06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Honduras Gerardo Mejía - El Tontolo - Anaerobic Natural

Kód: 1908

Különlegesen erjesztett kávé egy különleges fajtából, ez a hondurasi Gerardo Mejía - El Tontolo. Ez az arabica egyike azoknak, amelyek kiemelkednek gyümölcsös ízükkel, finom csokoládés és karamellás jegyekkel. A baristák és a jó kávé kedvelőinek tudatába 2015-ben került be, amikor elnyerte a Cup of Excellence címet. Biztosak vagyunk benne, hogy Ön is szeretni fogja.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
21 622 Ft /1000 g 2 162 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 06. 09.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Honduras
Fajta
Fajta:
Parainema
Vidék
Vidék:
San Marcos
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1150 - 1300m
Íz
Íz:
Csokoládé , Karamella, Szőlő
Feldolgozás
Feldolgozás:
Anaerobní fermentace

Összetétel

Arabica 100%

Crema és a kávé íze

Honduras Gerardo Mejía - El Tontolo elképesztő ízek egész tárházát kínálja. Először szőlőt, csokoládét és egzotikus gyümölcsöket érezni, majd joghurtos jegyek bontakoznak ki, végül egy könnyű csokoládés és karamellás befejezés következik. Savasság tekintetében ez a kávé szépen a második helyre kerülne - nem túl savanyú és nem is túl édes. Éppen megfelelő.

A kávé eredete

Amikor a bevezető leírásban a különleges fermentációs módszerről és a különleges fajtáról beszélünk, meg kell magyaráznunk.

A hondurasi arabica Gerardo Mejía - El Tontolo feldolgozását az úgynevezett anaerob fermentációval végzik, amely vonzó jegyeket fejleszt ki a kávébabokban (a kávébogyók íze a kávébabokban koncentrálódik), és lehetővé teszi a termelő számára az egész folyamat tökéletes ellenőrzését. Ez egy olyan folyamat, amelynek során a gazdák a kávénövényeket lefejtik a héjról, és rozsdamentes acéltartályokba helyezik. Ezeket hermetikusan lezárják. A babokat borító nyálkás pép erjedésnek indul, ami csökkenti a tartályok oxigéntartalmát és növeli a szén-dioxid-tartalmat. A tartályok nyomása addig növekszik, amíg az erjedési folyamat során az összes pép fel nem oldódik. De nem elég sokáig ahhoz, hogy alkohol keletkezzen. Ezért nagyon fontos a cukorszint, a hőmérséklet, a pH, a nyomás és az idő ellenőrzése.

A folyamat 18-23 óra elteltével általában véget ér. Az erjesztett kávé ezután közvetlen napfényre kerül, ami megállítja az erjedést, stabilizálja a kávébabok ízét és tökéletesen megszárítja.

Így dolgozták fel a Finca El Tontolo termelői a viszonylag fiatal, hibrid Parainema fajta kávécseresznyéjét. Ezt a fajtát az IHCAFE (Hondurasi Kávékutató Intézet) 2002-ben fejlesztette ki a Caturra és a Maragogype fajták "keresztezésével". Az így nemesített kávéfák magas terméshozamúak és ellenállóak a betegségekkel, kártevőkkel és a szárazsággal szemben. Különböző magasságokban, beleértve az alföldi területeket is, jól fejlődnek.

Ízében a Parainemát gyümölcsös jegyek jellemzik, lágy savtartalommal és telt testtel. Gyakran használják keverékek és blendek alapjaként, mivel karaktere jól támogatja és kiegészíti más kávéfajták ízjegyeit.

Végül említsük meg a Finca El Tontolo gazdaságot. A Gerardo Mejia tulajdonában lévő 21 hektárnyi kávéültetvényt művel, amelynek 60 százalékát banán- és narancsfák árnyékolják. A farm BIO és Fair Trade tanúsítvánnyal rendelkezik, és elnyerte a Rainforest Alliance címkét is.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

  1. A kávét a fajtájának megfelelően őrölje le.
  2. Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
  3. Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.
Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


Brazília Yellow B. Fazenda da Lagoa
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

Brazília Yellow B. Fazenda da Lagoa

Szuper lágy, kivételesen illatos és édesen csokoládés. A kávé a népszerű Fazenda da Lagoa (Farm a tónál) brazil ültetvényről a világ leglátogatottabbjai közé tartozik. Az esőerdő karjai között érik, hegyekkel és kristálytiszta tóval körbevéve. Közepes intenzitással pörköljük, hogy megmaradjon a tökéletesen sima testessége és gyümölcsös aromája.  Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
18 612 Ft /1000 g 1 861 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 06. 09.

Nikaragua Matagalpa Microlot - szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

Nikaragua Matagalpa Microlot - szemes kávé

Vulkánok, tavak, egzotikus virágok és trópusi fák. Nicaragua a rendkívüli biológiai sokféleség országa, és ezért abszolút tökéletes kávé. A bizonyíték a Matagalpa régióból származó arabica, egy egyedülálló mikrolot, karamellás, citrusos és csokoládés ízekkel. A helyi éghajlatot örök tavasznak nevezik, a helyi kávé pedig szerelem első kortyra. Győződjön meg róla saját maga. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 759 Ft /1000 g 1 776 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 06. 09.

Ethiopia Aricha Natural Grade 1 BIO - szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

Ethiopia Aricha Natural Grade 1 BIO - szemes kávé

A Yirgacheffe kávé citrusos ízprofillal és kerek testtel rendelkezik. Az egyik legtekintélyesebb kávérégió babjait az ínyencek szerte a világon szeretik. Az Ethiopia Aricha Natural Grade 1 BIO nem fog csalódást okozni a tökéletességet keresőknek és a stabil minőség rajongóinak. Az enyhe citrusos jegyek mellett az áfonya és a karamell ízével is megörvendezteti. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
27 475 Ft /1000 g 2 747 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 06. 09.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »