

Kenya AA Nakuru Mutungat - Micro Lot
A kenyai kávé az egyik legjobb a világon. Gazdag testtel, magas savtartalommal, intenzív ízzel és finom aromával rendelkezik. Igen, pontosan ilyenek a Kenya AA Nakuru Mutunugat mikroparcellák a Vulkánok és tavak vidékéről. Íze ribizli, sárgabarack, cseresznye és szőlő, valamint lédús gránátalma. A Kibirigwi Farmers Cooperative Society által kezelt ültetvényen termesztett bor nem csak kiváló gondozásban részesült, hanem saját törzskönyvvel is rendelkezik.
Összetétel
Arabica 100%Krém és a kávé íze
Kenya AA Nakuru Mutunugat egy arabica, amely intenzív ízprofiljáról ismert. Igazán gondos kóstolással a friss, savas gyümölcsök vonalait fogjuk észrevenni, amelyeket kellemes édesség egészít ki. Az illat egyenesen finom, kiegyensúlyozott és gazdag testű.
A kávé eredete
Hogyan került a törzskönyvbe a Kenya AA Nakuru Mutunugat Arabica? Megérdemelte! Egy bizonyos ültetvényről származik, Kenya Nakuru régiójából. Érdekes lehet tudni, hogy a kávéültetvények mellett rendkívül érdekes tavak (a legnépszerűbb a Nakuru nevű, felszínét és partjait folyamatosan hatalmas rózsaszín flamingórajok lepik el), őskori lelőhelyek és kialudt vulkánok is találhatók itt. A vulkánok döntő szerepet játszanak a kávé minőségében – a vörös vulkáni talaj speciális ásványi anyagokat ad a gyümölcsöknek, és így befolyásolja a kávébabok ízét. Ehhez természetesen hozzájárul a cserjék nagy magassága, valamint a napsütéses és esős napok kiegyensúlyozott aránya is.
Kenya híres a kávéfák termesztéséről. Bár termelése nem tartozik a világ legnagyobbjai közé, képes olyan csúcsfajtákat exportálni, amelyeket az USA, Európa és Ázsia kávérajongói keresnek. A kenyaiak körülbelül 1 400 és 2 000 méter közötti magasságban ültetik a kávéfákat, ami sokakat az SHG (Strictly High Grown) és SHB (Strictly Hard Bean) kategóriába sorol. A kenyai kávéültetvények területe 160 000 hektárra becsülhető. Más becslések szerint az országban mintegy 150 000 ember foglalkozik kávétermesztéssel, és hatmillió ember dolgozik közvetlenül és közvetve a kávéiparban. Meglehetősen nehéz olyan számadatot találni, amely leírja az éves kenyai kávétermelés mennyiségét. Egyes források egymillió zsákot, mások 40 000 tonnát említenek. Mindenesetre a világpiac kevesebb mint egy százalékát fedi le.
Az is érdekes, hogy bár Kenya közvetlenül Etiópiával, a kávé bölcsőjével szomszédos, lakói csak a 19. század végén kezdtek el kávéfákat termeszteni. A kereskedelmi célú termelés eredete a brit tulajdonban lévő farmokra vezethető vissza, ami az 1954-es híres Mau Mau felkelés után megváltozott, amikor a független kenyaiak átvették az ültetvényeket és a termelési létesítményeket. A legtöbb gazdálkodó (körülbelül 55 százalék) kisbirtokos, aki néhány száz szövetkezetbe szerveződött. Ezek egyike a Kibirigwi Farmers Cooperative Society, amely nyolc feldolgozóüzemet foglal magában.
A Kibirigwi Farmers Cooperative Society (1 141 termelőt tömörítő szövetkezet) kávéját a Kibirigwi folyó vizének felhasználásával mossák a zöldbab előállításához. A munkások a kézzel szüretelt, vörös kávébogyókat a vízbe öntik, és aszerint válogatják őket, hogy lebegnek-e vagy lesüllyednek az aljára. A bogyók pépesítése után a zöld kávét egy éjszakán át erjesztik speciális tartályokban. Ezután a munkásoknak meg kell mosniuk és szét kell válogatniuk. A szárításhoz betonasztalokat használnak - a zöldbab 8-14 napig fekszik rajtuk. Ezenkívül a szövetkezet minden évben több mint 200 000 kávéfacsemetét nevel az ültetvények pótlására.
Hatásai - kávék
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A kávét a fajtájának megfelelően őrölje le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

Brazília Yellow B. Fazenda da Lagoa

KENYA AA SZUPERSZTÁR szemes kávé
