KENYA KAINAMUI AA - Micro Lot
Több mint a háromnegyedét a kenyai kávénak kis farmerek termelik. Ezért minden ültetvény szürete egyedülálló. Az egyedülálló ízek és a speciális illatok kedvelői kedvükre válogathatnak. A Kainamiu farm arabikája estében a kávé telt testű, nagyon kellemes, citrusosan savanyú, lágy csokoládé íz bezárással. A mikrolot a Mount Kenya lábától a legnépszerűbb kávék közé tartozik ezen a gyönyörű afrikai földrészen.
Összetétel
Arabica 100%A kávé íze és habja
Arabica Kenya Kainamui AA a kávé szerelmeseit elkápráztatja magas minőségű kávészemeivel, kíváló ízével és lágy habjával. A csészéjében könnyedén felismerheti a lédús gyümölcsöket - főként a
citrusféléket, de a málna és a szőlő tónusait is. Ha figyelmesen fogja kóstolgatni a kávéját a csokoládé tónusait is felfedezheti az ízében.
A kávé származása
Majdnem Kenya közepében, a hegyekben, a Kikuyu törzs területén termesztik ezt a speciális kávét, amely magasan ellenálló a szárazsággal szemben. A legnépszerűbb kenyai Arabica-t teljesen megérve szüretelik, és az úgynevezett átmosással dolgozzák fel. Mielőtt felderítjük a termesztésének a titkait, álljunk meg egy pillanatra az országban, ahol született.
Kirinyaga Kenya egyik tartománya. Az ország középső részén helyezkedik el, 1205,4 km2-es területtel. Körülbelül félmillió ember él a dombos tájon, a legtöbbjük a mezőgazdaságból tartja fenn magát. Általában teát, kávét, rizst, kukoricát, babot, banánt termesztenek. Kirinyaga jelentése „a fehérség fésűje ”, mivel bárhova néz az ember, mindenhol a Mount Kenya havas csúcsait fogja látni. A helyi éghajlat Afrikához képest szokatlanul nedves. Az éves hőmérséklet 12 és 26 ⁰C közötti, az esős időszak évente kétszer – március és május, illetve október-december között jelentkezik. A Kainamui Farm Ngariama közelében található, 1460 méteres tengerszint feletti magasságban. Átlagosan 550000 kilogramm kávét dolgoz fel évente. Rendkívül finom ízét a vörös vulkanikus talajnak, amelyben a kávé nő, az eukaliptusz és a makadám fák közelségének köszönheti. A Kainamiu 1800 gazdálkodót tömörít. Úgy tűnik, hogy mindegyik körülbelül 200 kávécserjéről gondoskodik. A Kainamuiban való tagság nemcsak a felvásárlási árakat és a rendszeres kifizetést biztosítja a gazdálkodóknak, hanem fejlesztési és oktatási programokkal is segíti őket.
A Kainamui AA kávét a betakarítás után az úgynevezett átmosással dolgozzák fel. A bogyókat vízzel teli tartályokban szétzúzzák, fermentálják, végül szárítják. Az átmosott kávé gyönyörű gyümölcsös tónust kap.
Hatásai - kávék
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A kávét a fajtájának megfelelően őrölje le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 kávéskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.