06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

INDONÉZIA SULAWESI SULOTCO ESTATE BIO - szemes kávé

Kód: 1414
Értékelés: kitűnő, 1 vélemény

Ezt a bio kávét megtalálja a Rante Karua kávéültetvényen, amely az indonéziai szigetvilág Sulawesi szigetén található. A kávéültetvény a Toraja-hegység dombjain helyezkedik el, ahol a vulkanikus talaj ideális termesztési feltételeknek. A kávé ízében megtalálható csemege finom édes szőlő, fűszerekkel és csokoládés - utóízzel kombinált. Az aromában érezzük a virágos illatot.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
19 064 Ft /1000 g 1 906 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2023. 09. 27.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Java / Indonézia
Fajta
Fajta:
Catimor
Vidék
Vidék:
Toraja
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1100 - 1800 m
Íz
Íz:
Csokoládé , Gyümölcs
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

Arabica 100%

A kávé íze és habja

Az Indonesie Sulawesi Sulotco Estate BIO kávé a teljes testével, a szőlő édes ízével, és azt körülvevő fűszerek, és a csokoládé tónusaival emelkedik ki a többi kávé közül. Az aromája elsősorban virágos, de a karamellt is könnyen felismerheti az aromájában.

A kávé eredete

Indonéziába a 17. században hozták el az első kávécserjéket a holland gyarmatosítók. Az első bokrokat eredetileg Jakarta szigetén ültették el, majd később Java-n, és a Sulawesi-n alakították ki az ültetvényeket. A XIX. század fordulóján Srí Lanka szigetén, és Malajzia-ban a kávécserjéket megtámadta az úgynevezett kávérozsda epidémia. A gombabetegség elpusztította az ültetvények túlnyomó részét, és elpusztította az egész indonéz kávéipart. A hollandok azonban nem adták fel, és ezúttal a szigeteken a Liberica fajta kávécserjéket ültették el, de a helyi körülmények nem igazán kedveztek a cserjéknek. Végül az Arabica cserjéket felcserélték az ellenállóbb Robustára. Ma már az indiai kávétermelés 90% -át Robusta tipusú kávé teszi ki. Napjainkban a kávéültetvényekről csaknem minden esetben, kizárólag kisgazdálkodók törődnek. A nagy kávéválság után a gyarmati ültetvények tulajdonosainak a többsége elmenekült az országból. Mindazonáltal a délkelet-ázsiai, és az óceáni államok a legjobb minőségű Arabica kávéiról híresek. Kiderült, hogy a dombos vidék, a vulkanikus talaj, és az alacsonyabb hőmérséklet kedvezően befolyásolják az Arabica termelését. A Sulawesi sziget déli része pontosan ezeket a feltételeket biztosítja az Arabicának. Az 1500 m tengerszint feletti magasságot, 16-20 ° C közötti hőmérsékletet, és vulkáni talajt teli ásványokkal. A masszív, és a rosszul hozzáférhető terep miatt csökkent a cserjék más kávécserjékkel való érintkezésének a kockázata, ezáltal kiküszöbölendő a megbetegedések esetleges lehetősége. Toraja régió hegyes terepein a kávécserjéket ipari műtrágyák, vagy ápolási termékek használata nélkül termesztik. A kávécserjék érett gyümölcseit kézzel takarítják be, és osztályozzák át, ezzel garantálva a kávészemek maximális minőséget. A hegyvidéki terület nem teszi lehetővé a masszív betakarítást (vagy a kávé kiültetését sík területen), így a betakarítás hektáronként csak 300 kilogramm. Sulawesi-ban a kávécserjék gyümölcseit víz segítségével dolgozzák fel, azaz átmosással. Miután a kávébabok megszabadultak a cellulóz bevonatuktól, a fermentációs tartályokban 24-48 órán át fermentálják őket, ezután általában mechanikai szárítókban szárítják ki a még zöld kávébabokat. Nem csak a Torajból származó kávét, hanem a helyi lakosokat is érdemes megemlíteni. A helyi lakosok híresek a bonyolult temetkezési szertartásaikról, amelyek több napig is eltartanak, a szertartáson több száz helyi lakos, és turista is részt vesz.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

8. 18.

Értékelés: kitűnő
Nagyon izgatott voltam a Sulawesi Sulotco Estate Bio kávé miatt. Tökéletes, nagyon krémes felépítésű és csodálatos illata van. Számomra az egyik kedvencem Indonézia és Java körzetéből :-)

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


PERU SHB PICHANAKI GRADE 1 BIO - szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

PERU SHB PICHANAKI GRADE 1 BIO - szemes kávé

Ezt a perui kávét a Chanchamayo - völgyben termesztik a Junin régióban. Ez a régió az ország egyik legfontosabb termőhelye. A gazdaságok kisvállalkozók tulajdonában vannak kevesebb mint két hektár területen. Ezt a kávét nagy magasságban termesztik, ahol a lassú érlelés miatt a kávébabot összetett íz jellemzi. Az íz jól kiegyensúlyozott, felismeri a citrom, az aszalt gyümölcsök, a kakaó, a karamell és a csokoládé édes savasságát. Az aromája virágos illatú. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

BRAZÍLIA POCOS DE CALDAS BIO - szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

BRAZÍLIA POCOS DE CALDAS BIO - szemes kávé

Talán nincs olyan ország, ahol a kávé ilyen kiváltságos helyzetben lenne. Brazília hagyományos italnak tartja; A kávét üzleti találkozón, étteremben vagy strandon szolgálják fel. Erős, meleg és édes. Ha azonban a Minas Gerais régió szemeiből készíti el, élvezze az italt díszítés nélkül. Megtudhatja, hogy szó szerint milyen „színes” lehet a kávé. Élvezheti a méz, a csokoládé, a szőlő és a virágok tónusát. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
20 234 Ft /1000 g 2 023 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2023. 09. 27.

Kongo Ngula BIO - szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

Kongo Ngula BIO - szemes kávé

A magashegyi kávé szerelmeseinek, a biotermesztés rajongóinak, a vonzó ízű és szokatlan aromájú italok kedvelőinek - a kongói Kivu régióból származó, kiváló minőségű kávébabokat pörkölünk Önnek és barátainak. Olyan élményt nyújt, amely édes, mint a méz, kesernyés, mint a grapefruit, és lédús, mint a szilva. Kóstolja meg az ásványok, a baobabok és a hegyi gorillák földjéről származó kávét. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
16 405 Ft /1000 g 1 640 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2023. 09. 27.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »