

MEXICO CHIAPAS szemes kávé BIO & Fair Trade
Mexikói Chiapas kávét árnyékban termesztik. Leggyakrabban magas fenyők, vagy a banánfák koronái alatt. Ennek köszönhetően hosszabb ideig és lassabban érnek be a kávécserjék gyümölcsei. A kávécserjék ellenállnak a kártevőknek, és az ország megspórolja a szükséges vizet. A környező természethez kapcsolódó biogazdálkodás megőrzi Chiapas dombjainak a biológiai sokféleségét, és munkahelyeket biztosít a helyiek számára. Hogy milyen ízű ez a BIO kávé? Édes, teljes, enyhén sárgabarack ízű.
Összetétel
Arabica BIO 100%A kávé íze és habja
Mexikói Chiapas BIO nagyon kiegyensúlyozott testtel és finoman gyümölcsös ízzel rendelkezik. A savassága markáns, de nem erős, az illata kiváló és friss. A kávét csak mérsékelten pörköljük, hogy megtartsuk az összes kívánt tónusát.
A kávé származása
Chiapas régió Mexikó déli részén található. Közvetlenül Guatemalával határos, szóval nem csoda, hogy sokban hasonlítanak egymáshoz. Mindkét országból származó kávé enyhe, gyümölcsös és kissé mogyorós ízű. A dombos terepen végzett termesztést is hasonló módon végzik.
Minden egyes csésze illatos kávé elmesélhetné az ő egyedi történetét. A Sierra Madre de Chiapas (Cordillera Central) lejtőin termelő kistermelőknek nem csak a gyorsan változó klímával, hanem a bizonytalan társadalmi helyzettel is szembesülniük kell.
A mexikói Chiapas régió gazdái általában egyesületekben társulnak. Az egyesületek segítik a gazdákat a földeket felvásárolni és befektetni az új technológiákba. Ezen a területen leggyakrabban az Arabica kávé alfaját Caturra-t termesztenek, amely Bourbon mutáció. Magas termeléssel és kiváló minőséggel rendelkezik. Rendkívüli gondos kezelést és termékeny talajt igényel.
Mexikóban a Chiapas BIO-t ipari műtrágyák vagy ápolószerek nélkül termesztik. A betakarítása szeptembertől januárig tart. A kávé cseresznyéit átmosással dolgozzák fel, majd a kávészemeket szárítják és válogatják. Mexikó az ötödik legnagyobb kávétermelő ország a világon.
A Chiapas-régiót nedves trópusi klímájával számos európai gazdálkodó lakta be. A gazdálkodók között megtalálunk németeket, franciákat és olaszokat is. A modern kávétermelők harmadik generációja 80 családot számlál.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
- A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
- Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
- Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

4. 26.
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

KOLUMBIA EXCELSO MEDELIN szemes kávé BIO

ETHIOPIA DJIMMAH szemes kávé BIO & Fair Trade
