

COSTA RICA FINCA EL ROSARI - Micro Lot
A család az alap...a jó ültetvényhez. Amikor fél századdal ezelőtt Moises Meza kiültette az első kávécserjéket A Leon Cortes területen, már sejtette, hogy jól csinálja. Ma az egyedülálló kávét a fiai, Javier és Gabriel termesztik a fák árnyékában. Az ő mikrolotjukra vár világszerte türelmetlenül a sok kávéimádó. Enyhe, tejesen csokoládés ízű friss cseresznye beütéssel. Costa Rica legjobb kávéja Önt is elbűvöli, ebben biztosak vagyunk.
Összetétel
Arabica 100%A kávé íze és habja
Costa Rica Finca El Rosario kiegyensúlyozott ízű, kellemes, enyhe savassággal és a tejcsokoládé nyomaival rendelkező kávé. Szó szerint tökéletesen kiegészül a cseresznye és a melasz tónusaival. Az ebből a kávéból készült eszpresszó finom és kompakt habbal fogja Önt megörvendeztetni.
A kávé származása
Ez a kis ültetvény Costa Rica-ra tipikusan nem csak csodálatos névvel rendelkezik. Az El Rosario (rózsafüzér) szintén emlékezetes a micro-lotjai miatt, melyeket 2007 óta produkál. A Caturra és a Red Catuai Arabica alfajait családi gazdaság termeszti termékeny vulkáni talajon, 1600 m tengerszint feletti magasságban. Leon Cortes területén, Tarazzu régióra, ahol El Rosario fekszik, tipikus az enyhe
éghajlat, meleg nappalokkal és hűvös éjszakákkal. A kávészemek előnyére szolgál, hogy a kávécserjéket a fák árnyékába ültetik. Mindezen tényezők kombinációja hatására lassabban érlelődnek a kávé gyümölcsei, így intenzívebb az ízük és az aromájuk, valamint magasabb a természetes cukortartalmuk. A mikro-lotok előnye a kávé abszolút tiszta származása. Costa Rica esetében a Finca El Rosario hátterében az ültetvény alapítója, Moises Meza áll. Ő építette ki a farmot, amelyek parcelláin napjainkban a fiai Javier Meza és Gabriel Meza ma egyedülálló micro-lottokat termesztenek a nemzetközi piac részére. Műtrágyák és permetek nélkül, 100% -ban környezetbarát kávét termesztenek.
A kávé gyümölcseit El Rosario-ban kizárólag kézzel takarítják be, és válogatják szét. Ennek az eredménye egyenletes, nagyszemcsés kávé, állandó minőséggel. A bogyók feldolgozásának a folyamata is szintén specifikus. Először vízben átmossák, hogy megszabaduljanak a szennyeződésektől, majd a gazdák kihámozzák őket, de ezúttal víz nélkül. Ezt követi a szárítási fázis, ami nagyon igényes folyamat, ha rosszul végzik a szárítást az az egész termést veszélyeztetheti. A kávészemek nagyon könnyen penészednek. Az El Rosario gazdaságban a kávébabokat speciális szárítógépek segítségével szárítják, a kávészemeket minden 10 percben átforgatják. Ez a folyamat egy egész hétig is eltarthat. Az eredménye az úgynevezett Honey Coffee, enyhe savassággal, gyümölcsös tónusokkal és mézes ízvilággal.
A baristák állításai szerint ilyen édes kávét máshol nem találni. A kávészemekbe még a pörkölésük előtt beleivódik ez az egyedi ízvilág.
Ez a micro-lot SBH rövidítéssel van ellátva, ami a legmagasabb minőségű kávét jelenti, a legkeményebb kávészemekkel.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

7. 4.
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

PERU ANDES GOLD szemes kávé
