06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Kenya AA Nakuru Mutungat - Micro Lot

Kód: 1721

A kenyai kávé az egyik legjobb a világon. Gazdag testtel, magas savtartalommal, intenzív ízzel és finom aromával rendelkezik. Igen, pontosan ilyenek a Kenya AA Nakuru Mutunugat mikroparcellák a Vulkánok és tavak vidékéről. Íze ribizli, sárgabarack, cseresznye és szőlő, valamint lédús gránátalma. A Kibirigwi Farmers Cooperative Society által kezelt ültetvényen termesztett bor nem csak kiváló gondozásban részesült, hanem saját törzskönyvvel is rendelkezik.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
22 358 Ft /1000 g 2 236 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 27.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Kenya
Vidék
Vidék:
Bahati
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1850 - 2055m
Íz
Íz:
Szőlő, Ribizli, Gránátalma
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

Krém és a kávé íze

Kenya AA Nakuru Mutunugat egy arabica, amely intenzív ízprofiljáról ismert. Igazán gondos kóstolással a friss, savas gyümölcsök vonalait fogjuk észrevenni, amelyeket kellemes édesség egészít ki. Az illat egyenesen finom, kiegyensúlyozott és gazdag testű.

A kávé eredete

Hogyan került a törzskönyvbe a Kenya AA Nakuru Mutunugat Arabica? Megérdemelte! Egy bizonyos ültetvényről származik, Kenya Nakuru régiójából. Érdekes lehet tudni, hogy a kávéültetvények mellett rendkívül érdekes tavak (a legnépszerűbb a Nakuru nevű, felszínét és partjait folyamatosan hatalmas rózsaszín flamingórajok lepik el), őskori lelőhelyek és kialudt vulkánok is találhatók itt. A vulkánok döntő szerepet játszanak a kávé minőségében – a vörös vulkáni talaj speciális ásványi anyagokat ad a gyümölcsöknek, és így befolyásolja a kávébabok ízét. Ehhez természetesen hozzájárul a cserjék nagy magassága, valamint a napsütéses és esős napok kiegyensúlyozott aránya is.

Kenya híres a kávéfák termesztéséről. Bár termelése nem tartozik a világ legnagyobbjai közé, képes olyan csúcsfajtákat exportálni, amelyeket az USA, Európa és Ázsia kávérajongói keresnek. A kenyaiak körülbelül 1 400 és 2 000 méter közötti magasságban ültetik a kávéfákat, ami sokakat az SHG (Strictly High Grown) és SHB (Strictly Hard Bean) kategóriába sorol. A kenyai kávéültetvények területe 160 000 hektárra becsülhető. Más becslések szerint az országban mintegy 150 000 ember foglalkozik kávétermesztéssel, és hatmillió ember dolgozik közvetlenül és közvetve a kávéiparban. Meglehetősen nehéz olyan számadatot találni, amely leírja az éves kenyai kávétermelés mennyiségét. Egyes források egymillió zsákot, mások 40 000 tonnát említenek. Mindenesetre a világpiac kevesebb mint egy százalékát fedi le.

Az is érdekes, hogy bár Kenya közvetlenül Etiópiával, a kávé bölcsőjével szomszédos, lakói csak a 19. század végén kezdtek el kávéfákat termeszteni. A kereskedelmi célú termelés eredete a brit tulajdonban lévő farmokra vezethető vissza, ami az 1954-es híres Mau Mau felkelés után megváltozott, amikor a független kenyaiak átvették az ültetvényeket és a termelési létesítményeket. A legtöbb gazdálkodó (körülbelül 55 százalék) kisbirtokos, aki néhány száz szövetkezetbe szerveződött. Ezek egyike a Kibirigwi Farmers Cooperative Society, amely nyolc feldolgozóüzemet foglal magában.

A Kibirigwi Farmers Cooperative Society (1 141 termelőt tömörítő szövetkezet) kávéját a Kibirigwi folyó vizének felhasználásával mossák a zöldbab előállításához. A munkások a kézzel szüretelt, vörös kávébogyókat a vízbe öntik, és aszerint válogatják őket, hogy lebegnek-e vagy lesüllyednek az aljára. A bogyók pépesítése után a zöld kávét egy éjszakán át erjesztik speciális tartályokban. Ezután a munkásoknak meg kell mosniuk és szét kell válogatniuk. A szárításhoz betonasztalokat használnak - a zöldbab 8-14 napig fekszik rajtuk. Ezenkívül a szövetkezet minden évben több mint 200 000 kávéfacsemetét nevel az ültetvények pótlására.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őrölje le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


KENYA AA SZUPERSZTÁR szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

KENYA AA SZUPERSZTÁR szemes kávé

A dupla A-s szupersztár nagyon intenzív koffeines élményt nyújt. Ez a száz százalékos kenyai arabica  garancia a kiemelkedő aromára, a kellemes savasságra és a gyümölcsös harmóniára. A bársonyos lágyságba rögtön az első korty után beleszeret. A második igazolja, hogy a legjobbat választotta. A harmadik kóstolással a mennyország felé repül. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
21 622 Ft /1000 g 2 162 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 27.

INDIE MONSOON MALABAR AA GRADE szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

INDIE MONSOON MALABAR AA GRADE szemes kávé

Legnépszerűbb, legérdekesebb és a legjobb minőség. A Monsoon Malabar AA ültetvény kávé joggal jutott az első helyre az összes indiai kávé közül. Egyedülálló feldolgozási eljárás, amelynek eredménye a gyönyörű sárga szemek füstös és föld ízzel, amely az eredetiségét adja. Kóstolja meg, a kávét, amelyet a szél és a monszun esők ostoroztak! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 301 Ft /1000 g 1 530 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 27.

ETHIOPIA DJIMMAH szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

ETHIOPIA DJIMMAH szemes kávé

Kávé telt testtel és érzéki bor és gyümölcs ízzel. Már nem kell a város legjobb kávézójába mennie, ha ilyen kávét szeretne. Készítse el otthon! Amint megrendeli, rögtön pörköljük és küldjük is az asztalára. Ha a megfelelő darálásnak és elkészítésnek nagyobb figyelmet szentel, remek kávé lesz a csészéjében kompakt cremmel és gazdag aromával. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
14 381 Ft /1000 g 1 438 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 27.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »