06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

COSTA RICA FINCA EL ROSARI - Micro Lot

Kód: 1152

A család az alap...a jó ültetvényhez. Amikor fél századdal ezelőtt Moises Meza kiültette az első kávécserjéket A Leon Cortes területen, már sejtette, hogy jól csinálja. Ma az egyedülálló kávét a fiai, Javier és Gabriel termesztik a fák árnyékában. Az ő mikrolotjukra vár világszerte türelmetlenül a sok kávéimádó. Enyhe, tejesen csokoládés ízű friss cseresznye beütéssel. Costa Rica legjobb kávéja Önt is elbűvöli, ebben biztosak vagyunk.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
21 577 Ft /1000 g 2 158 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 6. 24. 2021
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Costa Rica
Fajta
Fajta:
Caturra
Vidék
Vidék:
Tarrazu
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1600
Íz
Íz:
Tejes csokoládé
Feldolgozás
Feldolgozás:
Száraz

Összetétel

Arabica 100%

A kávé íze és habja

Costa Rica Finca El Rosario kiegyensúlyozott ízű, kellemes, enyhe savassággal és a tejcsokoládé nyomaival rendelkező kávé. Szó szerint tökéletesen kiegészül a cseresznye és a melasz tónusaival. Az ebből a kávéból készült eszpresszó finom és kompakt habbal fogja Önt megörvendeztetni.

A kávé származása

Ez a kis ültetvény Costa Rica-ra tipikusan nem csak csodálatos névvel rendelkezik. Az El Rosario (rózsafüzér) szintén emlékezetes a micro-lotjai miatt, melyeket 2007 óta produkál. A Caturra és a Red Catuai Arabica alfajait családi gazdaság termeszti termékeny vulkáni talajon, 1600 m tengerszint feletti magasságban. Leon Cortes területén, Tarazzu régióra, ahol El Rosario fekszik, tipikus az enyhe

éghajlat, meleg nappalokkal és hűvös éjszakákkal. A kávészemek előnyére szolgál, hogy a kávécserjéket a fák árnyékába ültetik. Mindezen tényezők kombinációja hatására lassabban érlelődnek a kávé gyümölcsei, így intenzívebb az ízük és az aromájuk, valamint magasabb a természetes cukortartalmuk. A mikro-lotok előnye a kávé abszolút tiszta származása. Costa Rica esetében a Finca El Rosario hátterében az ültetvény alapítója, Moises Meza áll. Ő építette ki a farmot, amelyek parcelláin napjainkban a fiai Javier Meza és Gabriel Meza ma egyedülálló micro-lottokat termesztenek a nemzetközi piac részére. Műtrágyák és permetek nélkül, 100% -ban környezetbarát kávét termesztenek.

A kávé gyümölcseit El Rosario-ban kizárólag kézzel takarítják be, és válogatják szét. Ennek az eredménye egyenletes, nagyszemcsés kávé, állandó minőséggel. A bogyók feldolgozásának a folyamata is szintén specifikus. Először vízben átmossák, hogy megszabaduljanak a szennyeződésektől, majd a gazdák kihámozzák őket, de ezúttal víz nélkül. Ezt követi a szárítási fázis, ami nagyon igényes folyamat, ha rosszul végzik a szárítást az az egész termést veszélyeztetheti. A kávészemek nagyon könnyen penészednek. Az El Rosario gazdaságban a kávébabokat speciális szárítógépek segítségével szárítják, a kávészemeket minden 10 percben átforgatják. Ez a folyamat egy egész hétig is eltarthat. Az eredménye az úgynevezett Honey Coffee, enyhe savassággal, gyümölcsös tónusokkal és mézes ízvilággal.

A baristák állításai szerint ilyen édes kávét máshol nem találni. A kávészemekbe még a pörkölésük előtt beleivódik ez az egyedi ízvilág.

Ez a micro-lot SBH rövidítéssel van ellátva, ami a legmagasabb minőségű kávét jelenti, a legkeményebb kávészemekkel.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé

Mesés íz élmény! Ez az ültetvény-kávé Kuba déli partjáról csaknem nulla savassággal dicsekedhet, de telt ízzel és kiemelkedően csokoládé és karamell árnyalattal. A Sierra Maestra hegységeiben született, ami édesen mézes és nádcukor illattal gazdagította. Ha megkóstolja, felfedezi a füstös árnyalatokat és a kubai rumot is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
12 859 Ft /1000 g 1 286 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 6. 24. 2021

SALVADOR SHG RED BOURBON FINCA SANTA ADELAIDA Micro Lot - szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

SALVADOR SHG RED BOURBON FINCA SANTA ADELAIDA Micro Lot - szemes kávé

A Santa Adelaide édes kávéja örömet szerez mindazoknak, akik rendkívüli pillanatokat keresnek a kivételes pillanatokban. Megpörköltük úgy,hogy a  vonzerejét kiemelje a szőlő, a kakaó és a marcipán. Mielőtt ezt a salvadori kimosott  finomságot használná az eszpresszó vagy cold brew, elkészítésére, vegye figyelembe a csodálatos, szabályos szemeket. A  titkaikat felfedezni azonnal őrlés után. A kávé illata elárasztja az egész lakást ... Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
16 746 Ft /1000 g 1 675 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 6. 24. 2021

15% KEDVEZMÉNY
HONDURAS GEISHA SANTA BARBARA TRINIDAD - Micro Lot
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

HONDURAS GEISHA SANTA BARBARA TRINIDAD - Micro Lot

Illatában felismeri a jázmint, és a trópusi gyümölcs ízét. Aki elkészíti a Geishát élvezni fogja a nagyon aromás és kedves virágos élményt. Az etiópiai Gesha faluból származó egyedi kávénak egyre több támogatója van. A trinidadai gazdák szenvedélyesen és minimális környezeti hatással gondoskodnak róluk. Kényeztesse magát egy luxus élményben. A Geisha Honduras dombjai közül ez egy kávé a kivételes pillanatokra, a királyné a kávék között. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »