06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Kenya AA Nakuru Mutungat - Micro Lot

Kód: 1721

A kenyai kávé az egyik legjobb a világon. Gazdag testtel, magas savtartalommal, intenzív ízzel és finom aromával rendelkezik. Igen, pontosan ilyenek a Kenya AA Nakuru Mutunugat mikroparcellák a Vulkánok és tavak vidékéről. Íze ribizli, sárgabarack, cseresznye és szőlő, valamint lédús gránátalma. A Kibirigwi Farmers Cooperative Society által kezelt ültetvényen termesztett bor nem csak kiváló gondozásban részesült, hanem saját törzskönyvvel is rendelkezik.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
22 358 Ft /1000 g 2 236 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 06. 09.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Kenya
Vidék
Vidék:
Bahati
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1850 - 2055m
Íz
Íz:
Szőlő, Ribizli, Gránátalma
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

Krém és a kávé íze

Kenya AA Nakuru Mutunugat egy arabica, amely intenzív ízprofiljáról ismert. Igazán gondos kóstolással a friss, savas gyümölcsök vonalait fogjuk észrevenni, amelyeket kellemes édesség egészít ki. Az illat egyenesen finom, kiegyensúlyozott és gazdag testű.

A kávé eredete

Hogyan került a törzskönyvbe a Kenya AA Nakuru Mutunugat Arabica? Megérdemelte! Egy bizonyos ültetvényről származik, Kenya Nakuru régiójából. Érdekes lehet tudni, hogy a kávéültetvények mellett rendkívül érdekes tavak (a legnépszerűbb a Nakuru nevű, felszínét és partjait folyamatosan hatalmas rózsaszín flamingórajok lepik el), őskori lelőhelyek és kialudt vulkánok is találhatók itt. A vulkánok döntő szerepet játszanak a kávé minőségében – a vörös vulkáni talaj speciális ásványi anyagokat ad a gyümölcsöknek, és így befolyásolja a kávébabok ízét. Ehhez természetesen hozzájárul a cserjék nagy magassága, valamint a napsütéses és esős napok kiegyensúlyozott aránya is.

Kenya híres a kávéfák termesztéséről. Bár termelése nem tartozik a világ legnagyobbjai közé, képes olyan csúcsfajtákat exportálni, amelyeket az USA, Európa és Ázsia kávérajongói keresnek. A kenyaiak körülbelül 1 400 és 2 000 méter közötti magasságban ültetik a kávéfákat, ami sokakat az SHG (Strictly High Grown) és SHB (Strictly Hard Bean) kategóriába sorol. A kenyai kávéültetvények területe 160 000 hektárra becsülhető. Más becslések szerint az országban mintegy 150 000 ember foglalkozik kávétermesztéssel, és hatmillió ember dolgozik közvetlenül és közvetve a kávéiparban. Meglehetősen nehéz olyan számadatot találni, amely leírja az éves kenyai kávétermelés mennyiségét. Egyes források egymillió zsákot, mások 40 000 tonnát említenek. Mindenesetre a világpiac kevesebb mint egy százalékát fedi le.

Az is érdekes, hogy bár Kenya közvetlenül Etiópiával, a kávé bölcsőjével szomszédos, lakói csak a 19. század végén kezdtek el kávéfákat termeszteni. A kereskedelmi célú termelés eredete a brit tulajdonban lévő farmokra vezethető vissza, ami az 1954-es híres Mau Mau felkelés után megváltozott, amikor a független kenyaiak átvették az ültetvényeket és a termelési létesítményeket. A legtöbb gazdálkodó (körülbelül 55 százalék) kisbirtokos, aki néhány száz szövetkezetbe szerveződött. Ezek egyike a Kibirigwi Farmers Cooperative Society, amely nyolc feldolgozóüzemet foglal magában.

A Kibirigwi Farmers Cooperative Society (1 141 termelőt tömörítő szövetkezet) kávéját a Kibirigwi folyó vizének felhasználásával mossák a zöldbab előállításához. A munkások a kézzel szüretelt, vörös kávébogyókat a vízbe öntik, és aszerint válogatják őket, hogy lebegnek-e vagy lesüllyednek az aljára. A bogyók pépesítése után a zöld kávét egy éjszakán át erjesztik speciális tartályokban. Ezután a munkásoknak meg kell mosniuk és szét kell válogatniuk. A szárításhoz betonasztalokat használnak - a zöldbab 8-14 napig fekszik rajtuk. Ezenkívül a szövetkezet minden évben több mint 200 000 kávéfacsemetét nevel az ültetvények pótlására.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őrölje le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


KENYA AA SZUPERSZTÁR szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KENYA AA SZUPERSZTÁR szemes kávé

A dupla ás szupersztár nagyon intenzív koffein élményt nyújt. Ez a száz százalékos kenyai arabika a garancia a kiemelkedő aromára, a kellemes savasságra és a gyümölcsös harmóniára. A bársonyos lágyságba rögtön az első korty után beleszeret. A második igazolja, hogy a legjobbat választotta. A harmadik kóstolással a mennyország felé repül. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
21 622 Ft /1000 g 2 162 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 06. 09.

KENYA KAINAMUI AA - Micro Lot
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KENYA KAINAMUI AA - Micro Lot

Több mint a háromnegyedét a kenyai kávénak kis farmerek termelik. Ezért minden ültetvény szürete egyedülálló. Az egyedülálló ízek és a speciális illatok kedvelői kedvükre válogathatnak. A Kainamiu farm arabikája estében a kávé telt testű, nagyon kellemes, citrusosan savanyú, lágy csokoládé íz bezárással. A mikrolot a Mount Kenya lábától a legnépszerűbb kávék közé tartozik ezen a gyönyörű afrikai földrészen. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
23 328 Ft /1000 g 2 333 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 06. 09.

ETHIOPIA SIDAMO DURATO BOMBE - Micro Lot
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

ETHIOPIA SIDAMO DURATO BOMBE - Micro Lot

Etiópia és a kávé egy és ugyanaz. Ez a híres Sidamo régió micro lot kifejezettebb frissességet kölcsönöz csészéjének, amelynek hátterében az édes áfonya, egzotikus ananász és lédús szilva jelenik meg. Az Asef és Mulugeta Dukamo testvérek arabicájában nem hiányzik az egyensúly és a rétegződés, az ízprofil gyönyörű, összetett. Röviden, egyedülálló szemes kávé arra a napra, amelynek minden kortyát szeretne élvezni. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
19 047 Ft /1000 g 1 905 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 06. 09.

Megtekintette


TEAKEVERŐ ECSET MATCHA TEÁRA - CHASEN
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

TEAKEVERŐ ECSET MATCHA TEÁRA - CHASEN

8 522 Ft ÁFA-val
Szállítjuk péntekig, 2023. 06. 09.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »