06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Kenya AA Nakuru Mutungat - Micro Lot

Kód: 1721

A kenyai kávé az egyik legjobb a világon. Gazdag testtel, magas savtartalommal, intenzív ízzel és finom aromával rendelkezik. Igen, pontosan ilyenek a Kenya AA Nakuru Mutunugat mikroparcellák a Vulkánok és tavak vidékéről. Íze ribizli, sárgabarack, cseresznye és szőlő, valamint lédús gránátalma. A Kibirigwi Farmers Cooperative Society által kezelt ültetvényen termesztett bor nem csak kiváló gondozásban részesült, hanem saját törzskönyvvel is rendelkezik.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
27 140 Ft /1000 g 2 714 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2025. 02. 21.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Kenya
Vidék
Vidék:
Bahati
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1850 - 2055m
Íz
Íz:
Szőlő, Ribizli, Gránátalma
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

Krém és a kávé íze

Kenya AA Nakuru Mutunugat egy arabica, amely intenzív ízprofiljáról ismert. Igazán gondos kóstolással a friss, savas gyümölcsök vonalait fogjuk észrevenni, amelyeket kellemes édesség egészít ki. Az illat egyenesen finom, kiegyensúlyozott és gazdag testű.

A kávé eredete

Hogyan került a törzskönyvbe a Kenya AA Nakuru Mutunugat Arabica? Megérdemelte! Egy bizonyos ültetvényről származik, Kenya Nakuru régiójából. Érdekes lehet tudni, hogy a kávéültetvények mellett rendkívül érdekes tavak (a legnépszerűbb a Nakuru nevű, felszínét és partjait folyamatosan hatalmas rózsaszín flamingórajok lepik el), őskori lelőhelyek és kialudt vulkánok is találhatók itt. A vulkánok döntő szerepet játszanak a kávé minőségében – a vörös vulkáni talaj speciális ásványi anyagokat ad a gyümölcsöknek, és így befolyásolja a kávébabok ízét. Ehhez természetesen hozzájárul a cserjék nagy magassága, valamint a napsütéses és esős napok kiegyensúlyozott aránya is.

Kenya híres a kávéfák termesztéséről. Bár termelése nem tartozik a világ legnagyobbjai közé, képes olyan csúcsfajtákat exportálni, amelyeket az USA, Európa és Ázsia kávérajongói keresnek. A kenyaiak körülbelül 1 400 és 2 000 méter közötti magasságban ültetik a kávéfákat, ami sokakat az SHG (Strictly High Grown) és SHB (Strictly Hard Bean) kategóriába sorol. A kenyai kávéültetvények területe 160 000 hektárra becsülhető. Más becslések szerint az országban mintegy 150 000 ember foglalkozik kávétermesztéssel, és hatmillió ember dolgozik közvetlenül és közvetve a kávéiparban. Meglehetősen nehéz olyan számadatot találni, amely leírja az éves kenyai kávétermelés mennyiségét. Egyes források egymillió zsákot, mások 40 000 tonnát említenek. Mindenesetre a világpiac kevesebb mint egy százalékát fedi le.

Az is érdekes, hogy bár Kenya közvetlenül Etiópiával, a kávé bölcsőjével szomszédos, lakói csak a 19. század végén kezdtek el kávéfákat termeszteni. A kereskedelmi célú termelés eredete a brit tulajdonban lévő farmokra vezethető vissza, ami az 1954-es híres Mau Mau felkelés után megváltozott, amikor a független kenyaiak átvették az ültetvényeket és a termelési létesítményeket. A legtöbb gazdálkodó (körülbelül 55 százalék) kisbirtokos, aki néhány száz szövetkezetbe szerveződött. Ezek egyike a Kibirigwi Farmers Cooperative Society, amely nyolc feldolgozóüzemet foglal magában.

A Kibirigwi Farmers Cooperative Society (1 141 termelőt tömörítő szövetkezet) kávéját a Kibirigwi folyó vizének felhasználásával mossák a zöldbab előállításához. A munkások a kézzel szüretelt, vörös kávébogyókat a vízbe öntik, és aszerint válogatják őket, hogy lebegnek-e vagy lesüllyednek az aljára. A bogyók pépesítése után a zöld kávét egy éjszakán át erjesztik speciális tartályokban. Ezután a munkásoknak meg kell mosniuk és szét kell válogatniuk. A szárításhoz betonasztalokat használnak - a zöldbab 8-14 napig fekszik rajtuk. Ezenkívül a szövetkezet minden évben több mint 200 000 kávéfacsemetét nevel az ültetvények pótlására.


Íz és aroma

A kíméletesebben pörkölt kávé gazdagabb és összetettebb ízprofilt kínál. Jobban megőrzi a termőterületre jellemző eredeti árnyalatokat, beleértve a gyümölcsös, virágos vagy diós jegyeket.

Egészségügyi előnyök

Különösen az ideális profilra pörkölt minőségi kávé tartalmazhat nagyobb mennyiségű antioxidánst, például klorogénsavat és más fenolos vegyületeket. Ezek az anyagok gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatásúak. A pörköletlen prémium kávé a gyomor számára is kíméletesebb, mivel kevesebb olyan savakat tartalmaz, amelyek irritációt okozhatnak.

Környezetbarát

Az ültetvényes kávét gyakran a természet nagyobb tiszteletben tartásával termesztik, hangsúlyt fektetve a felelősségteljes termesztésre és a tisztességes kereskedelemre, ami pozitív hatással lehet a termesztésre és közösségekre.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őrölje le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


Brazília Yellow B. Fazenda da Lagoa
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

Brazília Yellow B. Fazenda da Lagoa

Szuper lágy, kivételesen illatos és édesen csokoládés. A kávé a népszerű Fazenda da Lagoa (Farm a tónál) brazil ültetvényről a világ leglátogatottabbjai közé tartozik. Az esőerdő karjai között érik, hegyekkel és kristálytiszta tóval körbevéve. Közepes intenzitással pörköljük, hogy megmaradjon a tökéletesen sima testessége és gyümölcsös aromája.  Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
18 612 Ft /1000 g 1 861 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2025. 02. 21.

KENYA AA SZUPERSZTÁR szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

KENYA AA SZUPERSZTÁR szemes kávé

A dupla A-s szupersztár nagyon intenzív koffeines élményt nyújt. Ez a száz százalékos kenyai arabica  garancia a kiemelkedő aromára, a kellemes savasságra és a gyümölcsös harmóniára. A bársonyos lágyságba rögtön az első korty után beleszeret. A második igazolja, hogy a legjobbat választotta. A harmadik kóstolással a mennyország felé repül. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
21 622 Ft /1000 g 2 162 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2025. 02. 21.

KOLUMBIA SUPREMO MEDELIN ANDEANO szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

KOLUMBIA SUPREMO MEDELIN ANDEANO szemes kávé

Száz százalék arabika, száz százalékos élmény! Az elegáns Kolumbia Supremo Medelin feledhetetlen találkozást biztosít az egzotikus gyümölcsökkel és csokoládéval. Bár erős és aromás, harmonikus, sőt enyhe hatással rendelkezik. Exkluzív és szabályos kávészemek sötéten vannak pörkölve, ez által hangsúlyossá válnak a finom olajak és a vonzó illatok. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 525 Ft /1000 g 1 753 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2025. 02. 21.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »