06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

COSTA RICA FINCA EL ROSARI - Micro Lot

Kód: 1152
Értékelés: kitűnő, 1 vélemény

A család az alap...a jó ültetvényhez. Amikor fél századdal ezelőtt Moises Meza kiültette az első kávécserjéket A Leon Cortes területen, már sejtette, hogy jól csinálja. Ma az egyedülálló kávét a fiai, Javier és Gabriel termesztik a fák árnyékában. Az ő mikrolotjukra vár világszerte türelmetlenül a sok kávéimádó. Enyhe, tejesen csokoládés ízű friss cseresznye beütéssel. Costa Rica legjobb kávéja Önt is elbűvöli, ebben biztosak vagyunk.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
29 864 Ft /1000 g 25 385 Ft /1000 g 2 538 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Costa Rica
Fajta
Fajta:
Caturra
Vidék
Vidék:
Tarrazu
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1600
Íz
Íz:
Tejes csokoládé
Feldolgozás
Feldolgozás:
Száraz

Összetétel

Arabica 100%

A kávé íze és habja

Costa Rica Finca El Rosario kiegyensúlyozott ízű, kellemes, enyhe savassággal és a tejcsokoládé nyomaival rendelkező kávé. Szó szerint tökéletesen kiegészül a cseresznye és a melasz tónusaival. Az ebből a kávéból készült eszpresszó finom és kompakt habbal fogja Önt megörvendeztetni.

A kávé származása

Ez a kis ültetvény Costa Rica-ra tipikusan nem csak csodálatos névvel rendelkezik. Az El Rosario (rózsafüzér) szintén emlékezetes a micro-lotjai miatt, melyeket 2007 óta produkál. A Caturra és a Red Catuai Arabica alfajait családi gazdaság termeszti termékeny vulkáni talajon, 1600 m tengerszint feletti magasságban. Leon Cortes területén, Tarazzu régióra, ahol El Rosario fekszik, tipikus az enyhe

éghajlat, meleg nappalokkal és hűvös éjszakákkal. A kávészemek előnyére szolgál, hogy a kávécserjéket a fák árnyékába ültetik. Mindezen tényezők kombinációja hatására lassabban érlelődnek a kávé gyümölcsei, így intenzívebb az ízük és az aromájuk, valamint magasabb a természetes cukortartalmuk. A mikro-lotok előnye a kávé abszolút tiszta származása. Costa Rica esetében a Finca El Rosario hátterében az ültetvény alapítója, Moises Meza áll. Ő építette ki a farmot, amelyek parcelláin napjainkban a fiai Javier Meza és Gabriel Meza ma egyedülálló micro-lottokat termesztenek a nemzetközi piac részére. Műtrágyák és permetek nélkül, 100% -ban környezetbarát kávét termesztenek.

A kávé gyümölcseit El Rosario-ban kizárólag kézzel takarítják be, és válogatják szét. Ennek az eredménye egyenletes, nagyszemcsés kávé, állandó minőséggel. A bogyók feldolgozásának a folyamata is szintén specifikus. Először vízben átmossák, hogy megszabaduljanak a szennyeződésektől, majd a gazdák kihámozzák őket, de ezúttal víz nélkül. Ezt követi a szárítási fázis, ami nagyon igényes folyamat, ha rosszul végzik a szárítást az az egész termést veszélyeztetheti. A kávészemek nagyon könnyen penészednek. Az El Rosario gazdaságban a kávébabokat speciális szárítógépek segítségével szárítják, a kávészemeket minden 10 percben átforgatják. Ez a folyamat egy egész hétig is eltarthat. Az eredménye az úgynevezett Honey Coffee, enyhe savassággal, gyümölcsös tónusokkal és mézes ízvilággal.

A baristák állításai szerint ilyen édes kávét máshol nem találni. A kávészemekbe még a pörkölésük előtt beleivódik ez az egyedi ízvilág.

Ez a micro-lot SBH rövidítéssel van ellátva, ami a legmagasabb minőségű kávét jelenti, a legkeményebb kávészemekkel.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

7. 4.

Értékelés: kitűnő
Tökéletes kolumbiai kávé, a legjobb, amit valaha ittam. Enyhe savasság, amely nem nyomja el a kávé ízét, és a pörkölés éppen megfelelő, nagyon aromás ízű és aromájú étcsokoládé, édes mandarin utóízzel, egyszerűen az abszolút TOP. Mindenképpen újra megrendelem. Az indiai robusta peaberryvel kombinálva is kiváló, főleg reggel vagy éjszakai műszakra, amikor kell egy igazi kick :)

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


15% KEDVEZMÉNY
BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

A forró Brazília a világnak nemcsak kitűnő focistákat ad, de ásványi növényeket és az emlékművek megtekintését is. De a rendkívüli minőségű kávé exportja által is nagyon híres földrész. A száz százalékos arabika Santos NY2 a klasszikusok közé tartozik, amelyet nem lehet megunni. Ki tud a csokinak és a mogyorónak ellenállni? Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
11 037 Ft /1000 g 9 381 Ft /1000 g 938 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.

15% KEDVEZMÉNY
PERU ANDES GOLD szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

PERU ANDES GOLD szemes kávé

Azok számára, akik szeretik a megtartani a tempót, de a kávéház rajongóinak is gazdag és személyre szabott ínyencséget hoztunk. A dél-amerikai kávé valódi öröm forrás - megtalálhatjuk benne a kedvenc kombinációt, az édes csokoládét és gyümölcsöt minimális mogyoró utóízzel. Az alacsony savasság adja a kellemes könnyedséget ennek a száz százalékos arabikának. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
14 047 Ft /1000 g 11 940 Ft /1000 g 1 194 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.

SALVADOR SHG RED BOURBON FINCA SANTA ADELAIDA Micro Lot - szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

SALVADOR SHG RED BOURBON FINCA SANTA ADELAIDA Micro Lot - szemes kávé

A Santa Adelaide édes kávéja örömet szerez mindazoknak, akik rendkívüli pillanatokat keresnek a kivételes pillanatokban. Megpörköltük úgy,hogy a  vonzerejét kiemelje a szőlő, a kakaó és a marcipán. Mielőtt ezt a salvadori kimosott  finomságot használná az eszpresszó vagy cold brew, elkészítésére, vegye figyelembe a csodálatos, szabályos szemeket. A  titkaikat felfedezni azonnal őrlés után. A kávé illata elárasztja az egész lakást ... Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
23 946 Ft /1000 g 2 395 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »