CSOKOLÁDÉS - MENTÁS szemes kávé
Olaszországban a kávéhoz fahéjat szórnak, Görögországban ouzot öntenek hozzá. De már próbálta a csokoládés-mentás ízű kávét? Épp itt az ideje felfedezni a kitűnő édes és fűszeres, sűrű és élénkítő kombinációt. Az aromás száz százalékos arabikára határozottan nem érvényes - jót lassan. Fogyassza olyan gyakran, ahogy csak akarja!
Összetétel
Arabica 100%, AromaA kávé ízéről
A Puno kávé egyedülálló jellegű és kellemesen édes. A csokoládé és a menta lágy íze finom, mégis intenzív ízkombinációt alkot.
Az íze harmonikus. Jól elkészítve és megőrölve a kávé könnyű és rugalmas habot ad, amely gyorsan szétivódik a csésze teljes felületén.
A kávé származásáról
Ehhez a kávéhoz a Peru magas hegyei felé kell kalandoznunk.
Puno régió világszerte ismert a Typica nevű kávé faj termesztésével, amely termesztése alacsonyabb hozamú, viszont kiváló minőségű és ízű. A kávécserjéket kistermelő gazdák termesztik, ültetvényeik magasan az Andok-hegységben találhatók.Ezért nem használnak iparilag előállított műtrágyákat és készítményeket a kávé termesztéséhez és kezeléséhez. Elsősorban azért, mert a szegény gazdálkodók számára nem hozzáférhetőek, másrészt pedig szinte lehetetlen őket elszállítani ezekre a magaslati területekre.
A kávét a szezonban többször is betakarítják az Andokban. A kávé gyümölcsei fokozatosan érlelődnek, ezért csak a legmagasabb érettségi szakaszban gyűjtik őket össze.
Átmosással kezdik feldolgozni a kávét.A bogyókat a vízbe öntik és speciális lemezeken keresztül préselik ki a gyümölcs belsejét. A kávébabot 36 órán keresztül fermentálják. Ezután a gazdálkodók betonfelületre szétterítik és közvetlen napfényen szárítják őket.Az eredmény a zöld kávé, amelyet a végén még át kell osztályozni, becsomagolni és mérlegelni.
Mi nyers kávét vásárolunk fel, saját magunk pörköljük a kávét megrendelés szerint. Így tesszük lehetővé, hogy ügyfeleink mindig frissen perzselt kávét kapjanak. A kávét kis mennyiségben pörköljük, így az nem veszít az értékes aromájából.
Az ízesítést a pörkölőmester a pörkölés előtt végzi, amikor a kávébabokat tiszta, természetes aromával permetezi.
Ízesített kávé elkészítése automata kávéfőzőben
Ha ízesített kávét kíván használni automatikus adagolóval ellátott automata kávéfőzőben, javasoljuk, hogy győződjön meg róla, hogy ez lehetséges a kávéfőző használati útmutatójában. Ha a készülék gyártója nem ad információt az ízesített kávéról, kérjük, kövesse az alábbi ajánlásokat. A természetes aroma, amellyel a kávé ízesített, hosszabb ideig tartó érintkezés esetén reakcióba léphet a tartályban lévő műanyagokkal, és kifehéredhet.
Ugyanezt a szabályt kell betartani az ízesített kávé őrlésénél (kézi és elektromos). |
Hatásai - kávék
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
- A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
- Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
- Kb. 95° C-os vízzel öntsük le a kávét .
Tanácsra van szüksége?
3. 19.
6. 29.
6. 27.