minőségű kávét kínáljanak
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
- A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
- Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
- Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

MEXICO MARAGOGYPE BARRANCO HAND szemes kávé

COSTA RICA FINCA EL ROSARI - Micro Lot
