06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Honduras Gerardo Mejía - El Tontolo - Anaerobic Natural

Kód: 1908

Különlegesen erjesztett kávé egy különleges fajtából, ez a hondurasi Gerardo Mejía - El Tontolo. Ez az arabica egyike azoknak, amelyek kiemelkednek gyümölcsös ízükkel, finom csokoládés és karamellás jegyekkel. A baristák és a jó kávé kedvelőinek tudatába 2015-ben került be, amikor elnyerte a Cup of Excellence címet. Biztosak vagyunk benne, hogy Ön is szeretni fogja.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Honduras
Fajta
Fajta:
Parainema
Vidék
Vidék:
San Marcos
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1150 - 1300m
Íz
Íz:
Csokoládé , Karamella, Szőlő
Feldolgozás
Feldolgozás:
Anaerobní fermentace

Összetétel

Arabica 100%

Crema és a kávé íze

Honduras Gerardo Mejía - El Tontolo elképesztő ízek egész tárházát kínálja. Először szőlőt, csokoládét és egzotikus gyümölcsöket érezni, majd joghurtos jegyek bontakoznak ki, végül egy könnyű csokoládés és karamellás befejezés következik. Savasság tekintetében ez a kávé szépen a második helyre kerülne - nem túl savanyú és nem is túl édes. Éppen megfelelő.

A kávé eredete

A bevezetőben leírt speciális fermentációs módszerről és a különleges fajtáról, az alábbiákban adunk magyarázatot.

A hondurasi arabica Gerardo Mejía - El Tontolo feldolgozását az úgynevezett anaerob fermentációval végzik, amely vonzó jegyeket fejleszt ki a kávébabokban (a kávébogyók íze a kávébabokban koncentrálódik), és lehetővé teszi a termelő számára az egész folyamat tökéletes ellenőrzését. Ez egy olyan folyamat, amelynek során a gazdák a kávénövényeket lefejtik a héjról, és rozsdamentes acéltartályokba helyezik. Ezeket hermetikusan lezárják. A babokat borító nyálkás gyümölcs hús erjedésnek indul, ami csökkenti a tartályok oxigéntartalmát és növeli a szén-dioxid-tartalmat. A tartályok nyomása addig növekszik, amíg az erjedési folyamat során az összes pép fel nem oldódik. De nem elég sokáig ahhoz, hogy alkohol keletkezzen. Ezért nagyon fontos a cukorszint, a hőmérséklet, a pH, a nyomás és az idő ellenőrzése.

A folyamat 18-23 óra elteltével általában véget ér. A fermentálódott kávé szemek ezután közvetlen napfényre kerül, ami megállítja az erjedést, stabilizálja a kávébabok ízét és tökéletesen megszárítja.

Így dolgozták fel a Finca El Tontolo termelői a viszonylag fiatal, hibrid Parainema fajta kávécseresznyéjét. Ezt a fajtát az IHCAFE (Hondurasi Kávékutató Intézet) 2002-ben fejlesztette ki a Caturra és a Maragogype fajták "keresztezésével". Az így nemesített kávéfák magas terméshozamúak és ellenállóak a betegségekkel, kártevőkkel és a szárazsággal szemben. Különböző magasságokban, beleértve az alföldi területeket is, jól fejlődnek.

Ízében a Parainemát gyümölcsös jegyek jellemzik, lágy savtartalommal és telt testtel. Gyakran használják keverékek és blendek alapjaként, mivel karaktere jól támogatja és kiegészíti más kávéfajták ízjegyeit.

Végül említsük meg a Finca El Tontolo gazdaságot. A Gerardo Mejia tulajdonában lévő 21 hektárnyi kávéültetvényt művel, amelynek 60 százalékát banán- és narancsfák árnyékolják. A farm BIO és Fair Trade tanúsítvánnyal rendelkezik, és elnyerte a Rainforest Alliance címkét is.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

  1. A kávét a fajtájának megfelelően őrölje le.
  2. Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
  3. Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.
Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »