06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

INDONÉZIA SULAWESI SULOTCO ESTATE BIO - szemes kávé

Kód: 1414
Értékelés: kitűnő, 1 vélemény

Ezt a bio kávét megtalálja a Rante Karua kávéültetvényen, amely az indonéziai szigetvilág Sulawesi szigetén található. A kávéültetvény a Toraja-hegység dombjain helyezkedik el, ahol a vulkanikus talaj ideális termesztési feltételeknek. A kávé ízében megtalálható csemege finom édes szőlő, fűszerekkel és csokoládés - utóízzel kombinált. Az aromában érezzük a virágos illatot.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 597 Ft /1000 g 1 760 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2022. 07. 08.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Java / Indonézia
Fajta
Fajta:
Catimor
Vidék
Vidék:
Toraja
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1100 - 1800 m
Íz
Íz:
Csokoládé , Gyümölcs
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

Arabica 100%

A kávé íze és habja

Az Indonesie Sulawesi Sulotco Estate BIO kávé a teljes testével, a szőlő édes ízével, és azt körülvevő fűszerek, és a csokoládé tónusaival emelkedik ki a többi kávé közül. Az aromája elsősorban virágos, de a karamellt is könnyen felismerheti az aromájában.

A kávé eredete

Indonéziába a 17. században hozták el az első kávécserjéket a holland gyarmatosítók. Az első bokrokat eredetileg Jakarta szigetén ültették el, majd később Java-n, és a Sulawesi-n alakították ki az ültetvényeket. A XIX. század fordulóján Srí Lanka szigetén, és Malajzia-ban a kávécserjéket megtámadta az úgynevezett kávérozsda epidémia. A gombabetegség elpusztította az ültetvények túlnyomó részét, és elpusztította az egész indonéz kávéipart. A hollandok azonban nem adták fel, és ezúttal a szigeteken a Liberica fajta kávécserjéket ültették el, de a helyi körülmények nem igazán kedveztek a cserjéknek. Végül az Arabica cserjéket felcserélték az ellenállóbb Robustára. Ma már az indiai kávétermelés 90% -át Robusta tipusú kávé teszi ki. Napjainkban a kávéültetvényekről csaknem minden esetben, kizárólag kisgazdálkodók törődnek. A nagy kávéválság után a gyarmati ültetvények tulajdonosainak a többsége elmenekült az országból. Mindazonáltal a délkelet-ázsiai, és az óceáni államok a legjobb minőségű Arabica kávéiról híresek. Kiderült, hogy a dombos vidék, a vulkanikus talaj, és az alacsonyabb hőmérséklet kedvezően befolyásolják az Arabica termelését. A Sulawesi sziget déli része pontosan ezeket a feltételeket biztosítja az Arabicának. Az 1500 m tengerszint feletti magasságot, 16-20 ° C közötti hőmérsékletet, és vulkáni talajt teli ásványokkal. A masszív, és a rosszul hozzáférhető terep miatt csökkent a cserjék más kávécserjékkel való érintkezésének a kockázata, ezáltal kiküszöbölendő a megbetegedések esetleges lehetősége. Toraja régió hegyes terepein a kávécserjéket ipari műtrágyák, vagy ápolási termékek használata nélkül termesztik. A kávécserjék érett gyümölcseit kézzel takarítják be, és osztályozzák át, ezzel garantálva a kávészemek maximális minőséget. A hegyvidéki terület nem teszi lehetővé a masszív betakarítást (vagy a kávé kiültetését sík területen), így a betakarítás hektáronként csak 300 kilogramm. Sulawesi-ban a kávécserjék gyümölcseit víz segítségével dolgozzák fel, azaz átmosással. Miután a kávébabok megszabadultak a cellulóz bevonatuktól, a fermentációs tartályokban 24-48 órán át fermentálják őket, ezután általában mechanikai szárítókban szárítják ki a még zöld kávébabokat. Nem csak a Torajból származó kávét, hanem a helyi lakosokat is érdemes megemlíteni. A helyi lakosok híresek a bonyolult temetkezési szertartásaikról, amelyek több napig is eltartanak, a szertartáson több száz helyi lakos, és turista is részt vesz.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

8. 18.

Értékelés: kitűnő
Nagyon izgatott voltam a Sulawesi Sulotco Estate Bio kávé miatt. Tökéletes, nagyon krémes felépítésű és csodálatos illata van. Számomra az egyik kedvencem Indonézia és Java körzetéből :-)

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


GUATEMALA SHB BIO - szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

GUATEMALA SHB BIO - szemes kávé

Mit kell tudni Guatemaláról? Hogy talál benne tavakat, vulkánokat, dzsungelt, maja templomokat és strandokat. És hogy gazdái termesztik az egyik nagyszerű közép-amerikai kávét. A szakértők úgy hivatkoznak rá, mint egy ínyencre és kiegyensúlyozott ízétől és enyhe savasságától olvadnak. A kellemes édesség és a csokoládé, a karamell és a zöld alma kombinációja minden bizonnyal elvarázsolja Önt is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 371 Ft /1000 g 1 537 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2022. 07. 08.

PERU SHB PICHANAKI GRADE 1 BIO - szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

PERU SHB PICHANAKI GRADE 1 BIO - szemes kávé

Ezt a perui kávét a Chanchamayo - völgyben termesztik a Junin régióban. Ez a régió az ország egyik legfontosabb termőhelye. A gazdaságok kisvállalkozók tulajdonában vannak kevesebb mint két hektár területen. Ezt a kávét nagy magasságban termesztik, ahol a lassú érlelés miatt a kávébabot összetett íz jellemzi. Az íz jól kiegyensúlyozott, felismeri a citrom, az aszalt gyümölcsök, a kakaó, a karamell és a csokoládé édes savasságát. Az aromája virágos illatú. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
14 484 Ft /1000 g 1 448 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2022. 07. 08.

BRAZÍLIA POCOS DE CALDAS, MINAS GERAIS BIO szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

BRAZÍLIA POCOS DE CALDAS, MINAS GERAIS BIO szemes kávé

Talán nincs olyan ország, ahol a kávé ilyen kiváltságos helyzetben lenne. Brazília hagyományos italnak tartja; A kávét üzleti találkozón, étteremben vagy strandon szolgálják fel. Erős, meleg és édes. Ha azonban a Minas Gerais régió szemeiből készíti el, élvezze az italt díszítés nélkül. Megtudhatja, hogy szó szerint milyen „színes” lehet a kávé. Élvezheti a méz, a csokoládé, a szőlő és a virágok tónusát. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
16 403 Ft /1000 g 1 640 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2022. 07. 08.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »