

Honduras Gerardo Mejía - El Tontolo - Anaerobic Natural
Különlegesen erjesztett kávé egy különleges fajtából, ez a hondurasi Gerardo Mejía - El Tontolo. Ez az arabica egyike azoknak, amelyek kiemelkednek gyümölcsös ízükkel, finom csokoládés és karamellás jegyekkel. A baristák és a jó kávé kedvelőinek tudatába 2015-ben került be, amikor elnyerte a Cup of Excellence címet. Biztosak vagyunk benne, hogy Ön is szeretni fogja.
Összetétel
Arabica 100%Crema és a kávé íze
Honduras Gerardo Mejía - El Tontolo elképesztő ízek egész tárházát kínálja. Először szőlőt, csokoládét és egzotikus gyümölcsöket érezni, majd joghurtos jegyek bontakoznak ki, végül egy könnyű csokoládés és karamellás befejezés következik. Savasság tekintetében ez a kávé szépen a második helyre kerülne - nem túl savanyú és nem is túl édes. Éppen megfelelő.
A kávé eredete
A bevezetőben leírt speciális fermentációs módszerről és a különleges fajtáról, az alábbiákban adunk magyarázatot.
A hondurasi arabica Gerardo Mejía - El Tontolo feldolgozását az úgynevezett anaerob fermentációval végzik, amely vonzó jegyeket fejleszt ki a kávébabokban (a kávébogyók íze a kávébabokban koncentrálódik), és lehetővé teszi a termelő számára az egész folyamat tökéletes ellenőrzését. Ez egy olyan folyamat, amelynek során a gazdák a kávénövényeket lefejtik a héjról, és rozsdamentes acéltartályokba helyezik. Ezeket hermetikusan lezárják. A babokat borító nyálkás gyümölcs hús erjedésnek indul, ami csökkenti a tartályok oxigéntartalmát és növeli a szén-dioxid-tartalmat. A tartályok nyomása addig növekszik, amíg az erjedési folyamat során az összes pép fel nem oldódik. De nem elég sokáig ahhoz, hogy alkohol keletkezzen. Ezért nagyon fontos a cukorszint, a hőmérséklet, a pH, a nyomás és az idő ellenőrzése.
A folyamat 18-23 óra elteltével általában véget ér. A fermentálódott kávé szemek ezután közvetlen napfényre kerül, ami megállítja az erjedést, stabilizálja a kávébabok ízét és tökéletesen megszárítja.
Így dolgozták fel a Finca El Tontolo termelői a viszonylag fiatal, hibrid Parainema fajta kávécseresznyéjét. Ezt a fajtát az IHCAFE (Hondurasi Kávékutató Intézet) 2002-ben fejlesztette ki a Caturra és a Maragogype fajták "keresztezésével". Az így nemesített kávéfák magas terméshozamúak és ellenállóak a betegségekkel, kártevőkkel és a szárazsággal szemben. Különböző magasságokban, beleértve az alföldi területeket is, jól fejlődnek.
Ízében a Parainemát gyümölcsös jegyek jellemzik, lágy savtartalommal és telt testtel. Gyakran használják keverékek és blendek alapjaként, mivel karaktere jól támogatja és kiegészíti más kávéfajták ízjegyeit.
Végül említsük meg a Finca El Tontolo gazdaságot. A Gerardo Mejia tulajdonában lévő 21 hektárnyi kávéültetvényt művel, amelynek 60 százalékát banán- és narancsfák árnyékolják. A farm BIO és Fair Trade tanúsítvánnyal rendelkezik, és elnyerte a Rainforest Alliance címkét is.
Hatásai - kávék
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
- A kávét a kiválasztott elkészítési módnak megfelelő durvaságúra őrölje.
- Egy csészéhez 1,5-2 teáskanálnyi (kb. 7 g), V60-as szűrőhöz 1 g kávét használjon 14 ml vízhez.
- Öntsön vagy engedjen át 94 °C-os vizet a filteren.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

MEXICO MARAGOGYPE BARRANCO HAND szemes kávé
