06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

ETHIOPIA DJIMMAH szemes kávé BIO & Fair Trade

Kód: 561

A kávé hazájából, a Nagy-tavak hegyvidéki tájáról hoztuk el Önnek eme kiemelkedő királynőt. Az etiópiai kávé pótolhatatlan helyet foglal el a piacon. Azt, hogy mennyire ízlett a Kaldi nevű kecskepásztor lánynak, aki először kóstolhatta meg eme remek italt már sajnos nem tudhatjuk meg. A mi tapasztalatunk a kávéval kapcsolatosanviszont egyértelmű: Etiópia Djimmah BIO harmonikus, teljes, enyhén virág ízű, átitatva a szőlő aromájával.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
18 100 Ft /1000 g 15 385 Ft /1000 g 1 538 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2023. 09. 27.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Etiópia
Fajta
Fajta:
Forest Coffee
Vidék
Vidék:
Caffa
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1500
Íz
Íz:
Virágos, Szőlő
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

Arabica BIO 100%

A kávé íze és habja

Ez az ökológiai termesztésű kávé BIO minőségben nem tagadhatja le magából a forró Afrikát. A kávé tele van erővel, és a virágok utóhangjaival. Nem csoda, hogy az Etiópia Djimmah a világ egyik legjobb kávéja. Megfelelő előkészítése mellett, sűrű és kompakt habbal, kivételes aromával ajándékozza meg a fogyasztóját.

A kávé származása

Kaffa egy tartomány, Etiópia délnyugati részén található. Története és neve a kávéhoz és a kávébokrokhoz kapcsolódik. A Kaffa név valószínűleg arab qahwahból származik – jelentése ital bogyókból. A kávé ezen a területen mindig is a jövedelem fő forrása volt. Azonban a kávé árának a csökkenése miatt az egész világon, az etiópok az elmúlt évtizedekben rákényszerültek más terményeket is termeszteni. Sajnálatos módon ez végett az esőerdőt kivágják és szántóföldre átalakítják át.

Jelenleg az etiópiai kávé 98% -át kis ültetvényeken termelik. Szövetkezeteken belül csatlakoznak egymáshoz a kisgazdálkodók, és együtt termelik a kávécserjéket az esőerdőben. Körülbelül harminc ilyen szövetkezetről van szó, amelyek évente egyedülálló minőségű kávét hoznak forgalomba. Az eladásból származó bevétel több mint 40.000 gazdálkodón, családjain és segédmunkásain segít. 2010-ben a Kaffát az UNESCO bioszféra rezervátumaként ismerte el. Ez az oka annak, hogy a kiválasztott kistermelők ipari műtrágyák és kémiai permetezés nélkül termesztik a kávét. Ez a helyzet az Etiópia Djimmah BIO esetében is.

Az Forest kávéfajta piros bogyóit évente többször takarítják be. A feldolgozásuk átmosással történik, amelyhez kivételes technológiai felszerelésre és gazdálkodók felbecsülhetetlen tapasztalatára van szükség. Másrészt az átmosott kávé nagyon friss, virág, illetve gyümölcs aromájú. Etiópiában a nyers kávébabot közvetlen napfényben szárítják. Az ország évente 60 ezer tonna kávét produkál.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

  1. A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
  2. Egy csésze kávéhoz  használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
  3. Kb. 95 °C-os vízzel  öntse le a kávét.
Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


15% KEDVEZMÉNY
BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

A forró Brazília a világnak nemcsak kitűnő focistákat ad, de ásványi növényeket és az emlékművek megtekintését is. De a rendkívüli minőségű kávé exportja által is nagyon híres földrész. A száz százalékos arabika Santos NY2 a klasszikusok közé tartozik, amelyet nem lehet megunni. Ki tud a csokinak és a mogyorónak ellenállni? Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
11 037 Ft /1000 g 9 381 Ft /1000 g 938 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2023. 09. 27.

15% KEDVEZMÉNY
PERU ANDES GOLD szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

PERU ANDES GOLD szemes kávé

Azok számára, akik szeretik a megtartani a tempót, de a kávéház rajongóinak is gazdag és személyre szabott ínyencséget hoztunk. A dél-amerikai kávé valódi öröm forrás - megtalálhatjuk benne a kedvenc kombinációt, az édes csokoládét és gyümölcsöt minimális mogyoró utóízzel. Az alacsony savasság adja a kellemes könnyedséget ennek a száz százalékos arabikának. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
14 047 Ft /1000 g 11 940 Ft /1000 g 1 194 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2023. 09. 27.

PERU SHB PICHANAKI GRADE 1 BIO - szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

PERU SHB PICHANAKI GRADE 1 BIO - szemes kávé

Ezt a perui kávét a Chanchamayo - völgyben termesztik a Junin régióban. Ez a régió az ország egyik legfontosabb termőhelye. A gazdaságok kisvállalkozók tulajdonában vannak kevesebb mint két hektár területen. Ezt a kávét nagy magasságban termesztik, ahol a lassú érlelés miatt a kávébabot összetett íz jellemzi. Az íz jól kiegyensúlyozott, felismeri a citrom, az aszalt gyümölcsök, a kakaó, a karamell és a csokoládé édes savasságát. Az aromája virágos illatú. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »